26 / 04 / 2024

Küçükçekmece'de dolgu araziye 40 metrelik bina!

Küçükçekmece'de dolgu araziye 40 metrelik bina!

Olası bir deprem durumunda en riskli bölgelerden biri olan Küçükçekmece Gölü kenarındaki dolgu araziye imar izni verildiği ve projeye çok kısa bir zaman içerisinde başlanacağı açıklandı.



Günlerdir istanbulluların dikkatini çeken Kiiçükçekmece Gölü kenarındaki gizemli yapının sırrı kısa zamanda ortaya çıktı. Olası bir deprem durumunda en riskli bölgelerden biri olan Kiiçükçekmece Gölü kenarındaki dolgu araziye imar izni verildiği ve projeye çok kısa bir zaman içerisinde başlanacağı açıklandı. 


İstanbul Kiiçükçekmece Gölü kenarında yapılması planlanan 40'ar metrelik 10 binanın tanıtımı amacıyla kurulan kırmızı renkteki yapılar yeni bir "proje" krizi yarattı. 


Belediye yetkilileri kurulan yapıların bir süre sonra söküleceği ve sonrasında yeni binaların yapımının başlanacağını belirtti. 

'MÜHENDİSLİK DEVRE DIŞI' Gölün hemen yanındaki dolgu araziye kentsel dönüşüm projesi kapsamında imar izni verildi. 


TMMOB'a bağlı İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Cemal Gökçe Küçiikçckmece Gölü kenarında başlanacak yeni projeyle ilgili Aydınlık'a konuştu. Kentleşmenin nasıl olacağının değil istenilen yapının yaptırılmasının söz konusu olduğunu söyleyen Gökçe, "Bilim ve mühendislik tamamen devre dışı bırakılmış durumda. Ne yazık ki bilim ve mühendislik devre dışı kaldığı zaman da gündeme rant Palandöken'de de inceleme yapılmadı Bilimsel ölçüde yapılacak planlamanın önemini vurgulaya Cemal Gökçe, geçtiğimiz günlerde Erzurum-Palandöken'deki pistlerin heyelana kurban gittiğini hatırlatarak, "Burada 100 milyonla 300 milyon mertebesinde para harcanmıştı. Eğer orası bilimsel ölçüde incelemelerin yapılarak açıldığı bir tesis olsaydı, heyelan riski kesin- ı likle fark edilecekti ve dola- ı yısıyla o tesisler oraya ı yapılmayacaktı" dedi. 


Bunun gibi kentin altyapısı, deprem konusu ve çeşitli afetler konusu gündeme geliyor" diye konuştu. 

İstanbul'un yaşayacağı deprem konusunun hiçbir şekilde dikkate alınmadığına da değinen Gökçe, rant ve para kazanma anlayışıyla hareket edildiği takdirde bu şekilde binaların her yere yapılabileceğini ifade etti. 


Aydınlık Gazetesi


Geri Dön