25 / 04 / 2024

Küçükbakkalköy'de yıkımlar başladı mı?

Küçükbakkalköy'de yıkımlar başladı mı?

Bugün bazı haber kaynaklarına konu olduğunu bildiğiniz, Küçükbakkalköy Mahallesi'nde gerçekleştirilen yıkımla ilgili Ataşehir Belediyesi'nden İstanbul Anadolu Yakası Ataşehir'de bulunan Küçükbakkalköy kentsel dönüşüm projeleri açıklaması geldi.



Bugün bazı haber kaynaklarına konu olduğunu bildiğiniz, Küçükbakkalköy Mahallesi'nde gerçekleştirilen yıkımla ilgili haklı tepkilerinizi gördük ve bir açıklama yapma gereği duyuyoruz. Gün boyu tüm detaylarıyla süreç hakkında bilgi verilmiş olmasına rağmen yapılan bu yayınların haksız ve suçlayıcı nitelikte olduğunu üzüntüyle görüyoruz.

 

Öncelikle söz konusu arazinin yasal süreçlerinden bahsetmemiz gerekirse, özel mülkiyeti olan arsa üzerine yapılan 24 baraka tipi gecekondunun yıkımı yaklaşık 1 sene kadar önce mülk sahibi tarafından talep edilmiştir. Ancak burada işgal durumunda yaşayan vatandaşlarımızın belediyemize yaptıkları başvuru üzerine bakanlıkla görüştük ve buradaki aileler barınacak yeni bir yer bulana kadar ertelemesi talebinde bulunduk. Kabul edilen bu talep sayesinde, bölgede yaşamaya çalışan ailelerimiz için biraz daha süre kazanmış olduk. Ancak neticede bu bölge özel mülkiyet olduğundan, öyle ya da böyle bir gün boşaltılması gerektiğinin ailelerimiz de farkındaydı. Resmi olarak da tebliğ edildi.

 

Aradan geçen 1 yıllık süre sonrasında, mülkiyet sahibinin isteği üzerine mülki idare amirliği konutların yıkımı ve arazinin mülkiyet sahibine teslim edilmesi yönünde bir karar aldı. Yine bu karar da, yıkımdan 20 gün öncesinde bölgede yaşayan vatandaşlarımıza yasal olarak tebliğ edildi. Taşınma ve diğer masraflar için bir miktar maddi desteğin inşaat firması tarafından ailelere teslim edildiği bilgisi geldi.

Kurumumuz söz konusu yıkım kararı ve gerçekleşmesi ile ilgili olarak hiçbir sorumluluğu ve yetkisi olmamasına karşılık; mülki idare amirliğinin isteği üzerine bölgeye zabıta ve taşınmalara yardım amaçlı araç desteği verdi. Arazide bulunan 24 haneden, 23'ü zaten boşaltılmıştı. Halen eşyalarını taşımamış olan bir aileye ise nakliye desteği verildi. Yıkımın tarafımızdan gerçekleştirildiği haberleri ise gerçeği yansıtmıyor.

 

Ne ilçemizde, ne de ülkemizde mağduriyetler yaşanmasını isteriz. Bugüne dek imkanlarımız dahilinde hem yetki sınırlarımızda, hem de farklı bölgelere yardımlarda bulunduk ve yardımlarımıza devam ediyoruz. Bu açıdan, herhangi bir mağduriyete kasten izin vereceğimiz düşüncesinin yayılması bizi derinden üzer. Gün boyunca Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğümüzün uzman personeli, oluşacak ihtiyaç ve yardım taleplerini tespit etmek üzere söz konusu alanda hazır bulundu. Zabıta personelimiz, ailelerin yeni mekanlarına taşınmalarında yardımcı oldu.

Biz her ne kadar olay bazı haber kaynakları tarafından yanlış yansıtılmış olsa da, yine de gösterilen dayanışma ruhunu mutlulukla karşılıyoruz.

 

 

Tarafımıza hiçbir barınma başvurusu gelmemiş olmasına, bölgede tespitlerimiz sonucunda barınma ihtiyacı bulunan hiçbir aile bulunmamasına rağmen yine de kapılarımızın ihtiyacı olanlara her zaman açık olduğunu bilmenizi isteriz. Saygılarımızla,

 

Cafer ÖZİLHAN

Ataşehir Belediyesi Basın Danışmanı



Geri Dön