29 / 03 / 2024

Kuveyt’ten gelen Rizeli inşaat işçisinin COVID-19 testi pozitif!

Kuveyt’ten gelen Rizeli inşaat işçisinin COVID-19 testi pozitif!

Kuveyt'in Al Mutlaa şehrinde Kolin İnşaat bünyesinde çalışan ve iş bitiminden sonra toplu olarak Ankara'da karantinaya alınacakları belirtilen 230 Türk işçi son anda İstanbul'a getirilmişti. Kendi imkanlarıyla memleketlerine dönen işçilerden 3'ünün koronavirüs testi pozitif çıktı...



Kuveyt'in Al Mutlaa şehrinde Kolin İnşaat bünyesinde çalışan ve iş bitiminden sonra toplu olarak Ankara'da karantinaya alınacakları belirtilen 230 Türk işçi, son anda verilen bir kararla İstanbul'a indirilmiş, kendi imkanlarıyla memleketlerine gönderilmişti. 

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre; 230 kişiden Antalya ve Sivas'a giden 7 kişinin koronavirüs testinin pozitif olduğu öğrenilmişti. Rize'ye giden işçilerden birinde de COVID-19'a rastlandığı öğrenildi. 

Kuveyt’ten döndükten sonra kendi imkanlarıyla yaşadıkları şehirlere giden işçilerde koronavirüsü vakaları görülüyor.

Antalya ve Sivas’tan sonra Rize’ye giden bir işçinin de koronavirüs testi pozitif çıktı.

VALİ ÇEBER AÇIKLADI

Rize Valisi Kemal Çeber, şehirde alınan koronavirüsü tedbirleri ve vakalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Çay toplamak için kente gelen vatandaşlardan 6 bin 420 tanesine test yapıldığına dikkat çeken Vali Çeber, “Bir vakamız çıktı. O da Rize’den değil. Kuveyt’ten ilimize gelen bir hemşehrimiz. Ondan iki gün önce de bir vakamız vardı. Bu da ilimiz kaynaklı değil” diye konuştu.

Kuveyt’ten gelen kişide corona virüsü belirtilerinin ortaya çıkması üzerine test yapıldığı ve testin pozitif çıkmasından sonra işçinin tedavi altına alınarak temas ettiği kişilerin tespit edilmesi için çalışmalar yürütüldüğü ifade edildi. 

Kuveyt’ten Türkiye'ye getirilip karantinaya alınmayan işçilerde koronavirüs çıktı! 


Geri Dön