23 / 04 / 2024

Kula yeni yatırımlarla şaha kalktı!

Kula yeni yatırımlarla şaha kalktı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi ile Kula Belediyesi’nin 32 ayda hayata geçirdiği 32 dev hizmetin açılışı ve temel atmaları Kula’da düzenlenen törenle gerçekleştirildi.




Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Kula Belediyesi işbirliğinde ‘32 Ayda 32 Hizmet’ sloganıyla Kula ilçesinde gerçekleştirilen toplu açılış ve temel atma töreni, Yunus Emre ve Şehit Ömer Halis Demir Meydanı’nda gerçekleştirildi. Törene; Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, eşi Şeyda Ergün, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve eşi Emine Tosun, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin, Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, Sarıgöl Belediye Başkanı Necati Selçuk, Selendi Belediye Başkanı Nurullah Savaş, Genel Sekreter Vekili Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Yaşar Coşkun, Genel Sekreter Yardımcıları Yılmaz Gençoğlu, Mustafa Genç, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Burak Aslay, Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, Kula İlçe Emniyet Müdürü Hakan Meletlioğlu, MHP eski İl Başkanı Tanju Balatlı, Ülkü Ocakları İl Başkanı Murat Yörük, Kula MHP İlçe Başkanı İbrahim Kilimci, daire başkanları, Büyükşehir Belediye Meclis üyeleri, Kula Belediye Meclis Üyeleri, şube müdürleri, ilçe koordinatörleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda Kulalı vatandaş katıldı.

 
Jeopark Hem Turizme, Hem İstihdama Katkı Sağlayacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi Mehteri’nin konserle renklendirdiği açılış töreni, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Törenin açılış konuşmasını Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun yaptı. Manisa Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Kula’da fark yaşattıklarını, önemli çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Tosun, özellikle Kula’nın zenginliklerini ön plana çıkaran Jeopark çalışmalarının hem turizme, hem de istihdama önemli katkı sağlayacağını söyledi. Kula’ya kazandırılacak olan proje ve hizmetlerden de bahseden Başkan Tosun, Büyükşehir Belediyesi ile çok daha güzel hizmetlere imza atacaklarını söyledi.

 
Kula En İyisini Hak Ediyor

Kulalıların teveccühü ile göreve geldikleri günden beri canla başla Kula’nın geleceği için çalıştıklarını ifade eden Başkan Tosun, “Kula, sadece Manisa’da değil Türkiye’deki şehirler arasında gözle görülür bir yükseliş yaşıyor. Artık modern çizgileri taşıyan caddeleri, eşsiz aydınlatma ve kent estetiği tasarımlarıyla görsel ve yaşamsal kaliteyi halkımıza sunuyoruz. Kula’yı inşa ederken sadece alt ve üstyapı değil her yönden ele alarak gelişmesine katkı sağlayacak, şehir ekonomisini canlandıracak ve esnafımıza destek olacak projeler üretiyoruz” dedi.

 

 
Kula En’lerin Kenti Olacak

Geride kalan 32 ayda, 32 dev hizmeti Kula’ya kazandırdıklarını belirten Başkan Tosun, “Kula için çıtayı hep yüksek tuttum. Altyapıdan ulaşıma, çevreden eğitim, kültür, sanat ve turizme kadar onlarca konuda Kula’nın zirvede olması için çalışıyoruz. İlçemiz, Yunus Emre’sinden peribacalarına, tarihi Kula evlerine, Emir Kaplıcalarına, Jeoparkına rüya gibi bir tatil vadeden turizm kenti olacak. Kula, iki buçuk yıl gibi kısa bir sürede nereden nereye geldi. Önümüzdeki süreçte de inşallah daha güzel olacak. Çünkü sizlere her şeyin en iyisi yakışır. Onun için tüm bu yatırımları bugün sizlerin hizmetine açıyoruz ” dedi.

