25 / 04 / 2024

Kripto piyasasında flaş gelişme! Düzenleme tamamlandı! Kripto parası olanlara katı kurallar geliyor!

Kripto piyasasında flaş gelişme! Düzenleme tamamlandı! Kripto parası olanlara katı kurallar geliyor!

Avrupa Parlamentosu (AP) komitesi, bankaların risklere karşı ellerinde bulundurduğu kripto varlıkları tamamen karşılamaya yetecek kadar sermaye tutmaları koşulunu getirecek düzenlemeyi onayladı. İşte detaylar...



BANKALARA KATI KURALLAR UYGULANACAK
 

Buna göre, elinde kripto para birimleri bulunduran bankalara katı kurallar uygulanacak.

Kripto pozisyonu olan bankaların kripto varlıklarını tamamen karşılayacak miktarda sermayeye bulundurmaları şart koşulacak.

Bankaların kripto varlıklarını, ilgili alanda sundukları hizmetleri ve risk yönetimlerini açıklamaları gerekecek.

Kanun taslağı bu kademeden sonra AP Genel Kurulu'nda oylandıktan sonra AB’ye üye ülkelerle müzakere edilecek.

Düzenlemenin yürürlüğe girmesi için AP ve AB ülkelerinin ortak bir metin üzerinde uzlaşması gerekiyor.

Kripto piyasasında flaş gelişme! Düzenleme tamamlandı! Kripto parası olanlara katı kurallar geliyor!

KRİPTO PARA NEDİR?

Kripto para birimi, alışveriş işlemlerinde kullanılabilen, tamamen dijital, şifrelenmiş, sanal bir para birimi olarak biliniyor. Kimine göre ise geleceğin para birimi olarak görülüyor.

Günümüzde kripto paralar birçok kişi tarafından duyulmuş, devlet başkanlarından dev firmalara kadar herkesin fazlaca dikkatini çekmiş durumda olan ve bilinmeyeni çok olan bir para birimidir. Takas işlemlerini doğrulamak ve güvenli şekilde yapmak için kriptografi kullanılır. Herhangi bir fiziki karşılığı yoktur.

Aslında banka kartları ve kredi kartlarıyla harcanılan ve aktarılan paralar da sanal paralardır, zira bu işlemler neticesinde sadece sistem verilerinde değişiklik yaşanır. Kripto para birimleri de aynı mantıkta çalışma prensibine sahiptir. Fakat herhangi bir otorite veya hükümet tarafından yönetilmeyen, yani merkezileştirilmemiş bir sistemi vardır. Bu da sistemin daha güvenli olmasını sağlıyor.

KRİPTOLOJİ NEDİR?

Kriptoloji, bir şifreleme bilimi olarak biliniyor. Bilgilerin bir sisteme göre şifrelenmesidir. Kripto para birimleri ortam üzerinde şifrelerin oluşturulması ve çözülmesi aracılığı ile transfer ediliyor. Hash fonksiyonları gibi algoritmalar kullanılıyor.

Bitcoinde yeni dönem! Hem eğlenip hem kazanıyorlar

Avrupa Birliği, kripto varlık tutan bankalara katı kurallar getiriyor!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön