27 / 04 / 2024

Merkez Bankası'nda şok eden değişiklik! 1 dolara bile dokunamayacaklar

Merkez Bankası'nda şok eden değişiklik! 1 dolara bile dokunamayacaklar

Merkez Bankası'yla Ocak ayında gidilen flaş değişiklik Resmi Gazete'de yayımlandı. Merkez Bankası, bünyesinde bulundurduğu yabancı merkez bankalarının dövizlerine dokunamayacak.



Merkez Bankası kanununda geçtiğimiz Ocak'ta çarpıcı bir değişikliğe gidildi. TCMB esas mukavelesinde değişiklik yürürlüğe girdi, banka nezdinde bulunan yabancı ülke merkez bankalarına ait varlıklar haczedilemeyecek.

ESAS SÖZLEŞMEYE EKLENDİ

Yabancı merkez bankalarının, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda bulunan para, alacak, mal, hak ve varlıklarının haczedilemeyceğine ilişkin daha önce yapılan kanun değişikliği, Merkez Bankası esas mukavelesine de eklendi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön