20 / 04 / 2024

Kumbaba Moteli'nin restorasyonu 2016'da tamam!

Kumbaba Moteli'nin restorasyonu 2016'da tamam!

İnşaatı hızla devam eden ve restorasyon sürecinde büyük ilerleme katedilen Şile Kumbaba Moteli, tarihi değerlere zarar vermeden ve eski halini koruyacak şekilde restore ediliyor.




Şile Belediye Başkanı Can Tabakoğlu vatandaşlarımıza verdiği sözleri tek tek yerine getiriyor. İnşaatı hızla devam eden ve restorasyon sürecinde büyük ilerleme katedilen Şile Kumbaba Moteli, tarihi değerlere zarar vermeden ve eski halini koruyacak şekilde restore ediliyor.


Kumbaba Mevkii’nde, doğal sit alanı içinde arkeolojik müze olarak tanımlanan 10 dönümlük alanda 2000 m2 üzerinde inşaatı devam ediyor. Tescilli yapıların korunarak yaşatılması adına Şile Belediyesi ve Yatırım izleme koordinasyon başkanlığı tarafından devam eden, 2016 yılının Nisan ayında bitirilmesi hedeflenen  proje özgün işlevi olan konaklama değil, Şile’nin geleneksel ve simgesel bir ürünü olan Şile Bezi ile ilgili sanatsal ve kültür değerlerinin üretildiği, bu değerlerin topluma sunulduğu Şile Modelleme Merkezi ve Açık Hava Müzesi olarak hizmet verecek. Özgün malzeme ve tekniklerle tarihi dokuya uygun yöntemler ile devam eden restorasyon Harman tuğla, horosan harç ve sıva kullanılarak yeniden hayata kazandırılıyor.




Şile Belediyesi


Geri Dön