19 / 04 / 2024

Küçükçekmece'de 4 bin 584 metrekare arsa 49.9 milyon TL'ye icradan!

Küçükçekmece'de 4 bin 584 metrekare arsa 49.9 milyon TL'ye icradan!

T.C. Küçükçekmece 4. İcra Dairesi, İstanbul ili, Küçükçekmece ilçesi, Safra Mahallesi, 13068 parselde yer alan arsayı 49 milyon 876 bin TL'ye icradan satıyor...



İlan metni:

T.C. KÜÇÜKÇEKMECE 4. İCRA DAİRESİ 2021/1049 TLMT.
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : İstanbul İl, Küçükçekmece İlçe, 13068 Parsel, SAFRA Mahalle/Köy, Dava konusu taşınmaz; İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, Tevfikbey Mahallesi, 1. KayaSokak No:5 adresinde yer almaktadır.Taşınmaz bölgenin ana ulaşım aksı durumundaki Muammer Aksoy Caddesi ile irtibatlı 1. Kaya Sokak'a cepheli konumda olup, yakın çevresinde bulunan Basın Ekspres Yoluna 500,00m mesafededir.Taşınmazın bulunduğu bölge gelişimini tamamlanmış durumda ve belediyenin sağladığı her türlü altyapı hizmetinden faydalanmakta olup, taşınmaz sanayi mıntıkası şeklinde teşekkül kazanmış bölgede konumludur. Kıymet takdiri itirazına konu taşınmaz parseli geometrik olarak çokgen şekilli olup, sınırları düzgün ve belirgindir. Köşe konumlu taşınmaz doğuda 2301. Sokak, batıda 1. Kaya Sokak ve Karanfil Sokak'a cephelidir. Parsel etrafı saç paneller ile çevrilmiştir.Parsel üzerinde işyeri, ofis ve meskenden oluşacak karma proje inşaatına başlanmış olup, keşif tarihi itibariyle inşai faaliyetin devam etmediği görülmüştür. Söz konusu projenin hafriyatı alınmış olup, parselde derin kazı yapılmış, derin kazı uygulamasında fore kazık, mini kazık, ankraj sistemi ile şantiye alanı ve çevre emniyet altına alınmıştır. Parsel üzerine inşa edilmesi planlanan 6 bodrum+zemin+10 normal+çatı katlı yapının temel kazısı tamamlanmış, blokaj, grobeton tecrit sonrası temel çalışması yapılmış temel üzeri katın üzerine 2. Tabliye betonu için kalıp çalışması tamamlanmış ve demir donatı imalatı kısmen tamamlanmıştır. Kaba inşaatın 2. Bodrum kat seviyesinde olduğu görüşmüştür.
Adresi : İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi,Tevfikbey Mahallesi, 1. Kaya Sokak No:5 Adresinde Konumlu Tapu Kayıtlarında, İstanbul İli, Küçükçekmece İlçesi, Safra Mahallesi, 13068 Parselde Kayıtlı, 4.584,99M2Küçükçekmece / İSTANBUL
Yüzölçümü : 4.584,99 m2
İmar Durumu : Küçükçekmece Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nün 04.06.2021 tarihli yazısına göre; 13068 parsel sayılı taşınmaz, 13.12.2013-22.12.2020 tasdik tarihli 1/1000 ölçekli Küçükçekmece Yenibosna Basın Aksı Revizyon Uygulama İmar Planında, plan notlarının 2.1maddesindeki hükümlere haiz, Ticaret+Hizmet Alanında kalmaktadır.
Kıymeti : 49.876.000,00 TL
KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu Kaydında Olduğu Gibidir.
1. Satış Günü : 15/04/2022 günü 14:30 - 14:35 arası
2. Satış Günü : 11/05/2022 günü 14:30 - 14:35 arası
Satış Yeri : T.C KÜÇÜKÇEKMECE ADLİYESİ MÜZAYEDE SALONU KARTALTEPE MAHALLESİ 1. MALAZGİRT CADDESİ NO:2-4 KÜÇÜKÇEKMECE/İSTANBUL

Küçükçekmece de 4 bin 584 metrekare arsa 49.9 milyon TL ye icradan!

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2-Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. TEMİNAT MİKTARININ YÜKSEK OLMASI VE İİK.NUN 9.MADDESİ UYARINCA, TEMİNAT NAKİT OLARAK ALINMAYACAK OLUP, DOSYA NO VE T.C. NUMARASI BELİRTİLMEK ŞARTIYLAKüçükçekmece 4. İcra Müdürlüğüne ait TR560001500158007290502347 NOLU İBANA YATIRILMASI GEREKMEKTEDİR. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ileteslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir. 

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2021/1049 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.0


Geri Dön