29 / 03 / 2024

Kuveyt Türk konut finansmanında indirim!

Kuveyt Türk konut finansmanında indirim!

Kuveyt Türk en düşük konut finansmanı kar payı oranını sunan banka konumundayken bir kar payı indirimi daha gerçekleştirdi. Bankanın konut finansmanı payı %1.07’ye geriledi.



Bankaların konut kredisi faiz oranlarındaki indirimler son haftalarda durgun seyrediyordu. Bazı bankalarda ise kurda yaşanan hareketlilikler sonrası konut kredisi faizlerinde artışlar meydana gelmişti.

Kuveyt Türk Bankası konut kredisi faizlerindeki durgunluğu bozdu. yaklaşık iki hafta süren durgunluğun ardından Kuveyt Türk bugün konut finansmanı kar payıoranlarında indirim gerçekleştirdi. Banka konut finansmanı için kar  payı oranlarını 4 puan kadar düşürdü

Kuveyt Türk Bankası’nın güncel konut finansmanı kar payı oranları 10 yıl vadeye kadar yüzde 1.07 oldu. Özel bankalar arasında görülen en düşük konut kredisi faiz oranı yüzde 1.07’ ye geriledi.

Kuveyt Türk Konut Finansmanı Hesaplama

Kuveyt Türk Bankasından güncel kar payı oranları ile 10 yıl vadede 100.000 TL tutarlı konut finansmanı hesaplama gerçekleştirildiğinde kredinin aylık taksit tutarları 1.485 TL oluyor. Kredinin geri ödemesi ise 178.000 TL’ ye karşılık geliyor.

Konut Finansmanı Masrafları

Kuveyt Türk Bankası standart konut finansmanı maliyetleri kapsamında konut değer tespiti için yaklaşık 900 TL ekspertiz ücreti alıyor. 100.000 TL’lik kredi için ise 500 TL finansman tahsis ücreti uyguluyor. Ayrıca 225 TL de ipotek tesis bedeli talep ediyor.


Geri Dön