 
Prestijli Caddeleriyle Prestijli Kula

Kula’nın prestij caddeleri ile modern bir görünüm kazandığını belirten Başkan Tosun, “Yaşayan bir kent için bugün açılışını yapacağımız prestij caddeleri, peyzaj ve kent estetiği açısından Kula’yı marka kent haline getirdi. Bir kaşık suda fırtına koparanlara sesleniyorum; Yunus Emre Caddesi’nde miadını doldurmuş, çürümüş her rüzgarlı ve yağmurlu havalarda can ve mal tehlikesi saçan 48 ağacın yerine şuan tam 75 adet ağaç dikildi. Prestij caddelerimize de toplamda 228 ağaç diktik. Caddeler, şimdi nasıl oldu görüyoruz ve onun için şehir planlamasında bazen risk almak lazım. Yapılanlar her zaman elbette önemlidir ama biz, gözümüzü daima geleceğe dikiyoruz. Allah uzun ömürler versin; Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, bize destek verdiği müddetçe yeni yatırımların, yeni hizmetlerin müjdesini vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

 
Pazaryerinin Kamulaştırması Tamamlandı

2014 yılı seçimleri öncesi söz verdiği Pazaryerini Kula’ya kazandıracaklarını ifade eden Başkan Tosun, şunları söyledi: “Bizim milletin gözünde şaibeli olan bir pazaryeri alanımız vardı. Hani toplamda 500 bin liraya alıp da şimdi de 7 buçuk milyon lira isteyen arkadaşlar vardı. Bunların birinin parası hesabına yattı. Zamanında 45 Bin Dolar yani 120 Bin Lira’ya alınan yer için Büyükşehir Belediyemiz tarafından 1 Milyon 200 bin lira ödeme yapıldı. Dünyanın neresinde hangi para birimi 4-5 senede on katı prim yapıyor. O dönemde kimin belediye başkanı, kimlerin belediye meclis üyesi olduğu ve hangi meclis üyesinin orayı alıp daha sonra kaç para istediğini herkes iyi biliyor. Biz ne dedik?  ‘Rabbim bize bu millete hizmet etmeyi nasip ederse o alanı pazaryeri yapacağız’ dedik. Öyle ya bir sene geçti, iki sene geçti yapamadık. Şimdi yenice bu yeri kamulaştırabildik. Cengiz Başkanım da gecikme bedeli olarak pazaryeri alanının yanına modern bir Gençlik Merkezi’ni gençlerimize hediye ediyor. Helali hoş olsun’’

 

“Türkiye’de bir ilke imza attık”

Jeopark Belediyeler Birliği’ni kurarak, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Tosun, “Kula’daki Jeopark alanının turizm ve dünya mirasına kazandırılması amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyemiz öncülüğünde merkezinin Kula olduğu Jeopark Belediyeler Birliği’ni kurarak Kula Jeoparkı’nın yıllık 1 buçuk milyon liraya yakın bütçesini oluşturduk. Jeolojik miras niteliğini taşıyan bölgemizde ekomik gelişmenin önünü turizmle sağlayacağız” dedi.

 

Hastane’yi Yapamıyorlarsa Onun da Çaresini Buluruz

Kula ve Kulalılar için gece gündüz demeden siyasi çıkar gütmeden sorun değil çözüm ürettiklerini söyleyen Başkan Tosun, “Kula’ya can vermek şöyle dursun canından bezdirmiş, yıllardır kangren olan hastanemiz, yılan hikayesine döndü. 13 yıldır arsa arıyoruz diye bu milleti kandıranlara ya da gerçekten hastane arsası bulamayacak kadar uyuyanlara karşı 2015 yılının 5’inci ayında belediye olarak arsamızı Sağlık Bakanlığı’na teslim ettik. Artık Sağlık Bakanlığı’nın da uyumayı bırakıp bir an önce Hastane inşaatına başlamasını bekliyoruz. Eğer yapamıyorlarsa bize yetkiyi versinler biz Cengiz Başkanımızla birlikte onun da çaresini buluruz.   Bu yolda Allah bizlerin yardımcısı, sizler de en büyük destekçimizsiniz” ifadelerini kullandı.

