25 / 04 / 2024

Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik!

Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik!

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, "Kültür sektöründe iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik" dedi ve oranın yüzde 20’den yüzde 10’a düştüğünü belirtti...



Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, salgın döneminde özel tiyatrolar için pek çok tedbir getirdiklerini ve yeni ek destek paketleri geliştirdiklerini söyledi.

Bakan Yardımcısı Yavuz, koronavirüs salgını süresince özel tiyatrolara desteklerinin devam ettiğini ifade ederek, Dijital Tiyatro Arşivi Projesi kapsamında 77 tiyatroya verilecek 1 milyon 613 bin lira değerindeki proje ödemesinin bu hafta içinde yapılmış olacağını belirtti.

Bakanlığın, başta Hazine ve Maliye Bakanlığı nezdinde kültür ve sanat sektörünün çıkarlarını korumak için girişimde bulunduklarını vurgulayan Yavuz, özel tiyatro, müzik, yayıncılık gibi kültür sektörünün önemli unsurlarının da düzenlenmeye dahil edilmesini sağlayarak, kültür sektörü için de mücbir sebep hali ilan edilmesi ve vergi ertelemesi gibi avantajlardan yararlanmalarını sağladıklarını ifade etti. 

Yavuz, "Sinema, tiyatro, opera, operet, bale, müze giriş ücretlerinde KDV oranlarını yıl sonuna kadar yüzde 8’den yüzde 1’e indirdik. Yine kültür sektöründe faaliyet gösteren ve kiralık mekan kullanan özel tiyatro, müze ve sanat galerilerine ciddi katkı sağlayan iş yeri kira stopajı indirimi gerçekleştirdik. Bu da oran yüzde 20’den yüzde 10’a düştü. Avrupa ülkeleri de kültür, sanat ve turizm sektörlerindeki birçok kalemde katma değer vergilerinde bu yıl sonuna kadar indirime gitmişlerdi. Biz pek çok Avrupa ülkesinden iyi bir indirim sağladık. Sinema, tiyatro, opera, operet, bale, müze giriş ücretleri ile konaklama ve yeme-içme hizmetlerinde yıl sonuna kadar KDV oranını neredeyse sıfırlayarak yüzde 1'e indirdik" diye konuştu. 

Kiracının stopaj yüküne çözüm getirilmeli!


Geri Dön