24 / 04 / 2024

Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'na 18 Türk gayrimenkul firması katılacak!

Kuveyt Gayrimenkul Fuarı'na 18 Türk gayrimenkul firması katılacak!

Türk gayrimenkul firmaları Mütekabiliyet Yasası'nın avantajlarını anlatmak ve projelerini tanıtmak için Kuveyt'e gidiyor. Körfez ülkelerine sıcak satısın da yapılacağı 'Onur Ülkesi Türkiye' temalı fuara 18 Türk firması katılacak



HER yıl Kuveyt'te düzenlenen 'Kuveyt Gayrimenkul Fuarı' yarın başlıyor. Kuveyt Ekonomi Bakanlığı tarafından eylülde yapılması planlanan ancak ertelenen fuara bu yıl Türkiye'den 18 firma katılıyor. 16-18 Aralık tarihlerinde düzenlenecek fuar Expocity tarafından ilk defa 'Onur Ülke Türkiye' temasıyla gerçekleştirilecek. 


Bu yıl 11. 'si düzenlenen fuarda, gayrimenkul işbirlikleri gerçekleştiren Inrema ve Dubai merkezli AYN Group aracılığıyla katılacak firmalar arasında Emlak Konut GYO, Viatrans, GAP İnşaat, Sarp Group, Teknik Yapı, Demir İnşaat, Tuğra Gayrimenkul, Kamışoğlu Group, Bodmm Ege Evleri, Cathay, ÖzkarÖzülke, Haliç Panorama, Yalova Park, Helis Yapı, Proje Beyaz ve AKS Yapı yer alıyor. DEİK ve Körfez'den yatırımcılann katılacağı fuarda sıcak satış da yapılacak. 


Yasayı anlatacaklar Her yıl 7 binden fazla katılımcıyı ağırlayan fuara, Umman, Bahreyn, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi Körfez ülkelerinden çok sayıda yatırımcı ve firma katılıyor. 


Kuveyt Ekonomi Bakanlığı daha önce "Son dönemde Kuveytli yatırımcıların ülke dışmda çok sayıda gayrimenkul yatınmı yaptıklannı belirterek, bu süreçte yetkin olmayan firmalar tarafından gerçekleştirilen satışlar ve ödenen avanslar sebebiyle çok sayıda mağduriyetin yaşandığı" iddiasıyla fuan ertelemişti. Kuveyt Türk Büyükelçiliği'nin himayesinde düzenlenecek fuarla ilgili bilgi veren Inrema Genel Koordinatörü Gökhan İlgar, yabancıya mülk satışının ön plana çıkmasının beklendiğini söyledi. Fuarda, Türk firmaları yeni yasanın sağladığı avantajlan yatmmcılara anlatacak. 


İngiltere'den sonra ikinci ülkeyiz DÜNYA genelinde yıllık 1 trilyon dolarlık gayrimenkul yatırımının dörtte birini yani 250 milyar dolarını Körfez ülkeleri gerçekleştiriyor. Kisi basına düsen yıllık milli geliri 60 bin dolar olan ve dünya petrol rezervinin yüzde 10'una sahip olan Kuveyt'te yatırımcıların İngiltere'den sonra en cok Türkiye'ye yatırım yaptıkları biliniyor

Star


Geri Dön