 

 
Kula’da Taş Üstüne Taş Koyan Herkes Bizim İçin Değerli

Kula’ya önem veren, hizmet eden herkesi takdir ettiklerini belirten Başkan Tosun, “Kula’nın her alanda kalkınmasına, ilerlemesine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyor ve elimizden geldiğince destekliyoruz. Kula’nın modern bir yükseköğretim kurumuna, öğretim üyelerine ve öğrencilere ihtiyacı olduğunu söyledik. Hayırsever Hüseyin Akhan abimiz sesimizi duydu. Üniversite binasının inşaatı tamamlanmak üzere. Daha sonra Celal Bayar Üniversitesi’ne teslim edeceğiz. Ayrıca geçtiğimiz hafta bildiğiniz üzere Spor Kompleksi’nin ihalesi yapıldı. Belediye olarak projesinden yer tahsisine kadar her konuda destek verdik. Buradan kendisi de Kulalı olan Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na da teşekkür ediyorum’’ dedi.


Kula’ya Yeni Terminal, Mezbaha ve Hayvan Pazarı

Ortaya koydukları projelerle Kula’ya değer kazandırdıklarını belirten Başkan Tosun, “Projelerimizi ele alırken önce Kula’yı ve Kulalıları esas alıyoruz. Şoför kardeşlerime, kamulaştırma çalışması tamamlanan ve yılbaşından projelendirme çalışmalarına başlayacağımız oto terminalin müjdesini veriyorum. 2018 yılında hayırlısıyla yeni terminalimize geçeceğiz. İlçemizin bir diğer sorunu olan hayvan pazarımızın da kamulaştırması buyıl sonuna kadar bitmiş olacak ve 2017 yılında yeni mezbahamızla birlikte yapımına başlayacağız.” diye konuştu.


Tarihi Çarşımız Yenilenerek Hayat Bulacak

Kula’nın muazzam bir tarihe sahip olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Tosun, şunlara yer verdi: “Yunus Emre Caddesi üzerindeki tarihi çarşımızda bulunan dükkan sahiplerinden muvaffakatlar alındı. Yaklaşık maliyetler hesaplandı. Muhtemelen yılbaşında çatısından oluğuna, levhasından yer döşemesine kadar Büyükşehir Belediyemizle birlikte  hayata geçirdiğimiz proje ile tarihi çarşımız hayat bulacak. Aynı zamanda tarihi kula evlerini birbirine bağlayan 8 dönümlük bölgeyi içine alan Adnan Menderes Meydanı’ndaki belediyemize ait dükkanları zaten yıkıyoruz. Geriye kalan mülkiyetlerle ilgili emlak istimlak çalışması başladı. Oradaki esnaflarımızla da istişare ederek Kula’ya çok güzel bir meydan kazandıracağız. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün, bu meydan için bir de kent müzesi sözü var. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

 

 
Kula’nın Önünü Kapatmaya Asla Müsaade Etmeyeceğiz

Ulaşım noktasında da Kula’ya kaliteyi, konforu ve modern hizmeti getirdiklerini belirten Başkan Tosun, “Ankara asfaltı Kula’yı şehirleşme noktasında ikiye bölüyor.  Bu asfalt üzerinde ölümlü kazalar yaşanıyor. Bizden önceki dönemlerde de Karayolları ile Orhan Acar, Jandarma ve Egemen diye bildiğimiz kavşaklarla ilgili yazışmalar yapılmış. Büyükşehir Belediyemiz ile bu kavşaklara proje hazırladık ve Karayollarına ilettik. Devletin cebinden 5 kuruş çıkmadan bu kavşakları güvenli hale getireceğiz. Ancak uzun bir süredir projeye başlayamadık. Çünkü izin çıkmadı. Bu kavşakları Kula’ya yapamıyorlarsa ya Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne yetki versinler ya da yapsınlar. Siyasi düşüncelerle bazı insanların Kula’nın önünü kapatmasına asla müsaade etmeyeceğiz” dedi.


Kula Şaha Kalktı

Başkan Tosun’un ardından kürsüye Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün davet edildi. Geride kalan 32 ayda, 32 farklı hizmeti Kula’ya kazandırdıklarını belirten Başkan Ergün, “Hüseyin Tosun Başkanımla birlikte tüm siyasi çekişmelerden uzak durarak, yalnızca ve yalnızca sizlere en güzel hizmetleri ulaştırmanın çabasında olduk. Allah’a şükürler olsun ki, bugün bu güzel hizmetlerimizin açılışlarını yapacağız, temelini atacağız. Kulamız, tarihi kaynaklara göre yanık şehir ve Müslüman Türklerin Yunus diyarı olarak adlandırdığı şirin bir ilçemiz. Bu güzel ilçenin içinde barındırdığı doğal güzellikleri, tarihi dokuları ön plana çıkaralım düşüncesiyle 2014 yılında Hüseyin Tosun Başkanla el ele verdik. Bugün geldiğimiz noktada Kula’mız Büyükşehir ve Kula Belediyemizin el ele vererek yaptığı hizmetlerle şaha kalktı, şaha” dedi.

 

 

 “Türkiye’de bir ilke imza attık”

Jeopark Belediyeler Birliği’ni kurarak, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Ergün, “Bu düşünceden hareketle Hüseyin Tosun Başkanım ve danışmanım Azmi Açıkdil ve jeoparkın tanıtımına önemli katkılar sunmuş Erdal Gümüş Bey ile birlikte bu tanıtımı daha iyi nasıl yaparız, daha ileriye nasıl taşırız sorularının yanıtlarını aradık. Bununla birlikte Jeopark Belediyeler Birliği projemizi hayata geçirdik. Büyükşehir Belediyemiz ile Kula Belediyemizin yanı sıra Salihli Belediyemizi de bu birliğe katarak, Türkiye’de bir ilke imza attık. Böylelikle Kula Jeoparkı’nı ülkemize ve dünyaya tanıtma açısından önemli bir adım atmış olduk. Jeoparkın yanında Tarihi Kula Evleri’nin restorasyonuna da öncülük ettik. Kula tarihinde görülmemiş bir restorasyon hamlesi başlattık. O evlerden bir tanesi olan Beyler Evi’nin restorasyonunu çok şükür tamamladık” dedi.

 

 
176 Kilometre Asfalt, 150 Bin Metrekare Parke

Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ve Yol Şube ekiplerinin Kula’da muazzam bir yol bakım, onarım ve asfalt çalışması yürüttüğünü de anlatan Başkan Ergün, şunlara yer verdi: “Kula ile Selendi arasındaki 42 kilometrelik yolda asfaltlama çalışması yaptık. Bu yola sıcak asfalt döküp, yol çizgilerini de yenileyerek eski ve kötü görünümünden kurtardık. Tabi şoför kardeşlerim ve vatandaşlarımız rahatlıkla kullanacakları güzel bir yola kavuştu. Kula ilçemizde 255 kilometrelik asfalt planlamamız vardı. Gerek kendi ekiplerimiz, gerekse ihale yoluyla yaptığımız çalışmalar kapsamında şu ana kadar 176 kilometrelik asfalt çalışmamız oldu. Kalan 79 kilometrelik asfalt çalışmamız da mevsim koşulları elverdiğince yapılacak. Asfaltın yanı sıra 2015 ve 2016 yıllarında toplam 161 bin 475 metre bakım, onarım çalışması yaptık. Asfaltın yanında yoğun bir parke taşı döşeme çalışması gerçekleştirdik. Büyükşehir Yasasıyla mahalle olan köylerimizin yıllardır özlemini duyduğu parke taşını gerek Büyükşehir Belediyemiz, gerek Kula Belediyesi ekipleri nakış gibi döşedi. Büyükşehir Belediyemiz bu yıl içinde Kula merkez ve köylerinde 150 bin metrekare parke taşı, 20 bin metre bordür, 5 bin metre de oluk çalışması yaptı. Madem köylerimizin adı mahalle oldu, o halde gerçek anlamda mahalle olsun düşüncesiyle bu çalışmalarımızı en ücra köylerimize kadar ulaştırdık.”

 

 
Ulaşımda Modern Dönüşüm

Ulaşım noktasında da Kula’ya kaliteyi, konforu ve modern hizmeti getirdiklerini belirten Başkan Ergün, “Kula-Burgaz, Kula-Bebekli, Kula-Börtlüce, Kula-Kavacık, Kula-Narıncalıpıtrak ve Kula Şehiriçi olmak üzere 7 güzergahta 5 tane modern, engelli taşımasına uygun, kameralı ve konforlu otobüslerimizle bu hizmeti sağlıyoruz. Tabi Kula-Selendi yolunun şerit boyamaları ve 44 adet cam durak yerleştirilmesi de yine Ulaşım Dairesi Başkanlığımızca yapıldı. Kula’mıza o kadar çok hizmet yapıyoruz ki, saymakla bitmez. Kısa başlıklar halinde MASKİ Genel Müdürlüğümüzün de yürüttüğü, tamamladığı ve planladığı çalışmalardan sizlere bahsetmek istiyorum” dedi.

 

 
MASKİ’den Kula’ya 6,5 Milyon TL’lik Yatırım

MASKİ’nin ilçede çok sayıda hizmet yürüttüğünü belirten Başkan Ergün, “İçme suyu depolarının yenilenmesi çalışmaları 5 mahallemizde tamamlandı. Program dahilinde bu çalışmalar devam ediyor. İçme suyu sondajları ve arıtma tesisleri planlamalarımız devam ediyor. Yalnızca MASKİ Genel Müdürlüğümüzün 2016 yılı içinde Kula’mıza yaptığı yatırım miktarı ne kadar biliyor musunuz? 6 milyon 447 bin 215 lira. Helali hoş olsun Kula’mıza. Burada yaşayan sizler, en güzeline, en iyisine layıksınız. MASKİ Genel Müdürlüğümüzün çok sayıda yatırımı var. Kanalizasyon hatları, yağmur suyu hatları, arıtma tesisi, dere ıslah ve temizleme çalışmaları, içme suyu projeleri gibi birçok kalemde çalışmalar yapıldı. Kısacası altıyla, üstüyle Kula’mızın kabuğunu kırıyoruz. Buraya gelecek olan yerli, yabancı konuklarla burada yaşayan kardeşlerimize ve onların çocuklarına yaşanabilir bir Kula bırakmanın çabasını gösteriyoruz” diye konuştu.

 

 

Yaptıklarımız, Yapacaklarımızın Teminatı

İlçeye yeni yılda kazandırılacak projeler hakkında önemli müjdeler de veren Başkan Ergün, sözlerini şöyle tamamladı: “Kula’ya yapacak daha çok işimiz var. Hüseyin Başkanım da anlattı. Gençlerimiz için halı sahalar, çocuklarımız için parklar, engelli kardeşlerimiz için parklar ilçemize kazandırıldı. Biz Hüseyin Tosun Başkanımla birlikte Kula’mıza daha iyisini ve daha güzelini kazandırmaya devam edeceğiz. Mezbaha ve pazaryeri ile ilgili yer tahsisi Kula Belediye Meclisi’nden geçti ve Büyükşehir Meclisi’ne geldi. Yeni yılda hem modern mezbaha, hem de pazaryerini ilçemize kazandırmak için çalışma başlatacağız. Ayrıca Tabduk Emre ve Yunus Emre Türbesi Çevresi Meydan Düzenlemesi ile Sokak Sağlıklaştırma çalışmalarımızın projelerini tamamladık. İnşallah önümüzdeki hafta içerisinde yapım ihalesine çıkacağız. Yine ilçemize terminal kazandırmak için yer bulduk. Bununla ilgili çalışmamız devam ediyor. Kula’mıza yakışır, modern bir terminali de inşallah kazandıracağız. Yaptıklarımız yapacaklarımızın teminatıdır diyoruz. İşte değişimin mimarları, işte değişimin şahitleri. Hepimiz bir aradayız. Güzel günlere, aydınlık yarınlara, güçlü ve huzurlu ülkeye olan inancımızla hepinize çok teşekkür ediyorum.”

 
 
Kurdeleyi Protokol Birlikte Kesti

Konuşmaların ardından Kulalı bir vatandaş sahneye gelerek, Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün için yazdığı şiiri okudu. Daha sonra Yunusemre Belediyesi Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu tarafından okutulan duaların akabinde hizmetlerin açılış kurdelesi protokol üyeleri tarafından kesildi. Kurdele kesiminin ardından sahneye gelen ilçedeki esnaf oda başkanları ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri Başkan Ergün’e çeşitli hediyeler takdim etti. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun da, Başkan Ergün’e Kula’yı tanıtan bir şilt hediye etti. Açılış töreninde ülkemize barış ve huzur gelmesi temennileriyle beyaz güvercinler uçuruldu.



Kula Belediyesi



Geri Dön