25 / 04 / 2024

Küçük Çuha Adası'na yerleşene ev ve tarla veriliyor!

Küçük Çuha Adası'na yerleşene ev ve tarla veriliyor!

İyonya Denizi'nde cennet gibi bir Yunan adası olan Küçük Çuha Adası'na yerleşene ev, tarla ve ayda 500 euro maaş veriliyor.



İyonya Denizi'nde Yunan Adası olan Küçük Çuha Adası (Antikythera), neredeyse tamamen el değmemiş doğası ve berrak suyuyla adeta bir cennet. Bursa Olay Gazetesi'nde yer alan habere göre; toplam 20 kilometrekarelik adada birçok küçük köy yer alıyor. Bunlardan en önemlisi ise hem adaya varış noktası hem de ana liman merkezi olan Potamos köyü. Adanın yerli sakinlerinin sayısı ise her geçen yıl azalırken, mevcut nüfus 40'a düştü. Önlem alan ada yetkilileri, kalıcı olarak yerleşecek aileler bulmak üzere yeni bir kampanyaya başladı.

EV VE TARLA VERİLECEK

Yeni ada sakinlerinin seçimi için başlatılan uygulamalar ise sıkılaştı. Öncelik ise Yunanistan vatandaşı olan ailelere veriliyor. Adaylara tarım arazisi ve ev vaat edilirken, adada yaşadıkları ilk 3 yıla mahsus aylık 500 euro (Yaklaşık 3200 Türk lirası) ödenek sağlanacağı açıklandı. 

ŞEHİRE 2 SAAT

Kuşların göç yolu üzerinde kalan adada kuşlar izleyip, keyifli vakit geçirebilirsiniz. Söz konusu adaya yerleşenler şehir hayatından tamamıyla ayrılmıyor. Adadan 2 saatlik bir feribo yolculuğuyla Girit'e, 4 saatlik bir feribot yolculuğuyla da adaya en yakın şehir olan Lakonia'ya ulaşılabiliyor.


Geri Dön