19 / 04 / 2024

Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesi

Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesi

TBMM Başkanlığı’na sunulan teklife göre, atıl bir yatırıma dönüşen Kuzey Ege Çandarlı Limanı Kıyı Kanunu’nun hükümlerinden muaf tutulacak.

Kuzey Ege Çandarlı Limanı'na ilişkin 6 soru mecliste!

Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesi meclis gündemine taşındı. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, limana ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesi meclis gündeminde!

Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesi, mecliste konu oldu. CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Prof. Dr. Naci Görür Ege Denizi'ndeki depremin ardından uyardı!

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Ege Denizi'nde 4 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrasında değerlendirmeler yaptı. Görür sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, "Depremin yeri ilginç. Deprem Kuzey Marmara çukurluğunda, yani KAF’ın kuzey kolu üzerinde" dedi. İşte ayrıntılar...

Meteoroloji uyardı! Meteoroloji'den 3 bölge için sağanak ve fırtına uyarısı yapıldı...

Meteoroloji'den yapılan açıklama kapsamında son hava durumu tahminleri belirtildi. Buna göre, Ege, Marmara ile Batı ve Orta Karadeniz yağmurlu hava etkili olacağı bildirildi. Marmara ve kuzey Ege'de kuvvetli poyraz beklenmekte. Hava sıcaklıklarının Marmara ve çevresinde 4 ila 6 derece düşeceği belir

Ege Bölgesi için son dakika deprem uyarısı: 3 il çok riskli!

Doç. Dr. Tahir Gönen, Ege Bölgesi'nden geçen fay hatlarının Kuzey Anadolu'daki fay hatlarına göre daha kısa olduğunu dile getirerek, Ege Bölgesi'ndeki faylar kısa olduğu için çok uzun süreli depremler beklenmediğini söyledi. Doç. Dr. Tahir Gönen ayrıca riskli olan illeri de açıkladı.

Kuzey Ege Taahhüt İnşaat Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Kuzey Ege Taahhüt İnşaat Gayrimenkul Limited Şirketi bugün Şile'de Mahide Arslan tarafından kuruldu.

1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılışı için geri sayım başladı!

Megakent İstanbul'u önce Çanakkale'ye, ardından da Kuzey Ege'yle birleştirecek olan Türkiye'nin en prestij sahibi projeleri arasında yer alan köprüde, açılış için gün sayılırken çalışmalar da tam gaz sürüyor. 

Bozcaada'da kiralık ev fiyatları cep yakıyor!

Kuzey Ege'nin incisi, Türkiye'nin köyü olmayan tek ilçesi Bozcaada, son zamanlarda tatil için tercih edilen gözde yerlerin başında yer alıyor. Bozcaada’da, kış aylarında konutların büyük kısmı boş olsa da kiralık konut bulunmuyor. Adada ev fiyatları cep yakıyor.

Manisa'da sanayi imarlı arsalara talep artıyor!

Ege'nin değerli bölgelerinden Manisa'da son zamanlarda imarlı arsalara rekor sayıda talep bulunuyor. İzmir-İstanbul Otoyolu Projesi ve Kuzey Ege Otoyolu gibi yatırımlar Manisa'ya olan ilgiyi artırdı. 

Mahir Polat'tan Kuzey Ege Çandarlı Limanı için araştırma komisyonu önerisi!

CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, 2011'de temeli atılan ve yaklaşık 700 milyon TL harcanan Çandarlı Limanı’nın akıbetinin hâlâ belirsiz olduğunu aktararak, ülke ekonomisine kazandırılması için Meclis’te araştırma komisyonu kurulması için önerge verdi.

Bozcaada'da koronavirüs nedeniyle emlak fiyatları katlandı!

Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm cenneti olan Bozcaada'nın ana karadan uzak olması ve koronavirüs döneminde daha güvenli bir liman olarak görülmesi sebebiyle, adadaki ev, bağ ve tarla fiyatları katlandı.

Sevda Erdan Kılıç'tan Kuzey Ege Çandarlı Limanı inşaatı eleştirisi!

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın, inşaat hatalarıyla dolu olduğunu, bu nedenle oluşan yapısal bozuklukların da limanı amatör balıkçı iskelesine dönüştürdüğünü iddia etti.

Dr. Hasan Sözbilir'den iki il için yıkıcı deprem uyarısı!

Kuzey Ege'de depremlerin devam ettiğine değinen Dokuz Eylül Üniversitesi'nde (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir iki il için yıkıcı deprem uyarısı yaptı.

Ahmet Ercan: Kuzey Anadolu kırığına dikkat!

Deprem Bilimci Jeofizik Profesörü Dr. Övgün Ahmet Ercan, "Bundan sonraki beklenti yüzde 52 oranında Kuzey Anadolu kırığı, yüzde 33 Ege Bölgesi. Doğu Anadolu kırığında ise beklenti yüzde 13’tür" dedi...

Bozcaada'da konaklama tesisleri 15 Haziran'da açılacak!

Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'nde bulunan Bozcaada'da, koronavirüs nedeniyle 19 Mart tarihinde kapatılan konaklama tesislerinin 15 Haziran Pazartesi günü açılmasına karar verildi.

Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesi Haberi

Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesi

TBMM Başkanlığı’na sunulan teklife göre, atıl bir yatırıma dönüşen Kuzey Ege Çandarlı Limanı Kıyı Kanunu’nun hükümlerinden muaf tutulacak.

Birgün Gazetesi'nde yer alan habere göre, İzmir’in lojistik merkezi olması açısından önemli bir rol üstlenmesi planlanan Kuzey Ege Çandarlı Limanı Projesi’nin 2017 yılında tamamlanması planlanıyordu. “Ege’nin ihracat merkezi haline gelecek” diye tanıtılan projenin yüzde 30’u tamamlandı.

‘Gelir Vergisi Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’ TBMM Başkanlığı’na sunuldu. Teklifin 7. maddesindeki düzenlemeye göre; Kıyı Kanunu’na eklenen geçici bir madde kapsamında Çandarlı Limanı, Kıyı Kanunu’nun kıyılar, sahil şeritleri, doldurma ve kurutma yoluyla kazanılan arazilere ilişkin yapı ve yapılaşmaya dair sınırlayıcı kararlarından muaf tutulacak.

CHP’li Bakan, geçtiğimiz Ekim ayında Ulaştırma ve Altyapı Bakanı’na Kuzey Ege Çandarlı Limanı projesinin iptal edilip edilmediğini, edilmediyse ihalesinin neden...