26 / 04 / 2024

Kütahya'ya fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi açıldı!

Kütahya'ya fizik tedavi ve rehabilitasyon hastanesi açıldı!

AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesi'nde 2010 yılında inşaatı tamamlanmış ancak atıl durumda bulunan binanın 3.Basmak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ne dönüştürüldüğünü söyledi...




AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, atıl vaziyetteki yapının Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ne dönüştürüldüğünü bildirdi.


Kavuncu, yaptığı yazılı açıklamada, "Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Yerleşkesi'nde 2010 yılında inşaatı tamamlanmış olan 22.623 m2 kapalı alana sahip, 250 odalı, kaplıca havuzlu, atıl durumda bulunan Binanın 3. Basmak Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi'ne dönüştürülmesi konusu Bakanlık nezdinde ki girişimlerimiz ile nihayet çözüme kavuştu.Söz konusu bina inşaa amacı doğrultusunda hizmete alınamayınca Üniversite bünyesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uygulama Hastanesine dönüştürülmek istenmişti. Ruhsat ve izin başvurusu üzerine 2010 yılında Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan inceleme sonucunda binanın mimari özelliklerinin hastane standartlarına uygun olmadığı, binanın hastane olarak hizmete alınması düşünülüyorsa büyük tadilata ihtiyaç olduğu belirtilmişti. Sağlık Bakanlığı yetkilileriyle yaptığımız görüşmelerde ülkemizin ihtiyacı olan projeleri sunarak bu hastanenin gerekliliği ve ihtiyaç bulunulduğuna dair görüşlerimizi bildirdik.



Ordu Yorum


Geri Dön