17 / 04 / 2024

Kur artışından etkilenmeyen 50 konut projesi!

Kur artışından etkilenmeyen 50 konut projesi!

Dövizdeki yukarı yönlü hareket piyasalarda ciddi bir belirsizliğe yol açıyor. Bazı firmalar fiyat ayarlaması için dövizin durulmasını, piyasanın dengeye gelmesini bekliyor.



Dövizdeki yukarı yönlü hareket piyasalarda ciddi bir belirsizliğe yol açıyor.  Bazı firmalar fiyat ayarlaması için dövizin durulmasını, piyasanın dengeye gelmesini bekliyor. Birçok projede zamlı listeler hazırlandı. Ancak firma yöneticileri durgunluğun da etkisi ile zamlı listeleri henüz uygulamaya başlamadılar. Marmara Depremi'nin 16 yıl sonrasında depreme dayanıklı evler için bir araştırma yaptık. Riskli bölgeleri inceledik.  Geçtiğimiz yılın başlarında Türkiye'de 106 bölgede 70 bin dönüm riskli alan ilan edilmişti. Sadece İstanbul'da riskli alanlar üzerinde 377 bin 167 adet konut bulunuyor. istanbul'da riskli ilan edilen bölge yaklaşık 11 bin dönüm. Kentsel dönüşümün temeli olarak görülen riskli alanlara yönelik çalışmalarını sürdüren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İstanbul'un risk haritasını da güncelledi. Böylece riskli bölge sayısı 170'e ulaştı. İstanbul Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü'nün ilçe ilçe çıkardığı riskli alanlar içinde Beşiktaş, Bağcılar, Beyoğlu, Esenler, Kadıköy, Pendik, Etiler ve Üsküdar da yer alıyor. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de kentsel dönüşümün temeli olarak gördükleri 150 riskli alana İstanbul’da 20 yeni bölge daha eklendiğini doğruluyor. Geçen yıl yaklaşık 130 bin adet birimin risk tespiti yapılmıştı.


"TÜRKİYE UCUZLADI"

Ocak ayından bu yana yüzde 26 değer kazanan doların yabancı gayrimenkul yatırımcısını yeniden Türkiye’ye çektiğini söyleyen gayrimenkul yatırım danışmanlığı firması Onursal Gayrimenkul Yönetim Kurulu Başkanı Onur Öngün, yabancı yatırımcının dövizdeki artışa rağmen gayrimenkul fiyatının artmamasını fırsat bilerek, aynı bedelle dörtte bir oranında daha fazla toprak satın alabildiğini vurguluyor. Kapılarını çalan yabancı gayrimenkul yatırımcı sayısının her geçen gün arttığını belirten Öngün, sözlerini şöyle sürdürüyor: “Özellikle son 10 yılda yatırımcılar arsalara, tarlalara ve organize sanayi bölgelerine yöneldi. Türkiye’nin hemen her bölgesinde hayata geçen yeni kalkınma projeleri arsaların cazibesini artırdı, yabancı sermayenin iştahını kabarttı.”



RİSK ALTINDAKİ İLLER

Kentsel dönüşüm çalışmaları da bu yüzden birinci derece deprem bölgesinde kalan illerden başladı. İstanbul’un dışında yine birinci derece deprem kuşağında olan Kocaeli, Bursa, Yalova, İzmir, Diyarbakır, Hatay, Aydın, Balıkesir, Bingöl, Çanakkale, Denizli, Düzce, Manisa ve Muğla da dönüşüm listesinin ilk sıralarında yer alıyor. Ankara’da kentsel dönüşüm çalışmalarının başladığı ilk bölge Şen-tepe. Gaziantep’te Şahinbey ilçesi ile Perilikaya, Serinevler, Yazıcık, Etiler ve Düztepe mahallelerinde kentsel dönüşüm çerçevesinde yeni konut inşaatları yükseliyor. Akkent ve Mavikent bölgeleri ise yeni imara açılan yerler.


İzmir’de altı ayrı bölgede 306 hektar alanı kapsayan kentsel dönüşüm çalışması var. Kadifekale, Yeşildere ve Gür-çeşme bölgelerinde kentsel dönüşüm projeleri gerçekleştiriliyor. Kentsel dönüşüm projelerinin yaklaşık dörtte üçü ise İstanbul ve çevresinde gerçekleşiyor.


Tam da bu noktada yani büyük depremin yıldönümünde dövizdeki hareket konut fiyatlarını etkilemeye başladı. Birçok projede fiyatlar düşük kaldı. Bunu fırsat olarak görüp İstanbul’un birçok yerinde inşa edilen güvenli henüz fiyatı artmayan projeleri inceledik.


Son dönemde doların yükselişinin konut sektörü üzerindeki etkilerini değerlendiren Yalçınlar Group Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Yalçın ise, bu konuda iyimser ve kötümser olmak üzere iki senaryonun geliştirilebileceğini söylüyor, iyimser senaryo ile seçimin ardından istikrarın sağlanmasına paralel olarak doların yüzde 5-10 arası düşeceğini ve satışlarda patlama yaşanabileceğini belirtiyor. Kötümser senaryo ile doların 3.5 TL’yi geçebileceği uyarısında bulunan Yalçın, bu durumda 2016’nın sektör açısından kayıp yıl olacağının altını çiziyor. Yalçm’m konut sektörü için ideal dolar kuru düzeyi ise 2.5 TL.



Kur artışından etkilenmeyen 50 konut projesi!


Umut DURBAKAYIM / Teknik Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı


"Zamlar "Ötelendi, yatırımcılara fırsat var”


Halkalı'da Teknik Yapı Metropark, Fikirtepe'de Concord İstanbul, Tuzla’da Evora İstanbul olmak üzere üç büyük projemiz satışta. Bunların yanı sıra Bağdat Caddesi’nde dönüşüm kapsamında yenilediğimiz dört butik projemiz var. Her projenin kendine göre öne çıkan avantajları söz konusu.


Normal şartlarda gayrimenkul sektörü eylül ayı itibariyle piyasanın canlanmasını bekliyordu. Ancak genel seçim sonrası hükümetin kurulamaması, Kurban Bayramı nedeniyle yaz tatilinin iki hafta uzaması gibi etkenlerle bu beklenti kasım ayı sonuna ötelendi.


Eğer süreç normal şartlarında devam etseydi, yani hazirandan sonra hükümet kurulsaydı yüzde 20'lere ulaşan zamların fiyatlara yansıması şaşırtıcı olmazdı. Ancak beklentilerin kasım ayından sonraya sarkması ve bu süreçteki daralma zam dalgasının etkisini yitirmesine ve büyüklüğünü de yüzde 10 seviyelerine düşürmesine neden olacaktır. Bunun da yatırımcı ve ihtiyaç sahiplerine alım için önemli bir fırsat yarattığını düşünüyoruz. Evora İstanbul, Metropark ve Concord İstanbul projelerinde yer alan daireler için  "düşük faiz”, "peşinat öteleme" ve "indirim'' fırsatlarından oluşan üçlü bir avantaj kampanyasına bir avantaj daha ekledik. Teknik Yapı olarak, yüzde 75 oranındaki yasal konut kredisindeki faiz oranlarını, tüm projelerinde 60 ay vadede yüzde 0.39’a çekerken, kampanya kapsamında yüzde 25 oranındaki peşinatın yüzde 10'u sözleşme aşamasında, yüzde 15'i ise bir yıl sonra ödeme fırsatı sunuyoruz.



Kur artışından etkilenmeyen 50 konut projesi!


Ziya YILMAZ / Dap Yapı Yönetim Kurulu Başkanı

"Türkiye'yi yeniden inşa etmeliyiz''


İstanbul'da gecekondulaşma, 1930'lu yıllarda başladı ve şehrin yüzde 70’i kaçak yapılaşmayla oluştu. 1999 Marmara Depremi'nde çarpık yapılaşma kayıpları artırdı. Deprem İstanbul için bir milat oldu. Şimdi yeni şehirler inşa etme zamanı. Dövizdeki hareket henüz konut fiyatlarına yansımadı. Dolayısı ile fiyatlar çok cazip. Yatırımcı ile kullanıcı için konut almazamanı.



1) NCADDE AGORA

Özyurtlar İnşaat’ın Esenyurt’ta 24 bin 550 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği proje, 144 rezidans daire, 500 metrekarelik geniş bir lobi ve 13 farklı dükkandan oluşuyor. 66 ile 82 metrekare arasında 1+0 ve 1 + 1 daire seçenekleri sunulan projede, dairelerin fiyatı 205 bin TL ile 255 bin TL’den başlıyor. Firma, kendi bünyesinde yüzde 35 peşinata 24 ay faizsiz taksit seçeneği sunuyor. Güvenlik, kameralı güvenlik, depo, teknik alanlar ve kapalı otopark bulunan projede, vale park, hou-se-keeping gibi hizmetlerin yanı sıra spor salonu, kafe ve restoran gibi sosyal donatı alanları da var. Deprem ve yalıtım yönetmeliğine uygun inşa edilen projede, merkezi ısıtma ve ısı pay ölçer sistemi bulunuyor.


