18 / 04 / 2024

Küçükçekmece'de 36 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Küçükçekmece'de 36 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

Küçükçekmece 3. İcra Dairesi, İkitelli Mahallesi'nde bulunan 733 bin 85 metrekare arsayı satışa çıkardı. Söz konusu gayrimenkulün satış bedeli 36 milyon TL olarak belirlendi. 



Küçükçekmece 3. İcra Dairesi, İkitelli Mahallesi'nde bulunan 733 bin 85 metrekare arsayı 36 milyon TL'ye satıyor. Gayrimenkulün ihalesi 12 Ağustos 2020 günü gerçekleşecek.

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE 3. İCRA DAİRESİ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :

1 NO'LU TAŞINMAZIN
Tapu Kaydı ve Özellikleri : İstanbul ili K.üçükçekmece İlçesi İkitelli Mahallesi, K. Halkalı Çiftliği Mevkiinde bulunan 214 ada, 21 parsel sayılı 733,85 metrekare miktarlı arsanın tamamı ile Küçükçekmece İlçesi İkitelli Mahallesi, K. Halkalı Çiftliği Mevkiinde bulunan 214 ada, 22 parsel sayılı 1.201,28 metrekare miktarlı arsanın tamamıdır. Bilirkişi raporuna göre;İstanbul, Küçükçekmece İlçesi, İkitelli Mehmet Akif Mahallesi, Bahariye Caddesi ve 4.Can Sokakta, tapunun; 214 ada, 21 parsel numarasını teşkil eden, Bahariye Caddesinden 115, 4.Can sokaktan 37 dış kapı numarası alan 733,85 metrekare miktarlı kayden: arsa vasıflı taşınmazın tamamı ile 214 ada, 22 parsel numarasını teşkil eden , Bahariye Caddesinden 115/1, 4.Can Sokaktan 35 dış kapı numarası alan ve 4.Can sokaktan 37 dış kapı numarası alan 21 parsel ile müştereken 37 kapı numarası alan 1.201,28 metrekare miktarlı kayden: arsa niteliğindedir.

Can Sokağa paralel cephesi 39mt, yola dik ortalama derinliği 20mt civarında olan L şeklinde yapıya sahip 733,85 metrekare alanlı 214 ada, 21 sayılı parsel ile, yola paralel cephesi 32mt, yola dik ortalama derinliği 37mt civarında olan 1.201,28 metrekare alana sahip 214 ada, 22 parsel sayılı taşınmazlar üzerinde, her iki parsel üzerine müşterek inşa edilmiş olan, Bahariye Caddesinden 115, 4.Can Sokaktan 37 dış kapı numaralı, bodrum kat+ zemin kat+3 normal kat+ çatı kat+ çekme kattan müteşekkil B.A.K. tarzda, blok nizamda inşa edilmiş ve kapalı alanları itibariyle toplam inşaat alanı 11.500 metrekare civarında olan betonarme karkas tarzda, asmolen döşemeli işyeri binası bulunmaktadır. Mevcut binanın bodrum kat zemini mermer paledyen, zemin ve normal katlarda zemin granit, ofis kısımlarında laminat parke şeklinde, normal katları ara bölme duvarları ile bölünmek suretiyle ofisler teşkil edilmiş olup asma tavanlı, spot aydınlatmalıdır. Bina dahilinde asansör, elektrik, su, doğalgaz ve havalandırma tertibatı mevcut, dış cephesi alüminyum giydirme cephe, reflektif camlı, bina genelinde kapalı devre güvenlik sistemi bulunmaktadır. İnşaatında kullanılan malzeme ve işçilik kalitesi 2.sınıftır.
214 ada, 21 parsel sayılı 733,85 metrekare miktarlı arsa ile 214 ada, 22 parsel sayılı 1.201,28 metrekare miktarlı arsa üzerine müşterek inşa edilmiş olan yukarıda evsaf ve özellikleri belirtilen mevcut bina, fiziki ve ekonomik bütünlük arz ettiğinden dolayı iki ayrı bina olarak satışının mümkün olmayacağı sonuç ve kanaatine varılmıştır.
Satışa konu taşınmaz,Basın Ekspres ve TEM otoyolu cepheli, reklam kabiliyeti yüksek, ulaşım imkanları elverişli ve civarın talep gören ticaret merkezinde yer almakta olup bulunduğu konum itibariyle her türlü belediye ve altyapı imkanlarından istifade etmektedir.

Adresi : Mehmet Akif Mahallesi, Bahariye Caddesi Ve 4.Can Sokakta No:37 Küçükçekmece / İSTANBUL
Yüzölçümü : 1.935,13 metrekare (iki parsel toplam)
İmar Durumu : Küçükçekmece Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğünden alınan imar durum bilgisine göre; Küçükçekmece İlçesi, İkitelli Mahallesi, 214 ada, 21 parsel ve 22 parsel sayılı taşınmazlar; İkitelli Alt Bölge Revizyon Uygulama İmar Planında E:1.75, H=3 kat irtifada bitişik nizam Prestij Hizmet Alanında kalmaktadır denilmiştir.
Kıymeti : 36.000.000,00 TL 
KDV Oranı : Yüzde 18
1. Satış Günü : 12/08/2020 günü 14:20 - 14:25 arası
2. Satış Günü : 10/09/2020 günü 14:20 - 14:25 arası
Satış Yeri : Mezat Salonu - Tevfiybey Mah. Halkalı Cad. No:146 Küçükçekmece Adalet Sarayı Giriş Kat İcra Koridoru KÜÇÜKÇEKMECE / İSTANBUL

Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin yüzde 50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin yüzde 50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2019/21591 Esas sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.07/07/2020


Geri Dön