26 / 04 / 2024

Kuveyt Kraliçesi Maslak 1453'ten kat satın aldı!

Kuveyt Kraliçesi Maslak 1453'ten kat satın aldı!

Mütekabiliyet Yasası'yla hareketlenen yabancıya konut satışı artmaya devam ediyor. Ağaoğlu Maslak 1453 Ortadoğulu yatırımcıların gözdesi oldu. Projeden son olarak Kuveyt Kraliçesi Şeyhe Şerife Jasem 10 milyon dolara bin 200 metrekarelik kat aldı...



Ağaoğlu Maslak 1453 Ortadoğulu yatırımcıların gözdesi oldu. Projeden son olarak Kuveyt Kraliçesi Şeyhe Şerife Jasem 10 milyon dolara bin 200 metrekarelik kat aldı.


İki yıl önce çıkarılan Mütekabiliyet Yasası'yla hareketlenen yabancıya konut satışı her geçen gün artmaya devam ediyor. Birleşik Arap Emirlikleri, Kuveyt, Katar, Bahreyn, Suudi Arabistan, İran, Kazakistan, Rusya gibi ülkelerden gelen yoğun talep sonucu geçtiğimiz yıl yabancıya yaklaşık 3 milyar dolarlık gayrimenkul satışı yapıldı. Bu yılın sonunda ise bu rakamın 3.2 milyar doları bulacağı tahmin ediliyor. 17 Aralık darbe girişimiyle yaratılmak istenen olumsuzluklara rağmen yabancıların Türkiye'ye güveni eksilmedi. Bu süreçte Ağaoğlu Şirketler Grubu projelerine ise yabancı ilgisi artarak devam etti. Grubun İstanbul'da inşaatı sürdürülen Maslak 1453 projesi özellikle Ortadoğulu yatırımcıların ilgi odağı oldu. Geçen hafta yapılan Emlak 2014 Fuarı'nda 145 milyon dolarlık blok satış yapılan projeden son olarak Kuveyt Kraliçesi Şeyhe Şerife Jasem de 10 milyon dolara bin 200 metrekarelik kat satın aldı. 


100 MİLYON DOLARLIK TEKLİF 


Maslak 1453 projesinde daire sahiplerinden bin 600 kişilik davetlinin katıldığı brunchta Maslak 1453 ve Ağaoğlu'nun yeni ofis projesi My Newwork yoğun ilgi gördü. Pazar günü gerçekleşen etkinlikte Ağaoğlu, bir günde 100 milyon dolarlık satış teklifi aldı. Bu tekliflerin 25 milyon doları satışa dönerken, 75 milyon dolarlık kısmının görüşmesi ise halen devam ediyor. Bu hareketliliği yorumlayan şirket yetkilileri, gelişmeyi ağırlıklı olarak seçim sonunda rahatlayan siyasi ortama bağladı. Yetkililer, emlak sezonu olarak kabul gören sonbahar ile birlikte canlılığın başladığını ve devam edeceğini öngördüklerini belirtti. 


Seda Tabak/Sabah 




Geri Dön