Satış ofisi: 0850 460 27 27 

Web: ncaddeagora.com



2) CENNET KORU

Keleşoğlu ve Eba Inşaat’m İstanbul Küçükçekmece’de 30 bin 328 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Cennet Koru projesinde, 408 konut bulunuyor. 74 ile 197 metrekare arasında farklı büyüklükte 1 + 1, 2+1, 3 + 1 ve 5 + 1 daire seçenekleri sunulan projede fiyatlar 475 bin TL ile bir milyon 525 bin TL arasında değişiyor.


21 bin metrekarelik geniş bir peyzaj alanına sahip olan projede, kesintisiz göl, deniz ve koru manzarası var. 700 araçlık geniş bir otopark ile kameralı güvenlik hizmeti sunulan projede, açık ve kapalı yüzme havuzları, çocuk yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, basketbol sahası, fitness merkezi, kreş, sauna, tenis kortu, Türk hamamı ve voleybol sahası gibi sosyal donatı alanları bulunuyor.


Satış ofisi: 0212 424 58 58 

Web: cennetkoru.com




3) FOUR WINDS RESIDENCE

Taş Yapı’nın Kadıköy Bağdat Caddesi’nde 44 bin metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Four Winds Residence projesinde, dört kulede 500 konut bulunuyor. 117 ile 350 metrekare arasında farklı büyüklükte 2 + 1, 3 + 1 ve 4+1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 935 bin dolar ile 2 milyon dolar arasında değişiyor. Daireler sahiplerine hemen teslim ediliyor.


Kameralı güvenlik hizmeti sunulan ve kapalı otopark bulunan projede, açık ve kapalı yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, fitness merkezi, spa, sauna, Türk hamamı, yürüyüş parkuru ve restoran gibi sosyal donatı alanları mevcut.


Satış ofisi: 444 58 27 

Web: fourwinds.com.tr




4) SUR YAPI İLKBAHAR

Sur Yapı’nın  İstanbul Sultanbeyli’de inşa ettiği Sur Yapı İlkbahar projesi, beş bloktaki 504 daireden oluşuyor. 51 ile 293 metrekare arasında farklı büyüklükte 1 + 1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçeneği sunulan projede, fiyatlar 236 bin TL’den başlıyor. Lansmana özel yüzde 7 indirim uygulanan projeden, peşin ödemeye yüzde 10 indirim daha uygulanıyor. Projeden, yüzde 25 peşinat ve yüzde 25’i teslimde olmak üzere kalan tutarı da 48 ay faizsiz taksitle ödeyerek ev sahibi olmak da mümkün.


Yürüyüş parkurları, su göletleri, hobi bahçeleri, kitap okuma ve dinlenme alanları bulunan projede, sosyal tesisler, spor alanları, çocuk parkları, kış bahçeleri, çardaklar ve süs havuzları gibi sosyal donatı alanlarına da yer verilmiş.


Satış ofisi: 444 57 87

Web: suryapiilkbahar.com.tr



5) İDİLİA

SUR Yapı’nın Sultanbeyli’deki İdilia’da projesinde yedi blokta 442 daire var. 48 ile 250 metrekare büyüklüğünde 1 + 1’den 4+1’e kadar normal ve 2+1, 3+1, 4+1 ve 7+1 dubleks daire seçenekleri sunulan projede, daire fiyatları 226 bin TL ile 729 bin TL arasında değişiyor. Projeden, 13 bin 500 TL peşinat ve aylık bin 400 TL taksitle 1 + 1 daire satın almak mümkün.


Aydos Ormanlarıma yakın bir noktada inşa edilen projede, peyzaj alanları içerisinde yürüme yollan, su üzeri köprü geçişleri, dinlenme alanları, çocuk oyun parkları, yüzme havuzu, hamam, fitness salonu, basketbol ve futbol sahaları gibi sosyal donatı alanları bulunuyor.


Satış ofisi: 444 57 87

Web: suryapi.com.tr



6) VADİ İSTANBUL

Artaş İnşaat ve Aydınlı Grup’un İstanbul Ayazağa’da 51 bin metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Vadi İstanbul projesinde, üç bin konut bulunuyor. 69 ile 305 metrekare arasında farklı büyüklükte 1 + 1, 2+1, 3 + 1, 4 + 1 ve 5+1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 687 bin 350 TL ile 3 milyon 62 bin 500 TL arasında değişiyor. Projeden yüzde 25 peşinat, aylık yüzde 0.96 faiz oram ve 120 ay vade ile ev sahibi olmak mümkün.


850 metre uzunluğunda cadde üzerinde 55 bin metrekarelik alışveriş merkezi bulunan projede, açık ve kapalı yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, basketbol sahası, fitness merkezi, futbol sahası, golf alanı, kafe, okul, sauna, sinema, tenis kortu, Türk hamamı ve yürüyüş parkuru gibi sosyal donatı alanlarına yer verilmiş. Ormana komşu olan projede, güvenlik hizmeti ve kapalı otopark var.


Satış ofisi: 444 53 35 

Web: vadiistanbul.com



7) AVRUPA KONUTLARI TEM 2

Artaş İnşaat’ın Maslak-Levent hattında inşa ettiği Avrupa Konutları TEM2 projesinde, üç blokta 414 daire yer alıyor. 72 ile 191 metrekare arasında 1+1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri sunulan projede, 1 + 1 ve 2+Tlerin tamamı satılmış. 3+1 ve 4+1 dairelerin fiyatları ise 826 bin ile bir milyon 19 bin TL arasında değişiyor. Projeden; yüzde 25 peşinat, aylık yüzde 0.97 faiz oranı ve 120 ay vade ile ev sahibi olmak mümkün.


Projede, açık ve kapalı yüzme havuzunun yanı sıra süs havuzları, yapay göletler, basketbol ve voleybol sahası, yürüme yolları gibi sosyal donatı alanlarına yer verilmiş.


Satış ofisi: 444 03 80 

Web: avrupakonutlaritem2.com



Kur artışından etkilenmeyen 50 konut projesi!


Altan ELMAS / Sur Yapı Yönetim Kurulu Başkanı

"Fiyatlar hareketlenecek''


1999 yılına kadar şehirlere gerçekleşen büyük göçler sonucunda oluşan yapılaşma kontrol edilemedi. Deprem, şehirlerdeki yapılaşma konusunda bir milat oldu. Depremin ardından yapı yönetmelikleri ve şehirleşme çalışmaları yeniden ele alındı. Kentsel dönüşüm özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde zorunluluk.


Kanun çıktığından bu yana önemli bir yol kat edildi fakat çalışmaların daha da hızlanması gerekir. Piyasalarda yer hareketlenme konuttan başlayacak. E fiyatlara etki eder. Şimdi depreme duyarlı uygun konut alma zamanı.


8) NİDAPARK SEYRANTEPE


Tahincioğlu Gayrimenkul’ün İstanbul Şişli Seyrantepe’de 9 bin 315 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Nidapark Seyrantepe projesinde 268 daire bulunuyor. 79 ile 349 metrekare arasında farklı büyüklükte 1 + 1, 2+1, 3 + 1 ve 4+1 daire seçeneği sunulan projede, daire fiyatları 685 bin TL ile 3 milyon 170 bin TL arasında değişiyor.


Altın bin 452 metrekaresi yeşil alan olarak ayrılan projede, açık yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, merkezi uydu sistemi, kameralı güvenlik ve kapalı otopark gibi sosyal donatı alanları var. Merkezi ısıtma ve merkezi klima sistemi bulunan projede, daireler ısı pay ölçer ve ankastre beyaz eşyalarla sahiplerine teslim ediliyor.


Satış ofisi: 444 48 46

Web: tahincioglu.com



9) VADİTEPE GÖLEVLERİ

Kiptaş ve Binres İnşaat’ın İstanbul Başakşehir 1. Kısım gölet bölgesinde 186 dönüm arazi üzerinde inşa ettiği Vaditepe Gö-levleri projesinde, ilk etapta 357 konut bulunuyor. 69 ile 234

metrekare arasında farklı büyüklükte 1 + 1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 283 bin 500 TL ile bir milyon 66 bin 500 TL arasında değişiyor.


Göl manzaralı projede, açık ve kapalı otopark, kapalı yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, fitness merkezi, sauna, Türk hamamı, spa, süs havuzu, vitamin bar, voleybol sahası, futbol sahası, kreş, okul, yürüyüş parkuru ve kameralı güvenlik gibi sosyal donatı alanları bulunuyor.


Satış ofisi: 0850 205 45 65 

Web: vaditepegolevleri.com



10) YENİTEPE KADIKÖY

Nuhoğlu ve Gülsa İnşaat’ın Fikirtepe’deki Yenitepe Kadıköy projesinde, 21 katlı dört blokta toplam bin 100 konut bulunuyor. Konut, ev ofis ve ticari alanlardan oluşan projede 67 ile 250 metrekare arasında farklı büyüklüklerde 1 + 1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri sunuluyor. Dairelerin fiyatları 480 bin TL ile bir milyon 600 bin TL arasında değişiyor. Projeden yüzde bir peşinat, kalan yüzde, 24’lük peşinatı teslimde ödeyerek ve kalan yüzde 75’lik kısım için banka kredisi kullanarak ev sahibi olmak mümkün.


Projedeki konut blokların ortasındaki yeşil alan içerisinde koşu ve yürüyüş parkurları, çocuk oyun alanları, sanat sokakları, yüzme havuzu, kuru temizleme, kuaför, restoran, fitness salonu, sauna, otopark ve market gibi sosyal donatı alanlarına yer verilmiş.


Satış ofisi: 444 46 16 

Web: yenitepe.com.tr



11) CONCORD İSTANBUL

Teknik Yapı’nın Fikirtepe’de bin 175 dairelik Concord İstanbul projesinin ilk etabında 622 dairenin satışı devam ediyor. 48 ile 133 metrekare arasında 1 + 1, 2+1 ve 3 + 1 daire seçenekleri sunulan projede, daire fi yatları 482 bin 800 TL’den başlıyor. Yüzde 25 peşinatın yüzde 10’u sözleşme sırasında, kalanı bir yıl sonra ödenen projede 36  ay faizsiz, 48 ay yüzde 0.25 faiz veya 60 ay yüzde 0.39 faiz oranı 1 ile kredi kullanarak ev sahibi olmak mümkün.


Yüzde 70’i yeşil alan ve sosyal tesislere ayrılan projede, kapalı ve açık yüzme havuzu, fitness salonu, Türk hamamı, sauna, dinlenme odaları, kapalı otoparklar gibi sosyal donatı alanları bulunuyor. 24 saat güvenlik hizmeti sunulacak projede, bakım ve onarım hizmetleri var.


Satış ofisi: 444 10 08 

Web: concordistanbul.com



12) KALEKENT

Gül İnşaat, 3S Kale ve Liv Yapı’nın Beylikdüzü’nde 100 dönüm arazi üzerinde inşa ettiği projede 471 konut bulunuyor.  İkinci etabı da satışa çıkan ve farklı büyüklüklerde 1+1, 2+1, 3 + 1 ve 4+1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 269 bin TL ile bir milyon TL arasında değişiyor.


Projede  yüzme havuzları, koşu ve bisiklet parkurları, çocuk oyun alanları, spor kompleksi, Türk hamamı ve sauna gibi sosyal donatı alanlarına yer verilmiş. Site içinde iki market ve 30 mağazalık bir çarşı bulunuyor.


Satış ofisi: 444 38 07 

Web: kalekent.com.tr


Kur artışından etkilenmeyen 50 konut projesi!


Süleyman ÇETİNSAYA / Artaş İnşaat ve Avrupa Konutları Yönetim Kurulu Başkanı


'Yeni Türkiye'nin yapıları'


Deprem bize acı ve büyük bir ders oldu. Ardından Türkiye'de yapılaşma anlamında birçok değişiklik yapıldı. Bu süreçte çok yol kat edildi. Buradaki en öneli nokta; yeni geliştirilen yapıların bugünü kurtarma kaygısıyla değil de gelecekteki Türkiye'yi ve şehirlerin karakteristiğini yansıtan, sürdürülebilir kalite anlayışına hakim nitelikli yapılardan oluşması. Firma olarak üzerimize düşen görevi fazlasıyla yerine getirmeye gayret gösteriyoruz.


Öncelikli amacımız daima sağlıksız yapılarda oturan vatandaşlarımızı güvenli, sosyal yaşam alanları olan nitelikli konutlara taşımak. Hayata geçirdiğimiz tüm projelerimizde de esas aldığımız anlayış bu. Fiyat tarafında yatırım için ev almanın tam zamanı.



13) İSTANBUL MARİNA

TOKİ, Emlak Konut GYO ve DAP Yapı’nm Kartal’da sahil yolundaki İstanbul Marina projesi, 'karma bir yaşam alanı olarak yükseliyor. 31 ile 38 katlı beş blok olarak inşa edilen projede, bin 463 konut ve 258 ticari birim bulunuyor. 37 ile 456 metrekare arasında farklı büyüklükte 1+0, 1+1,2+1, 3+1, 4+1 ve  5+1 daire seçenekleri sunulan projede, stüdyo daireler 400 bin TL’ye, 1 +1 ve ofisler ise 720 bin TL’ye satılıyor.


Rezidans daireler, ofisler, alışveriş merkezi, otel, özel hastane, özel okul, kafe ve restoranların yer aldığı projede, yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, sauna, spor alanları, fitness salonu ve dinlenme alanları gibi sosyal donatı alanları bulunuyor. 


Satış ofisi: 444 43 46 

Web: istmarina.com.tr




14) VARTAŞ RENOVIA

Vartaş İnşaat’ın Fikirtepe’de 173 bin 600 metrekare arazi üzerinde inşa etmeye başladığı Vartaş Renovia projesinin, ilk etabında bin 100 konut bulunuyor. 48 ile 250 metrekare arasında farklı büyüklükte 1 + 1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri sunulan projede, metrekare fiyatları 4 bin dolar ile 6 bin dolar arasında değişiyor.


AVM bulunan projede, kafeler, lokantalar, kameralı güvenlik, kapalı otopark, iç avlu, yeşil alan, peyzaj alanı, dinlenme alanı, spor alanları, çocuk oyun alanları, teras manzarası, yüzme havuzu ve çocuk yüzme havuzu gibi sosyal donatı alanları da yer alıyor.


Satış ofisi: 444 99 02 

Web: renoviaistanbul.com.tr




15) BROOKLYN PARK

Selimoğlu Group ile Pana Yapı Ortaklığı’nın İstanbul Fikirtepe’de inşa edeceği Brooklyn Park projesi, 14 bin 500 metrekare alan üzerinde 731 adet daire ve 13 adet ticari birimden oluşuyor. 55 ile 255 metrekare arasında farklı büyüklükte 1+0, 1 + 1, 2+1, 3 + 1 ve 4+1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 493 bin TL’den başlıyor. Yüzde 25 peşinata yüzde 5 veya yüzde 50 peşinata yüzde 10 indirim uygulanan projede 36 ay faizsiz taksitlerle ev sahibi olmak mümkün. Adalar manzaralı, metrobüs ve  Marmaray  bağlantısına yakınlığı ile dikkat çeken projede, yürüyüş parkuru, fitness, sauna, spa, hamam, buhar banyosu, spor salonu, çocuk kulübü, market, kafe ve toplantı odası, kapalı ve açık otopark, çocuk oyun alanları, park ve bahçe gibi sosyal donatı alanları bulunacak.


Satış ofisi: 0216 313 49 45 

Web: selimoglugroup.com



16) HEP İSTANBUL

Tekfen Emlak Geliştirme tarafından İstanbul Esenyurt’ta 56 bin 880 metrekare arazi üzerinde inşa edilen projede, 11 blokta toplam bin 424 daire bulunuyor. 70 ile 240 metrekare arasında farklı büyüklükte 1+1,2+1 ve 3+1 daire seçenekleri sunulan projede, 1 + 1 dairelerin tamamı satılmış. 2+1 ve 3+1 tipindeki dairelerin fiyatları ise 387 bin 500 TL ile 574 bin TL arasında değişiyor. Tamamım peşin ödeyenlere yüzde 6 indirim uygulanan projeden, 15 bin TL peşinat ve yüzde 50 banka kredisi kullanarak ev sahibi olmak mümkün. Kalan bakiye ise birer yıl arayla ödenebiliyor.


Açık ve kapalı yüzme havuzları, çocuk yüzme havuzu, güneşlenme terasları, fitness merkezi, sauna gibi sosyal donatı alanları bulunan projede, açık ve kapalı otopark ile kameralı güvenlik sistemi de var.


Satış ofisi: 444 84 37

Web: hepistanbul.com.tr



Kur artışından etkilenmeyen 50 konut projesi!


Ali DUMANKAYA / DKY İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

“Yıl sonuna kadar alım yapmak lazım"


DKY Kartal ve Lokum Evler projelerimizin satışları devam ediyor. Yeni konsept projemiz olan DKY On Kağıthane'nin lansmanını gerçekleştirdi.


Projelerimiz hızlı gelişmekte olan merkezlerde yer alıyor. Bununla beraber hızlı bir değer kazandırma potansiyeli sunuyoruz. Ayrıca ödeme planlarındaki esnek yapımız ile farklı beklentileri olan yatırımcılara da ulaşma şansına sahibiz. Döviz kurlarındaki yükseliş satış fiyatlarımıza henüz yansımadı. Bu durumun geçici bir ekonomik konjonktür olduğunu düşünüyorum. Ancak döviz kurlarının bu seviyelerde kalması 2015 sonundan itibaren fiyatların yüzde 10-15 seviyelerinde artması sonucunu doğurur. Özetle fiyatlara yansıma rekabet dolayısı ile 2015 sonuna kadar olmaz. 2016'dan itibaren ise fiyatlar artar. Projelerimiz piyasa koşullarının üzerinde bir yatırım geri dönüşü sağlıyor. Henüz fiyat artışı yapılmadığı için öncelikle Eylül ayına özel avantajlı fiyatlarımız mevcut. 0 faiz imkanı, esnek ödeme ve peşin indirimleri sağlıyoruz.



17) ÇUKUROVA BALKON

Çukurova Gayrimenkul’ün Kartal Yeni Soğanlık’ta sekiz dönüm arazi üzerinde inşa ettiği Çukurova Balkon projesi, 18 ve 19 katlı iki blokta 245 konuttan oluşuyor. 60 ile 215 metrekare arasında farklı büyüklükte 1 + 1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 240 bin TL ile bir milyon 74 bin TL arasında değişiyor. Yüzde l’lik peşinatın firma tarafından karşılandığı projede, yüzde 17’si vade farksız olarak bir yıl sonra, diğer yüzde 17’si ise yine vade farksız olarak iki yıl sonra ödenebiliyor. Proje bedelinin yüzde 65’i oranındaki banka kredisi ise tercihe göre hemen ya da bir yıl sonra başlatılabiliyor.


Kameralı güvenlik ve kapalı otopark bulunan projede, açık yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, çocuk yüzme havuzu, fitness merkezi ve sauna gibi sosyal donatı alanları var.


Satış ofisi: 444 82 59

Web: cukurovabalkon.com



18) BATIŞEHİR PREMIUM

Ege Yapı Grup ve EPP işbirliği ile Emlak Konut ve  TOKİ  güvencesi ile İstanbul Bağcılar’da inşa edilen Batışehir Premium etabı 407 rezidans daireden oluşuyor. 1 +0 ile 4+1 arasında 14 farklı büyüklükte daire seçeneği sunulan projede, fiyatlar 276 bin TL’den başlıyor. Projeden, yüzde 25 peşinat ile 36 ay faizsiz ya da yüzde 15 peşinatla 60 ay aylık yüzde 0.69 faizle ev sahibi olmak mümkün. Firma, peşin ödemeye ise yüzde 10 indirim uyguluyor.


Açık alan spor aletleri, bisiklet ve koşu parkurları, mini golf, futbol sahası, basketbol sahası, tenis kortları, akıllı bisiklet alanı, meditasyon ve yoga alanlarının yer alacağı projede, açık hava sinema alanı, restoranlar ve kafeler buluyor. 


Satış ofisi: 0850 222 53 43 

Web: batisehir.com



19) INISTANBUL GALA

İş GYO ve NEF işbirliği ile İstanbul Zeytinburnu’nda 25 bin 564 metrekare arazi üzerinde inşa edilen Inistanbul Gala projesinde, bin 142 konut bulunuyor. İki etap halinde inşa edilecek olan projede, 48 ile 308 metrekare arasında 1 + 1, 2+1, 3 + 1 ve 4+1 konut seçenekleri sunuluyor. Projede, daire fiyatları 365 bin TL’den başlıyor. Ankastre beyaz eşyalı olarak satışa sunulan projeden, yüzde 1 peşinat ve aylık 2 bin 454 TL’den başlayan banka kredili ödemelerle ya da firmanın 30 ay faizsiz taksit seçeneklerinden yararlanarak ev sahibi olmak mümkün.


Zeytinburnu’ndaki 130 bin metrekarelik dönüşüm alanında inşa edilen projede, açık yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, fitness merkezi, sauna, spa, Türk hamamı, kreş ve yürüyüş parkuru gibi sosyal alanlar yer alıyor. Kapalı otoparka sahip projede 24 saat kameralı güvenlik hizmeti sunuluyor.


Satış ofisi: 444 72 21

Web: inistanbultopkapi.com



20) RESİM İSTANBUL ORMAN

Ortadoğu Grup’un İstanbul Sancaktepe’de 81 bin 433 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Resim İstanbul Orman etabında sekiz blokta 328 konut bulunuyor. 67 ile 230 metrekare arasında 1 + 1, 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 233 bin 200 ile 779 bin 675 TL arasında değişiyor. Projeden, 2 bin 728 TL peşinat ve daire teslimine kadar aylık bin 700 TL taksit ödeyerek ev sahibi olmak mümkün.


Gölet, açık ve kapalı yüzme havuzları, çocuk yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, fitness merkezi, sauna, Türk hamamı, kafe, sinema, tenis kortu ve yürüyüş parkuru gibi sosyal donatı alanları bulunan projede, kapalı otopark ve kameralı güvenlik hizmeti de var.


Satış ofisi: 444 53 18 

Web: resimistanbul.com



Kur artışından etkilenmeyen 50 konut projesi!


İsmail Hakkı ALTUN / Ofton İnşaat Yön. Kurulu Eş Başkanı

"TL ile satılan projelerde fiyatlar değişecek"


Ofton İnşaat olarak İstanbul'da, Elysium Art Şişli, Elysium Elit Koşuyolu, Elysium Serenity Kandilli, Elysium Apartments Ortaköy, Elysium Apartments Lale ve Elysium Fantastic Bomonti projelerimiz bulunurken, Bodrum'da Elysium Miramar Bodrum ve Elysium Premier olmak üzere toplamda sekiz adet projemizin satışı yapılıyor. Döviz kurlarındaki yükseliş karşısında özellikle TL ile satışı yapılan projelerimiz yatırımcısına avantaj sağladı. Dolar ve euro ile satılan projelerimizde ise güncel kur değeri üzerinden satışlarımız devam ediyor. Eylül ayı itibariyle TL ile satılan projelerimizde fiyat planlaması yapmayı düşünüyoruz. Dolar ve euro üzerinden satılan projelerimizde ise inşaat seviyemiz ilerledikçe beklenen rutin zamları yapıyor olacağız. Ofton İnşaat olarak  yeni başlayan projelerimizde yatırımcılarımıza daire tipi, yön ve cephe seçme imkanı sağlıyoruz.


21) NLOGO İSTANBUL

Özyurtlar İnşaat’m İstanbul Esenyurt’ta 34 bin 580 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Nlo-go İstanbul, yedi blokta 2 bin 679 daireden oluşuyor. Üç etap halinde inşa edilen projede, ikinci etap satışları devam ediyor. 40 ile 175 metrekare arasında 1+0,1 + 1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 142 bin ile 600 bin TL arasında değişiyor. “Komşunu getir, taksitini sildir” kampanyası süren projede, sevdiklerine ev aldıranların iki taksiti hemen siliniyor. Projeden, faizsiz 36 ay taksitle ev sahibi olmak da mümkün.


Çocuk oyun alanları, süs havuzları, rekreasyon alanları, yürüyüş parkurları, basketbol sahası, açık-kapalı yüzme havuzu, siema salonu, Türk hamamı, sauna, spor salonu, lobi-kafe bar, kapalı bölümde çocuk oyun alanı ve fitness merkezi gibi sosyal donatı alanları bulunan projede, 24 saat güvenlik hizmetinin yanı sıra açık ve kapalı otopark alanları da yer alıyor.


Satış ofisi: 444 40 27 

Web: nlogoistanbul.com



22) MAİ RESİDENCE

Fer Yapı’nın İstanbul Kartal’da 11 dönüm arazi üzerinde inşa ettiği Mai Residence projesinde, 355 konut bulunuyor. Yüzde 1 KDV avantajı ile satışı devam eden projede, 75.5 metrekare 1 + 1 dairelerin fiyatı 342 bin TL’den, 89 metrekare 2+1 dairelerin 398 bin TL’den, 149 metrekare 3 + 1 dairelerin peşin fiyatı ise 625 bin TL’den başlıyor. Evlilik hazırlığında olan çiftlere “Düğün hediye” edilen projede, 1 + 1 daire alan çiftlere 10 bin TL, 2+1 daire alanlara 15 bin TL ve 3 + 1 daire alan çiftlere de 20 bin TL düğün masrafı veriliyor.


Depo alanları ve her katta kat bahçesi gibi özelliklerle dikkat çeken projede, fitness salonu, çok amaçlı salon, VIP lounge, ka-feler ve mağazalar, concierge hizmetleri, havuz, çocuk oyun alanları, hobi alanları, mini müzik stüdyosu, sinema odası gibi sosyal donatı alanları bulunuyor.


Satış ofisi: 444 93 37 

Web: mairesidence.com




23) MAHAL SANCAKTEPE

Denge Yapı’nın İstanbul Sancaktepe’de 15 bin 640 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Mahal Sancaktepe altı blokta 346 daireden, 10 bin 454 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Mahal Sancektepe Ada dört blokta 169 daireden oluşuyor. 1 + 1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri sunulan her iki projeden Mahal Sancaktepe’de 1 + 1 dairelerin fiyatı 150 bin TL’den, Mahal Sancaktepe Ada’da 2+1A tipi dairelerin fiyatı 216 bin TL’den başlıyor.


Yetişkin ve çocuk yüzme havuzları, yürüme ve koşu yolları, çocuk oyun alanları, süs havuzları, kamelyalar, basketbol, voleybol ve mini futbol alanı ve ortak spor alanları, meyve bahçeleri, kapalı sosyal tesiste kadı/erkek sauna ve fitness kulübü ile kapalı yüzme havuzu gibi sosyal donatı alanları bulunan projede, 7/24 güvenlik hizmeti, kapalı ve açık otoparklar da yer alıyor.


Satış ofisi: 0216 311 66 67 

Web: mahalsancaktepe.com



Kur artışından etkilenmeyen 50 konut projesi!


Şemsettin AYDIN / Baysaş Yönetim Kurulu Başkanı

“Kazanç değeri yüzde 100'ü bulur"


Şu an satışta bulunan ve Kadıköy Fikirtepe'de yükselen İstanbul 216 projemizin bulunduğu konum ve çevresindeki diğer projelerin güncel fiyatları göz önünde i bulundurulduğunda kazanç değeri yüzde 100 oranında olacaktır. Döviz kurlarındaki artışı fiyatlarımıza henüz yansıtmadık. Ama emtia fiyatlarındaki dövize bağlı yükselişlerin tarafımızdan da değerlendirilmeye alındığı bir gerçek. Artan maliyetlere rağmen Fikirtepe bölgesinde halen fiyatlarımız cazip. Bu noktada konut yatırımcılarına fırsatlar var. Banka faiz oranlarından çok daha cazip oranlarda finansman desteği sağlıyoruz. Ayrıca yatırımcıların ödeme kabiliyetlerine göre çok alternatifli seçenekler sunabiliyoruz.



24) SELENIUM ATAKÖY

Aşçıoğlu İnşaat'ın İstanbul Ataköy’de 20 dönüm arazi üzerinde inşa ettiği Selenium Ataköy projesinde, 15 katlı üç blokta 321 loft daire bulunuyor. 90 ile 300 metrekare arasında farklı büyüklükte 1 + 1 2+1, 3 + 1 ve 4+1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 749 bin ile 2 milyon 650 bin TL arasında değişiyor.


Eliptik mimarisi, cam kullanımıyla daha fazla ışık, daha geniş mekan algısı ve daha geniş manzarasıyla dikkat çeken projede, açık yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, fitness merkezi, güneşlenme terası gibi sosyal donatı alanları ile açık ve kapalı otopark yer alıyor.


Satış ofisi: 0212 661 0116 

Web: seleniumatakoy.com



25) TEMA İSTANBUL

Mesa, Artaş, Öztaş ve Kantur-Akdaş Ortak Girişim Grubu tarafından İstanbul Küçükçekmece Atakent’te bir milyon 500 bin metrekare arazi üzerinde inşa edilen Tema İstanbul projesinde, 61 blokta 3 bin 531 konut bulunuyor. 58 ile 196 metrekare arasında farklı büyüklükte 1 +1, 2+1, 3 + 1 ve 4+1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 384 bin ile bir milyon 100 bin TL arasında değişiyor. Oturumun başladığı projede, daireler sahiplerine hemen teslim ediliyor.


Göl manzarası ve içindeki göl/göletle dikkat çeken ve yüzde 84’ü yeşil alana ayrılan projede, açık ve kapalı yüzme havuzları, çocuk yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, fitnnes merkezi, güneşlenme terasları, sauna, sosyal tesis, spa, süs havuzu, tenis kortu ve voleybol sahası gibi sosyal donatı alanları bulunuyor. İçinde bir de alışveriş merkezi bulunan projede, açık ve kapalı otopark alanları da var.


Satış ofisi: 0212 970 00 00 

Web: temaistanbul.com/tr



26) VIAPORT VENEZIA

Via Properties&Gürsoy Ortak Girişimi’nin İstanbul Gaziosmanpaşa Küçükköy’de 82 bin metrekarelik arazi üzerinde inşa ettiği Viaport Venezia projesinde, bin 950 konut bulunuyor. 58 ile 383 metrekare arasında farklı büyüklükte 1 + 1, 2+1, 3 + 1 ve 4+1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 419 bin ile bir milyon 659 bin TL arasında değişiyor. Peşin ödemede yüzde 8 indirim uygulanan projede, konutlar sahiplerine hemen teslim ediliyor. Projeden, yüzde 5 peşinat, yüzde 75 banka kredisi kullanarak ve yüzde 20’lik kısmı da konut tesliminde ödeyerek ev sahibi olmak mümkün. İstenirse taksitler bir yıl ertelenebiliyor.


Açık ve kapalı yüzme havuzları, basketbol sahası, çocuk oyun alanları, fitness merkezi, göl/gölet, kafe, kamelya, restoran, sauna, sinema, süs havuzu, Türk hamamı, voleybol sahası ve yürüyüş parkuru gibi sosyal donatı alanları bulunan projedeki alışveriş merkezi de geçtiğimiz günlerde açıldı.


Satış ofisi: 444 88 42 

Web: viaportvenezia.com



Kur artışından etkilenmeyen 50 konut projesi!


H. İnanç KABADAYI / Ege Yapı Group Yönetim Kurulu Başkanı

“Dövizden kazanan konuta yöneldi"


EgeYapı Group olarak Bağcılar'daki Batışehir Kartal'daki Pega Kartal projelerimizde satışlarımıza bu dönem de devam ettik. Döviz oranlarındaki dalgalanmalar nedeniyle özellikle bu dönemlerde yabancı yatırımcıdan büyük ilgi gördük. Yabancılar tarafındaki satışlarımız arttı. Sadece yabancı değil, kurun yükselmesinden faydalanan döviz sahibi yerli yatırımcılar da harekete geçti. Dövizdeki yükselişi fiyatlarımıza yansıtmamaya çalışıyoruz. Dövizdeki artış özellikle yerli yatırımcıyı etkiliyor. Euro ve dolardaki artış tüketici tarafında maliyeti artırmakta. Konut fiyatlarında önümüzdeki dönemde döviz kuru kaynaklı artışı, piyasa koşullarını ve maliyetleri de göz önünde bulundurursak bir artış olabilir. Bu artışın maliyetlere yansıması neticesinde konut fiyatlarının etkileneceğini söylememiz mümkün. İlerleyen dönemde sektörün daha da canlanacağını ve talebin artacağını öngörüyoruz. Her dönem için yatırımcı nezdinde "güvenilir liman" olarak görülen ve büyümeye büyük bir katkı sağlayan gayrimenkul sektörünün ilerleyen yıllarda da ülke ekonomisi içerisindeki önemli payını koruyacağını düşünüyoruz.



27) AVRUPARK BAHÇEKENT

Cihan İnşaat ve Konut Yapı işbirliği ile İstanbul Başakşehir’de 78 bin 640 metrekare arazi üzerinde inşa edilen Avrupark Bahçekent projesi, bin 394 konut ve 86 ticari birimden oluşuyor. 64 ile 185 metrekare arasında farklı büyüklükte 1 + 1, 2+1, 3 + 1 ve 4+1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 204 bin ile 534 bin TL arasında değişiyor. Projede yüzde 1 KDV avantajı sunuluyor.


Açık-kapalı çocuk ve yetişkin yüzme havuzları, bay-bayan sauna, buhar odası,Türk hamamı, fitness ve pilates salonları, masa tenisi, çocuk parkı, tenis kortu, futbol sahası, yürüyüş, koşu ve bisiklet yolları gibi sosyal donatı alanları bulunan proje, tamamı kapalı otopark ve peyzaj alanları dikkat çekiyor.


Satış ofisi: 444 61 63 

Web: avrupark.com




28) MERKEZ ZEKERİYAKÖY

Ortadoğu Grup’un İstanbul Sarıyer Zekeriyaköy’de 25 bin 360 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Merkez Zekeriyaköy projesinde, 106 konut bulunuyor. 140 ile 284 metrekare arasında farklı büyüklükte 2+1, 3+1 ve 5 + 1 daire seçenekleri sunulan projede, 2+1 çatı dublekslerinin fiyatı 778 bin TL’den ve 3+1 bahçe dubleksinin fiyatı ise bir milyon 307 bin TL’den başlıyor.


Mini golf sahası, tenis kortu, basketbol sahası, açık hava fitness alanları, çiçek bahçeleri, pergolalar, açık yüzme havuzları, pilates salonu, saunalar, bilardo salonu, kafe, güneşlenme terasları, dinlenme alanı ve süs havuzları gibi sosyal donatı alanları bulunan projede, kış aylarına özel kapalı çocuk oyun odası, çocuk oyun parkları, çocuk yüzme havuzu ve meyve bahçeleri var.


Satış ofisi: 0212 202 7111 

Web: merkezzekeriyakoy.com




29) SEYRİ ADALAR

Yapı Yatırım’ın İstanbul Maltepe’de 3 bin 597 metrekare arazi üzerinde tek blok olarak inşa ettiği Seyr-i Adalar projesinde 120 konut bulunuyor. 122 ile 168 metrekare arasında farklı büyüklükte 2+1 ve 3 + 1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 500 bin ile bir milyon 235 bin TL arasında değişiyor. 12 ay faizsiz taksit seçeneği sunulan projede, aylık 0.25 faizle 120 aya kadar vadeli konut kredisi kullanma imkanı var.


25’inci kattaki teras kafesi ve süs havuzu, spor sahaları, yaşam ve yürüyüş konsepti ile hazırlanan peyzaj alanı bulunan proje sahiplerine 2016 Mayıs ayında teslim edilecek.


Satış ofisi: 0216 366 37 92 

Web: seyr-iadalar.com




Önder YİĞİT / Yiğit Group Yönetim Kurulu Başkan Vekili

"Kolaylık sağlıyoruz"


İstanbul'un gözde iş ve yerleşim merkezi haline gelen Basın Ekspres Yolu'nda toplam yatırım tutarı 192 milyon TL olan Fortis İstanbul projesini hayata geçiriyoruz. Şu an yapım aşamasında bulunan projemiz 705 konut ve 4 bin 700 metrekare ticari alandan oluşuyor. Döviz kurlarındaki yükselişi henüz fiyatlarımıza yansıtmadık. Fakat kurdaki yükselişin inşaat malzeme fiyatlarını artırması, markalı konut projelerine sonbaharda zorunlu zam yapılmasını gerektiriyor. Döviz kurlarındaki yükseliş sebebiyle artan maliyetler sonbaharda fiyatlarımızı yeniden düzenlememizi gerektirebilir. Firma olarak ödeme koşullarında müşterilerimize büyük kolaylıklar sağlıyoruz. Bugün konut alan müşterilerimize de 24 aya varan vade imkânları, peşin satışlarda ekstra iskontolar sunuyoruz.



30) ELYSİUM SERENITY KANDİLLİ

Ofton İnşaat’m İstanbul Üsküdar Kandilli’de 5 bin 465 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Elysi-um Serenity Kandilli projesinde, üç blokta 75 konut bulunuyor. 50.71 ile 125.90 metrekare arasında farklı büyüklükte 1 + 0, 1 + 1 ve 2+1 daire seçeneği sunulan projede, fiyatlar 430 bin ile 805 bin TL arasında değişiyor. Projeden, banka kredisi kullanarak ev sahibi olmak mümkün.


Az katlı küçük metrekarelerden oluşan dairelerde yaşamak isteyenler için geliştirilen projede, açık yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, fitness merkezi, sauna gibi sosyal donatı alanları bulunuyor. Kameralı güvenlik hizmeti verilen projede, kapalı otopark alanları da mevcut.


Satış ofisi: 444 53 50 

Web: ofton.com.tr



31) 5. LEVENT

Torunlar GYO’nun KİPTAŞ tarafından yapılan kentsel dönüşüm planlaması ile TEM Alibeyköy Kavşağı’nda 515 bin 977 metrekare arazı üzerinde inşa ettiği 5. Levent projesinde 4 bin konut, iki okul, iki cami ve 50 dönümlük bir koru bulunuyor. 50 ile 200 metrekare arasında farklı büyüklükte 1+0, 1 + 1, 2+1, 3 + 1 ve 4+1 daire seçeneği sunulan projede, fiyatlar 386 bin ile bir milyon 400 bin TL arasında değişiyor. 2 bin 288 konutun satılacağı projede, ilk etapta bin 142 konut satışa sunuldu. Projeden, yüzde 25 peşinat ve 24 ay faizsiz firma vadesiyle ya da aylık yüzde 0.83 faiz oranıyla banka kredisi kullanarak ev sahibi olmak mümkün.


İçinde bir alışveriş merkezi ve market bulunan projede, açık ve kapalı yüzme havuzları, çocuk yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, göl/gölet, kafe ve restoran gibi sosyal donatı alanlarına da yer verilmiş. Merkezi uydu sistemi ve kapalı otopark olan projede, kameralı güvenlik hizmeti de var.


Satış ofisi: 0212 600 14 00 

Web: 5levent.com.tr



32) VADİŞEHİR

Irmak Grup, Çolakoğlu Yapı, Bordo Yapı ve İntes ortaklığının İstanbul Ba-şakşehir’de 50 dönüm arazi üzerinde inşa ettiği Vadişehir projesi 650 konut ve 60 ticari üniteden oluşuyor. 127 ile 216 metrekare arasında farklı büyüklükte 2+1 ve 3 + 1 tipi daire ile 4+1 konak tipi konut seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 459 bin ile bir milyon 26 bin TL arasında değişiyor. Projeden, yüzde 50 peşinatla 60 ay faizsiz taksitlerle ev sahibi olmak mümkün.


Kapalı yüzme havuzu, sauna, fitness merkezi ve çocuk oyun alanları gibi sosyal donatı alanlarına sahip olan projede, kapalı otopark ve kameralı güvenlik hizmeti de sunuluyor.


Satış ofisi: 444 80 66 

Web: vadisehir.com.tr



33) EVİMİZ KOCAELİ

Pekdemir İnşaat’ın Kocaeli Başiskele’de 122 bin 500 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği proje 39 blokta 936 konuttan oluşuyor. 91 ile 193 metrekare arasında farklı büyüklükte 2+1, 3+1 ve 4+1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 158 bin ile 269 bin TL arasında değişiyor. Projede, konutlar sahiplerine teslim edilmeye başladı.


Açık otopark ve kameralı güvenlik hizmeti sunulan projede, göl/gölet, fitness merkezi, sauna, kafe, basketbol sahası ve çocuk oyun alanları gibi sosyal donatı alanları bulunuyor.


Satış ofisi: 0262 323 70 00 

Web: evimizkocaeli.com



Kur artışından etkilenmeyen 50 konut projesi!


Ferhat KETEN / Keten Grup Yönetim Kurulu Başkanı

“Binayı güçlendirmek topal bacağa protez takmaya benzer"


Uygulanan kentsel dönüşümde bence iki temel problem var. Birincisi, Kat Mülkiyeti Kanunu’nun getirdiği kısıtlamalar nedeniyle planlama tarafında çözüm üretilmesinin zor hatta neredeyse imkansız olması. İkincisi ise bürokrasi. Büyük ölçekli dönüşüm projelerinin kamu yararına yapılabilmesi, i sosyal donatılar eklenebilmesi, altyapının geliştirilebilmesi için planlama süreçlerinin daha hızlı, şeffaf ve objektif kriterlerle tüm vatandaşlara aynı imkanlar tanınarak yapılabilmesi gerekli. Bürokraside ise tek elden, şeffaf, hızlı ve objektif süreçler oluşturulmalı. Bu dönemde yeni depreme U dayanıklı bina fiyatları cazip. Kur zamları gelmeden yatırım yapılabilir.


34) EVVIVA MILENIUM

Bulut İnşaat’m İstanbul Esenyurt’ta 9 bin 135 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Evviva Milenium projesinde dört blok bulunuyor. 14 katlı bir bloğu rezidans dairelerden oluşan ve 1 + 1, 2+1 ve 3 + 1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 117 bin 500 TL'den başlıyor.


Açık yüzme havuzu, fitness salonu, tenis kortu, basketbol sahası ve bisiklet yolu gibi sosyal donatı alanlarına yer verilen projede, site sakinlerinin her türlü ihtiyacını karşılayacakları ticari alanlar, sağlık kabinleri, kapalı otopark ve resepsiyon bulunuyor.


Satış ofisi: 444 25 61 

Web: evvivamillenium.com



35) SELÇUKLU EVLERİ

Yapı Yatırım ve Azim Gayrimenkul’ün İstanbul Sultanbeyli’de 13 bin 935 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Selçuklu Evleri projesi üç blok ve 193 daireden oluşuyor. 114 ile 171 metrekare arasında farklı büyüklükte 2+1 ve 3 + 1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 250 bin ile 347 bin TL arasında değişiyor. Projeden, yüzde 30 peşinatla 29 aya kadar faizsiz taksitlerle ev sahibi olmak mümkün.


