25 / 04 / 2024

Kriptolarda yeni dönem! Artık vergi alınacak! Bitcoin’de 13 Eylül'den bu yana ilk...

Kriptolarda yeni dönem! Artık vergi alınacak! Bitcoin’de 13 Eylül'den bu yana ilk...

Avrupa Parlamentosu kripto para birimleri ve Bitcoin (BTC) için yıldırım hareketi başlattı. AP, sanal para birimi vergi kararını onayladı.



Birçok ülke sanal para birimlerini vergilendirme konusunu uyguluyor. Bu arada Avrupa Birliği ülkeleri de bu konuda çok yavaş olmakla eleştiriliyor. Ama bir geliştirme baskısı vardı. İlk adım, Avrupa Parlamentosu'ndan (AP) kripto para birimlerini vergilendirmekti. AP üyeleri, düşük hacimli kripto para birimi tüccarları için vergi kurallarını basitleştirmek için oy kullandı. 705 üyeden 566'sı tarafından desteklenen karar bağlayıcı değildir, ancak vergi tahsilatını otomatikleştirmek için blok zincir teknolojisinin kullanılmasını içerir. Vergi kaçakçılığıyla mücadele için blockchain teknolojisinin kullanımı da tartışıldı.

Bitcoin yatırımcıları dikkat! FED yeniden oyuna dahil oluyor!

KRİPTO PARALAR KESİN TANIMA KAVUŞACAK

Finansmynet'te yer alan habere göre; ayrıca, oylama kararının ayrıntılarının kripto varlıklarını açıkça tanımlaması gerektiğini vurguladı. Vergiye tabi varlığın belirlenmesinde tanımlar da önemli kabul edilir. Avrupa Parlamentosu ayrıca Avrupa Komisyonu'ndan bu kararı kripto para birimleri için bir vergi rejimi oluşturmaktan ayrı olarak ayrıntılı olarak ele almasını istedi. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön