20 / 04 / 2024

Kur korumalı mevduat sisteminde flaş değişiklik! Vergi alınmayacak…

Kur korumalı mevduat sisteminde flaş değişiklik! Vergi alınmayacak…

Kur korumalı mevduat hesapları ile ilgili yeni bir Cumhurbaşkanı Kararı, Resmî Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.



Cumhurbaşkanlığı kararına göre, elindeki dövizi kur korumalı mevduat hesabında tutarak dövizden Türk lirasına geçen şirket ve vatandaşlar, vade bitiminde Türk lirası olarak alacakları paralarını dövize çevirmeyi seçerse, binde iki seviyesinde sigorta ve banka muamele vergisinden muaf tutulacak.

Bu şekilde döviz birikimini kur korumalı mevduat sistemine dahil olarak Türk lirasına çevirenler, vade sonunda tekrardan dövize dönme durumunda vergi maliyetinden kurtulmuş olacak.

Kur korumalı mevduat sisteminde flaş değişiklik! Vergi alınmayacak…

KUR KORUMALI MEVDUAT HESABINDA SON DURUM

Kur korumalı mevduat ve katılma fonu hesaplarında Şubat 2022 itibarıyla 60 günde 193 milyar Türk lirası, Hazine ve Maliye Bakanlığı, 259 milyar Türk lirası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) destekli olmak üzere toplam 452 milyar Türk lirası bakiyeye ulaşıldığı açıklanmıştı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön