28 / 03 / 2024

Kuveyt Türk'ten konut alım-satımı yapmak isteyenler için Alacağım Güvende Sistemi!

Kuveyt Türk'ten konut alım-satımı yapmak isteyenler için Alacağım Güvende Sistemi!

Müşterilerinin hayatını kolaylaştırmaya öncelik veren Kuveyt Türk’ün araç ve konut alım-satımında işlemleri güvenli şekilde gerçekleştirmek amacıyla yılın ilk çeyreğinde “Alacağım Güvende Sistemi”ni geliştirdi.



Kuveyt Türk, 2020'nin ilk çeyreğine dair finansal sonuçlarını açıkladı. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Kuveyt Türk’ün toplanan fon büyüklüğü 2019 sonuna göre yüzde 15,6 artışla 98,8 milyar TL olurken, kullandırılan fon büyüklüğü de yüzde 20,8 artış göstererek 70 milyar TL’ye çıktı.

Kuveyt Türk, bu dönemdeki net karını da bir önceki senenin aynı çeyreğine kıyasla yüzde 24,3 artırarak 316 milyon TL’ye çıkardı. Öz varlıklarını 6,8 milyar liraya, aktif büyüklüğünü ise 118,3 milyar liraya ulaştıran Kuveyt Türk, aktif büyüklük açısından katılım finans kuruluşları arasında ilk sıradaki yerini korurken bankacılık sektöründ ede11. sırada yer aldı. 

- "Yılın ilk çeyreğinde istikrarlı büyümemizi devam ettirdik"

Yapılan açıklamada görüşleri yer alan Kuveyt Türk Genel Müdürü Ufuk Uyan, “Katılım finans esasları doğrultusunda geliştirdiğimiz ürün ve hizmetlerimizle 30 yılı aşkın süredir müşterilerimize hizmet veriyoruz. Geçmiş yıllarda olduğu gibi bu yılın ilk çeyreğinde de istikrarlı büyümemizi devam ettirdik." dedi.

Müşterilerinin hayatını kolaylaştırmayı önceleyen Kuveyt Türk’ün araç ve konut alım-satımında işlemleri güvenli şekilde gerçekleştirmek amacıyla yılın ilk çeyreğinde “Alacağım Güvende Sistemi”ni geliştirdikleri bilgisini de veren Uyan, Kuveyt Türk’ün müşterisi olsun veya olmasın araç ve konut alım-satımı yapmak isteyen herkese Alacağım Güvende Sistemi kapsamında hizmet vermeye başladıklarını ve ilk lansman kapsamında hizmeti kullananlardan hiçbir masraf talep etmediklerini de sözlerine ekledi.

Uyan, "Güçlü sermaye ve likidite yapımızla, yüksek aktif kalitemizle, dinamik kurumsal yönetim anlayışımızla, sürekli gelişime odaklı müşteri hizmet modelimizle, teknoloji alanında devam eden yatırımlarımızla, hızlandırdığımız dijital dönüşüm çalışmalarımızla ve yurt dışı açılımlarımızla önümüzdeki dönemde de katılım finans sektörünün öncü kuruluşu olmayı sürdürmeye gayret edeceğiz." şeklinde konuştu.
 

Kuveyt Türk konut finansmanında indirime gitti!


Geri Dön