25 / 04 / 2024

Küçükçekmece'de çökme tehlikesi bulunan 5 katlı bina boşaltıldı!

Küçükçekmece'de çökme tehlikesi bulunan 5 katlı bina boşaltıldı!

Küçükçekmece İnönü Mahallesi 1. Kocatepe Sokakta bulunan 5 katlı bir bina, yanında devam eden bir inşaattan dolayı daha önce çökme riskine karşı tahliye edilmişti. Dün gece binadan gelen sesler üzerine, mahalle sakinleri sokağa döküldü...



Küçükçekmece'de çökme riski sebebiyle boşaltılan 5 katlı binanın kolonlarından gelen çatlama sesleri mahalle sakinlerini korkuttu. Önlem amaçlı 5 katlı binanın yanında bulunan 2 katlı binada tehlikeli olduğu sebebiyle tahliye edildi.

Olay sabah saatlerinde Küçükçekmece İnönü Mahallesi 1. Kocatepe sokakta yaşandı. Habertürk'te yer alan habere göre; sokak üzerinde bulunan 5 katlı bir bina, yanında devam eden bir inşaattan dolayı daha önce çökme riskine karşı tahliye edilmişti.

Sabaha karşı 04:00 sıralarında binadan sesler gelmesi üzerine sakinler polis ve zabıta ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen zabıta ekipleri, binanın çökme riski olduğu sebebiyle gerbina çevresine şerit çekerek sokağı yaya ve araç trafiğine kapattı.

Binanın olduğu sokakta yaşayan mahalle sakinleri sokağa döküldü. Riskli olduğu sebebiyle 5 katlı binanın yanında olan 2 katlı bina da önlem amaçlı tahliye edildi. 5 katlı binanın kolonlarında ve duvarlarında çatlaklar olduğu tespit edildi. Boşaltılan beş katlı binada bir kişinin de yaşadığı belirlendi.

Murat Kurum: Acil dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon konut var!

 


Geri Dön