Açık otopark ve kameralı güvenlik hizmeti sunulan projede, göl/gölet, kamelya, kafe, süs havuzu, çocuk oyun alanları ve basketbol sahası gibi sosyal donatı alanlarına da yer verilmiş. 


Satış ofisi: 0216 457 34 34 

Web: selcukluevleri.com



36) KASABA 3. ETAP

Türkiye İş Bankası iştirakleri ile Altınhas Holding ortaklığıyla kurulan İş Altınhas tarafından İstanbul Ömerli’de 160 dönüm arazi üzerinde inşa edilen Kasaba projesinin, ilk iki etabında yaşam başladı. 156 konutluk üçüncü etabı satışa sunulan ve 123 ile 529 metrekare arasında 1 + 1, 3 + 1, 4+1 ve 6+1 daire seçenekleri bulunan projede, fiyatlar 715 bin ile 3 milyon 900 bin TL arasında değişiyor. Peşin ödemede indirim uygulanan projeden, 120 aya kadar banka kredisi kullanarak ev sahibi olmak da mümkün.


Açık ve kapalı otopark ile kameralı güvenlik hizmeti bulunan projede, açık ve kapalı yüzme havuzları, çocuk yüzme havuzu, güneşlenme terası, çocuk oyun alanları, basketbol sahası, fitness merkezi, kafe, restoran, süs havuzu, tenis kortu, voleybol sahası ve yürüyüş parkuru gibi sosyal donatı alanları var.


Satış ofisi: 0216 435 83 57 

Web: kasabaomerli.com



37) EVAL PARK

Eval İnşaat’ın İstanbul Bahçeşehir’de 43 bin metrekare arazilerinde inşa ettiği Eval Park projesinde, 870 daire ve 20 ticari ünite yer alıyor. 85 ile 300 metrekare arasında farklı büyüklükte 2+1, 3 + 1, 4 + 1 ve 5+1 daire seçeneği sunulan projede, fiyatlar 400 bin TL’den başlıyor.


Yüzde 65’i yeşil alan olarak ayrılan projede, özel okul, cami, spor alanları, yüzme havuzları, Türk hamamı, sauna, eğlence mekanları, fitness salonu ve kreş gibi sosyal donatı alanları bulunuyor.


Satış ofisi: 0212 876 20 11 

Web: evalpark.com



Kur artışından etkilenmeyen 50 konut projesi!


Hamit DEMİR / Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı

"Fırsat zamanı"


Türkiye deprem konusu ile yüzleşmek durumunda olan bir ülke. Bu gerçeği unutmadan dönüşüm adımları atılıyor ama ne yazık ki yeterli olmuyor. Ülkemizde çıkarılan bir Kentsel Dönüşüm Yasası var. Bu yasa ile çürük yapıların yenilenmesi planlandı ama birçok farklı nedenden dolayı beklenilen yenilenme hareketi sağlanamadı. Burada nelerin eksik kaldığı iyi araştırılıp ona göre yeni bir strateji planı çıkarılmalı. Depreme dayanıksız binaların yeniden yıkılıp yapılması daha sağlıklı bir yaklaşım olacaktır. Kentsel dönüşümde yenileme yapılırken bina tarihi değilse ve niteliği yoksa kesinlikle yıkılmalı. Güçlendirmek, zaten hasarlı olan bir yapıyı bir süre daha ayakta tutmaktan öte bir anlam ifade etmiyor. Şimdi yeni bina fiyatları çok cazip. Alım için fırsat var.


38) ADAM KULE

DAP Yapı’nın İstanbul Maltepe’de 3 bin metrekare arsa üzerinde inşa ettiği Adam Kule projesinde, 27 katlı tek kulede 254 bağımsız ünite bulunuyor. Ofis, ev ofis ve rezi-danslardan oluşan projede, 46 ile 204 metrekare arasında farklı büyüklükte 1+0 ve 1+1 daire seçenekleri sunuluyor. Daire fiyatları 280 bin TL’den başlıyor. Lansman öncesi yüzde 5 indirim uygulanan projeden, yüzde 10 peşinata firma faizsiz taksit imkanı da sağlıyor.


Adalar ve deniz manzarası ile dikkat çeken projede, kameralı güvenlik ve kapalı otopark bulunuyor. Merkezi ısıtma sistemi bulunan projede, dairelerde ısı pay ölçer var.


Satış ofisi: 444 93 27 

Web: dapyapi.com.tr



39) AYDOĞANPARK TUZLA

Aydoğan İnşaat’m İstanbul Tuzla’da 15 dönüm arazi üzerinde inşa ettiği AydoğanPark Tuzla projesinde altı blokta 118 konut bulunuyor. 65 ile 230 metrekare arasında farklı büyüklükte 2+1, 3 + 1 ve 4+2 daire seçeneği sunulan projede, fiyatlar 330 bin ile 865 bin TL arasında değişiyor. Projeden, aylık 0.84 faiz oranı ile 120 ay banka kredisi kullanarak ev sahibi olmak mümkün.


Kapalı otopark ve kameralı güvenlik hizmeti sunulan projede, açık yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, güneşlenme terası, çocuk oyun alanları, fitness merkezi, sauna ve yürüyüş parkuru gibi sosyal donatı alanları mevcut.


Satış ofisi: 444 47 01 

Web: aydoganpark.com



40) MOMENT İSTANBUL

AC Yapı’nın İstanbul Kartal Soğanlık’ta 10 bin 157 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Moment İstanbul projesinde, 44 katlı iki kulede 731 konut ve 12 ticari ünite bulunuyor. 74 ile 344 metrekare arasında farklı büyüklükte 1 + 1, 2+1, 3 + 1, 4+1 ve 5 + 1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 309 bin ile 2 milyon TL arasında değişiyor. Peşin ödemede yüzde 8 indirim uygulanan projeden, 36 ay faizsiz taksitlerle ev sahibi olmak mümkün.


Heybeli Ada, Sedef Adası ve Kınalı Ada manzarası ile dikkat çeken projede, açık yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, fitness merkezi, güneşlenme terası, sauna gibi sosyal donatı alanları bulunuyor. Projede güvenlik hizmetinin yanı sıra kapalı otopark da var.


Satış ofisi: 0216 377 82 82 

Web: momentistanbul.com




41) NEF ATAKÖY 22

Ataköy’ün en prestijli yerinde bulunan Nef Ataköy 22, yatırımcılardan ve konut sahibi olmak isteyenlerden büyük ilgi gördü. Projenin yüzde 90’ı çok kısa bir sürede satıldı. 2017 Mayıs’ında teslimi yapılması planlanan projede, satışa yeni açılan son 150 konut ve 50 mağaza ise sahiplerini bekliyor. Projede 1 + 1, 2+1, 3 + 1 ve 4+1 daireler, ev ofisler ve mağazalar yer alıyor. Satışa yeni açılan 150 konutun büyüklüğü 45 ile 219 metrekare arasında değişirken fiyatlar 450 bin TL’den başlıyor. Yine ticari yatırım potansiyeli ile dikkat çeken projede satışa yeni sunulan 50 mağazanın büyüklüğü ise 41 ile 245 metrekare arasında değişiyor. Fiyatları ise 1 milyon 400 bin TL’den başlıyor. Projede konut ve ev ofislerde yüzde 1, ofis ve mağazalarda ise yüzde 18 KDV uygulaması bulunuyor.


Nef Ataköy 22’nin mimarisi, dünyaca ünlü mimarlık ofislerinin katıldığı bir yarışma ile belirlendi. İçinde birçok farklı konsepti barındıran proje, St. Petersburg’daki Dali Müzesi ve Boston’daki Logan gibi pek çok önemli projeye imza atan ve dünyanın en iyi 10 mimarlık firmasından biri olarak gösterilen HOK’un Washington ofisi tarafından tasarlandı.


Satış ofisi: 444 9 663

Web: www.nefatakoy.com



42) KAĞITHANE 7000

GenYap’nın İstanbul Kağıthane’de yedi dönüm arazi üzerinde inşa ettiği Kağıthane 7000 projesinde, sekiz katlı sekiz blokta 122 daire bulunuyor. 90 ile 260 metrekare arasında farklı büyüklükte 2+1, 3 + 1 ve 5 + 1 daire seçeneği sunulan projede, fiyatlar 435 bin TL ile bir milyon 300 bin TL arasında değişiyor. Projeden, banka kredisi kullanarak ev sahibi olmak mümkün.


Son dönemde en çok gelişen bölgelerden biri olan Kağıthane’de yükselen projede, kapalı yüzme havuzu, sauna, tenis kortu, kafe, fitness merkezi, basketbol sahası ve çocuk oyun alanları gibi sosyal donatı alanları var. Kameralı güvenlik hizmeti sunulan projede, kapalı otopark bulunuyor.


Satış ofisi: 0212 295 12 95 

Web: kagithane7000.com




43) LOKUM EVLER

DKY İnşaat ve Metropolist Yapı’nın İstanbul Tuzla’da 53 dönüm arazi üzerinde inşa ettiği Lokum Evler projesi yedi blokta 722 daireden oluşuyor. 117 ile 154 metrekare arasında farklı büyüklükte 1 + 1, 2+1 ve 3 + 1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 187 bin 553 TL ile 478 bin 783 TL arasında değişiyor. Peşin ödemede yüzde 15 indirim uygulanan projede, aylık 0.89 faiz oranıyla 60 ay ya da aylık 1.03 faiz oranıyla 120 ay banka kredisi kullanarak ev sahibi  Kapalı otopark ve kameralı güvenlik hizmeti sunulan projede, açık yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, fitness merkezi ve yürüyüş parkuru gibi sosyal donatı alanları bulunuyor.


Satış ofisi: 0216 517 95 17 

Web: lokumevler.com



44) MANZARA ADALAR

İş GYO’nun İstanbul Kartal’da 36 bin 724 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Manzara Adalar projesinde, üç adet konut bloğu, iki adet ofis bloğu ve ticari ünitelerin yer alacağı bir blokta toplam 975 konut yer alıyor. 45 ile 216 metrekare arasında farklı büyüklükte 1 + 0,1 + 1, 2+1, 3 + 1,4+1 ve 5 + 1 daire seçeneği sunulan projede, fiyatlar 284 bin 804 ile bir milyon 556 bin 463 TL arasında değişiyor. Projede, peşin ve kredili alımlarda yüzde 10 indirim uygulanıyor.


Açık ve kapalı yüzme havuzu, çocuk havuzu, botanik süs havuzları, fitness merkezi ve spa alanı, hobi odaları, çocuk kulübü, yürüyüş parkurları ve çok amaçlı spor kompleksini içinde barındıran yaklaşık 2 bin 500 metrekarelik sosyal tesis alanı bulunan projede, alışveriş merkezi, market, kameralı güvenlik ve kapalı otopark da mevcut.


Satış ofisi: 444 74 96 

Web: manzaradalar.com.tr



45) BALANCE GÜNEŞLİ

Balance Gayrimenkul’ün İstanbul Güneşli Mahmutbey’de 17 dönüm arazi üzerinde inşa ettiği Balance Güneşli projesi, 311 ev-ofis ve ofisten oluşuyor. 40 ile 1.700 metrekare arasında 1 + 1, 2+1, 3 + 1 plaza ofis, cadde ofis, loft ofis ve stüdyo ofis seçenekleri sunulan projede, metrekare fiyatları 5 bin 737 ile 7 bin 283 TL arasında değişiyor. En düşük fiyatın 318 bin TL’den başladığı projeden, yüzde 25 peşin ve 24 ay faizsiz ya da 120 ay banka kredisi kullanarak ev-ofis sahibi olmak mümkün.


Kapalı otopark ve kameralı güvenlik hizmeti sunulan projede fitness merkezi, kafe ve restoran gibi sosyal donatı alanları var. 



Satış ofisi: 444 99 52 

Web: balancegunesli.com.tr



46) GREENİST

Saray Grup’un İstanbul Bahçelievler’de 26 bin metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Greenist projesinde, 173 konut bulunuyor. 74 ile 315 metrekare arasında farklı büyüklükte 1+1, 2+1, 3 + 1 ve 4+1 daire seçenekleri sunulan projede, fiyatlar 357 bin 301 ile bin milyon 189 bin 30 TL arasında değişiyor. Projeden, banka kredisi kullanarak ev sahibi olmak mümkün.


Geniş yeşil alanları ile dikkat çeken projede, açık ve kapalı yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, çocuk 03nın alanları, fit-ness merkezi, sauna, Türk hamamı, kafe, restoran, süs havuzu, vitamin bar, voleybol sahası, kapalı otopark ve 3+irüyüş parkuru gibi sosyal donatı alanları bulunuyor.


Satış ofisi: 0212 503 07 75



47) BİZİMEVLER 6

İhlas Yapı’nın İstanbul Ispartakule’de 119 bin 414 metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Bizimevler 6 projesinde bin 207 konut bulunuyor. 116 ile 290 metrekare arasında farklı daire seçenekleri sunulan projede, 2 + 1 Terin fiyaiı 427 bin TL’den, 3+ 1’lerin fiyatı 513 bin TL’den, 4+ 1’lerin fiyatı 673 bin TL’den,5+ 1’lerin fiyatı ise 993 bin TL’den başlıyor. Peşin ödemede yüzde 5 indirim uygulanan projeden, 12 aya kadar faizsiz ya da yüzde 5 peşinat ödeyip 120 ay banka kredisi kullanarak ev sahibi olmak mümkün.


AVM, açık ve kapalı otopark ve kameralı güvenlik hizmeti bulunan projede, kapalı yüzme havuzu, fitness merkezi, spa, sauna, Türk hamamı, kafe, basketbol sahası, voleybol sahası, tenis kortu, futbol sahası, okul, kreş, sinema, şelale, süs havuzu ve yürüyüş parkuru gibi sosyal donatı alanları da var.


Satış ofisi: 0212 405 10 00

Web: bizimevler.com.tr



48) BİZİMEVLER 7

İhlas Yapı’nın İstanbul Isparta-kule’de 38 dönüm arazi üzerinde inşa ettiği Bizimevler 7 projesinde, 532 konut ve 43 ticari ünite bulunuyor. 116 ile 218 metrekare arasında farklı büyüklükte daire seçenekleri sunulan projede, 2+l’lerin fiyatı 404 bin TL’den, 3 + 1’lerin fiyatı 526 bin TL’den ve 4+ l’lerin fiyatı da 658 bin TL’den başlıyor. Peşin ödemede yüzde 5 indirim uygulanan projeden, 24 aya kadar faizsiz ödeme ya da yüzde 5 peşinat ile 120 aya kadar banka kredisi kullanarak ev sahibi olmak mümkün.


Açık ve kapalı otopark bulunan projede, kapalı yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, basketbol sahası, fitness merkezi, göl manzarası, kamelya, kreş, sauna, spa, süs havuzu, tenis kortu, Türk hamamı, voleybol sahası ve yürüyüş parkuru gibi sosyal donatı alanları var.


Satış ofisi: 0212 405 10 00 

Web: bizimevler.com.tr



49) ARK RESİDENCE

Keleşoğlu İnşaat’m İstanbul Bağcılarda 3 bin 863 metrekare arsa üzerinde inşa ettiği Ark Residence’da, 11 katlı tek blokta 110 konut, sekiz dükkan ve iki ofis bulunuyor. 73 ile 225 metrekare arasında farklı büyüklükte 1 + 1, 2+1, 3 + 1 ve 4+1 daire seçenekleri bulunan projede, metrekare fiyatları 4 bin ile 6 bin TL arasında değişiyor. Ticari ünitelerin metrekare fiyatı ise 8 bin ile 20 bin TL arasında. Peşin ödemelerde indirim uygulanan projede, 24 ay faizsiz taksit seçeneği de var.


Açık ve kapalı otopark ile kameralı güvenlik hizmeti bulunan projede, açık yüzme havuzu, çocuk yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, fitness merkezi ve sauna gibi sosyal donatı alanları mevcut.


Satış ofisi: 0212 653 50 03 

Web: arkresidence.com



50) ORYAPARK İSTANBUL

Oryataş İnşaat’m İstanbul Ümraniye Küçüksu Caddesi’nde 36 bin metrekare arazi üzerinde inşa ettiği Oryapark İstanbul projesinde, 36 katlı iki rezidans kulede 526 konut, 27 katlı ofis bloğu ve 20 mağaza bulunuyor. 82 ile 238 metrekare arasında farklı büyüklükte 1 + 1, 2+1, 3 + 1 ve 4+1 daire seçeneği sunulan projede, fiyatlar 532 bin TL ile bir milyon 503 bin TL arasında değişiyor. Lansmana özel yüzde 8 indirim uygulanan projede, yüzde 50 peşinata kalan bakiye için faizsiz taksit seçeneği de sunuluyor.


AVM, çarşı, açık ve kapalı otopark, kameralı güvenlik hizmeti olan projede, açık ve kapalı yüzme havuzları, çocuk yüzme havuzu, çocuk oyun alanları, fitness merkezi, güneşlenme terası, kafe, kuaför, market, basketbol sahası ve yürüyüş parkuru gibi sosyal donatı alanları var.


Satış ofisi: 0216 632 88 38 

Web: oryapark.com


Para



Geri Dön