25 / 04 / 2024

Kripto paralarda flaş gelişme! Bitcoin, Ethereum, Ripple... Ne ararsan var

Kripto paralarda flaş gelişme! Bitcoin, Ethereum, Ripple... Ne ararsan var

ABD Merkez Bankası Fed’in dün açıklamış olduğu enflasyon rakamları ile birlikte kripto para dünyasında beklenmedik gelişmeler yaşandı. Uzun süredir beklenilen değerleri gösteremeyen kripto paralar, dünyanın en ünlü bankasının değerleri ile yükselişe geçti. İşte detaylar…



Kripto para dünyası ABD’den gelen enflasyon rakamları ile yine dengesini şaşırdı. Uzun süredir stabil şekilde seyir eden kripto para borsası, büyük güç kaybetmişti ve yatırımcıları tüm dünyada büyük zarara uğramıştı. Yalnız kripto paradan bu defa güzel haber geldi. ABD Merkez Bankası Fed’in açıklamış olduğu enflasyon rakamlarının ardından kripto paralar yükseliş kazanmaya başladı.

Hürriyet'ten Burak Taşçı'nın derlediği haberine göre; Fed’in almış olduğu kararların işe yaraması olarak söylense de yaz mevsimi sebebi ile oluşan durağan fiyatlar, enerji fiyatlarındaki düşme gibi nedenler de enflasyonu geçici olarak nötr hale sokmuş olabilir.

Fed’in Eylül ayında yapacağı toplantıya dair faiz beklentileri henüz değişmezken yıllık bazda enflasyon yine yüksek seyrediyor. Fed’in hedeflerine gerileyene kadar bu yıl yüzde 1 oranında daha faiz artırımı yapılması beklentiler dahilinde bulunuyor.

Kripto paralarda flaş gelişme! Bitcoin, Ethereum, Ripple... Ne ararsan var


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön