19 / 04 / 2024

Kütahya Vefa Mahallesi kentsel dönüşüme hazır!

Kütahya Vefa Mahallesi kentsel dönüşüme hazır!

Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya'da 13 mahallede uygulanması planlanan kentsel dönüşüm ile ilgili mahalle sakinleri ile bir araya gelmeye devam ediyor. Saraçoğlu, Vefa Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek kentsel dönüşüm projesini anlatt



Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, Kütahya'da 13 mahallede uygulanması planlanan kentsel dönüşüm ile ilgili mahalle sakinleri ile bir araya gelmeye devam ediyor. Saraçoğlu, Vefa Mahallesi'nde vatandaşlarla bir araya gelerek kentsel dönüşüm projesini anlattı. 


Başkan Saraçoğlu, "Bu bölgeler depreme dayanıksız, eski binaların bir arada bulunduğu veya binaların oturduğu zeminin kötü olduğu alanlardır" dedi. 

Hiç kimsenin mağdur edilmeyeceğini vurgulayan Kamil Saraçoğlu, gönül rızası olmadan kimsenin evinin alınmayacağını belirtti. 

Kamil Saraçoğlu, Kütahya'da 13 mahallede uygulanması planlanan ile ilgili mahalle sakinleri ile bir araya gelmeye devam ediyor. Saraçoğnde vatandaşlarla bir araya gelerek kentsel dönüşüm projesini anlattı Kentsel dönüşüm ile birlikte daha güvenli yaşanılabilir bir sosyal ortama kavuşulacağını dile getiren Saraçoğlu, "Doğal Afet riski faktörlerine karşı önlemini alan güvenli yaşam alanları üreteceğiz. Yaşanabilir kentin ve kentlinin ihtiyaçlarına cevap veren sağlıklı kent mekanları üreteceğiz. İnsan odaklı sosyal ve mekansal anlamda sürdürülebilir alanlar üreteceğiz. Şehrin yerel ekonomisine katkıda bulunacak ve istihdamı arttıracağız.Şehre ait doğal ve kültürel değerleri Şehre kazandıracak ve şehir kimliğini ortaya çıkartacağız" ifadelerini kullandı.

 

Bilgilendirme toplantısında Belediye Başkan Yardımcıları Mehmet Özdoğan, Murat Arık ve Galip Gültekin ile İmar ve Şehircilik Müdürü Halil Bahşi de hazır bulundu. 


2 Eylül Gazetesi


Geri Dön