28 / 03 / 2024

Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesi meclis gündeminde!

Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesi meclis gündeminde!

Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesi, mecliste konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..



Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesi meclis gündeminde!

 

CHP  İzmir  Milletvekili Murat Bakan, Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesine ilişkin soru önergesi hazırladı. CHP'li Bakan sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu.

 

Bakan önergesinde "İzmir'in lojistik merkezi olması açısından önemli bir rol üstlenmesi beklenen ve sanayiciler ile iş dünyasını heyecanlandıran, Hükümetin 35 projesi arasında yer alan ve 2011'de temeli atılan Kuzey Ege Çandarlı Limanı ile ilgili hiçbir ilerleme olmamış, atıl bir yatırıma dönüşmüştür." dedi.

 

"Dokuz Eylül Gazetesi'nden Umut Karakoyun'un haberine göre; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan geçtiğimiz yıl İzmir'de yaptığı bir açıklamada Çandarlı Limanı'nı konteyner limanı olarak planlandıklarını ancak dünyada konteyner ticari olan pazarda daralmanın yaşandığını belirterek, Çandarlı gibi bir limanı daha ekonomil ve verimli kullanabilmek için konsept değişikliği üzerinde çalıştıklarını açıklamıştır. Fakat tüm bu çalışmalardan sonra yeniden ihalesi yapılarak çalışmaların başlaması beklenen Çandarlı'da aradan geçen bir yıla rağmen herhangi bir ilerleme kaydedilememiştir." şeklinde ifadelerinde bulunan CHP'li Bakan "Öte yandan geçtiğimiz günlerde İzmir Fuarı'nın açılışı sırasında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Çandarlı Limanı'na değinmiş, Ege Bölgesi ihracatının yüzde 60'ının İzmir'den yapıldığını ve İzmir'in Türkiye ekonomisinin itici güçlerinden biri olduğunu belirterek; "Hükümet olarak İzmir'in potansiyelini daha da artıracak, daha da ileriye taşıyacak projeleri hayata geçirmeye devam edeceğiz. Bunlardan bir tanesi Çandarlı Limanıdır. Yeni ticari konseptiyle Türkiye'nin dünyaya açılan en önemli kapılarından biri olacaktır." ifadelerini kullanmıştır." diyerek bu bağlamda 4 soru sordu.

 

Bakan'ın soruları


1- Kuzey Ege Çandarlı Limanı projesinin revizesi yapılmış mıdır? Yapılmışsa revize edilen projeye gemi bakım onarım, akaryakıt ikmal ve gemi tedarik gibi işlevler eklenmiş midir? Revizesi yapılmamışsa ne zaman yapılacaktır?

 

2- Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın ihalesi ne zaman yapılacaktır?

 

3- Bugüne kadar Kuzey Ege Çandarlı Limanı'na yapılan yatırımın bedeli toplam ne kadardır?

 

4- Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın ne zaman hizmete sunulması öngörülmektedir?

 


Geri Dön