18 / 04 / 2024

Avrupa Birliği, kripto varlık tutan bankalara katı kurallar getiriyor!

Avrupa Birliği, kripto varlık tutan bankalara katı kurallar getiriyor!

Avrupa Parlamentosu (AP) komitesi, bankaların risklere karşı ellerinde olan kripto varlıkları tamamen karşılamaya yetecek kadar sermaye tutmaları şartını getirecek olan düzenlemeyi resmeb onayladı.



Avrupa Parlamentosu (AP) komitesi,Ekonomik ve Mali İşler Komitesi, uluslararası Basel III anlaşmasının uygulamasına yönelik yeni kuralları içeren yasal düzenlemeyi resmen kabul etti.

Konu ile ilgili olarak aktarılan göre, Avrupa Birliği bankaları gelecekteki ekonomik şoklara karşı daha dayanıklı hale getirilecek.

Verilen bilgilere göre, Basel III anlaşmasının ilgili sermaye kuralları 2025 yılının başında tam olarak uygulamaya girecek.

Avrupa Birliği, kripto varlık tutan bankalara katı kurallar getiriyor!

Buna göre, son zamanlarda gündemden düşmeyen kripto para birimleri bulunan bankalara katı kurallar uygulanacak.

Kripto pozisyonu olan bankaların kripto varlıklarını tamamen karşılayacak miktarda sermayeye bulundurmaları da zorunlu hale gelecek.

Ayrıca yine verilen bilgiye göre, bankaların kripto varlıklarını, bu alanda sundukları hizmetleri ve risk yönetimlerini açıklamaları da gerekecek.

Yasa taslağı bu aşamadan sonra Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu'nda oylandıktan sonra Avrupa Birliği üyesi ülkelerle müzakere edilecek.

Söz konusu düzenlemenin yürürlüğe girmesi için Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Birliği üyesi ülkelerin ortak bir metin üzerinde anlaşması gerekiyor.

Peki kripto paralarda son durum ne? Bitcoin'de son durum ne? Bitcoin ne kadar? Ethereum'da son durum ne? Ethereum ne kadar? İşte merak edilen soruların yanıtları...


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön