16 / 04 / 2024

Kripto paraların geleceği ne olacak?

Kripto paraların geleceği ne olacak?

Bloomberg HT yorumcusu Gökhan Şen, bugün kripto paraları kaleme aldı. İşte Gökhan Şen'in 'Merkeziyetsiz diye yola çıkan kriptonun geleneksel varlıklarla bağlantısı artıyor' başlıklı yazısı...



Bloomberg HT yorumcusu Gökhan Şen, bugün kaleme aldığı 'Merkeziyetsiz diye yola çıkan kriptonun geleneksel varlıklarla bağlantısı artıyor' başlıklı yazısına "Kripto varlıkların geleneksel riskli varlık sınıfları ile korelasyonun artmış olması benim için hiç sürpriz değil aslında" ifadelerini kullanarak başladı. 

Birçok insan için sürpriz olduğunun ve hatta kökten-kriptocu şeklinde belirtilebilecek kitle için belki de utanç olduğunun altını çizen Gökhan Şen, şunları kaydetti:

Kripto paraların geleceği ne olacak?

"Sistemin bozuklukları, krizlerde zararların sosyalize edilmesi, her seferinde faturayı geniş halk kitlelerinin ödemesi, devletlerin çoğu zaman vatandaşlarından yana tavır almamalarına bir öfke ile doğup büyüyen felsefenin bir ürünü kripto varlıklar.

Önce para ve ödeme aracı olmadıkları kabul edildi. Sonra değer saklama aracı köşesine sıkıştılar. En son deneme portföy dengeleme, riski dağıtma aracı olmuştu.

Her ne kadar ‘kuruluş felsefesine’ 180 derece ters olsa da..."


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön