26 / 04 / 2024

Kuzey Marmara Otoyolu’nun 398.4 kilometresi tamam!

Kuzey Marmara Otoyolu’nun 398.4 kilometresi tamam!

Asya ve Avrupa kıtasını birbirine bağlayan Kuzey Marmara Otoyolu'nun 398.4 kilometresi tamamlandı. Projenin son bölümü Çatalca’nın Nakkaş Mahallesi ile Başakşehir arasında bulunan 45 kilometrelik yolunda kısa sürede açılması planlanıyor.



Marmara Bölgesi’nin ulaşımını rahatlatacak Kuzey Marmara Otoyolu’nun 398.4 kilometrelik bölümü tamamlandı. Tekirdağ ve Sakarya arasında, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul Havalimanı bağlantı yolları ile birleşen otoyol güzergahı hizmete açıldı. 

Kuzey Marmara Otoyolu’nun 398.4 kilometresi tamam!

Hürriyet'ten Fatma Aksu'nun haberine göre; 2013 yılında temeli atılan yolun ilk bölümü 2016 yılında Yavuz Sultan Selim Köprüsü’nün içerisinde yer alan Odayeri-Paşaköy açıldı. 2017 yılında Paşaköy-Mecidiye, 2018 yılında Hüseyinli-Kömürlük, Yassıören-Odayeri ve Kurtköy Liman Bağlantı Yolu, 2019 yılında Çatalca-Yassıören Kesimi, Habibler Kavşağı, İstanbul Park bağlantı kavşakları, Gebze OSB Kavşağı, Balçık 1 ve 2 kavşakları ile bağlantı yolları, Liman Kavşağı ve Sevindikli Kavşağı sırasıyla hizmete açıldı. 2020 yılında ise Kınalı-Çatalca kesimi, Sevindikli Kavşağı-TEM İzmit 1 Kavşağı bağlantı yolları, TEM İzmit 1 Kavşağı ile TEM Akyazı Kavşağı arası tamamlanarak hizmete sunuldu.

Kuzey Marmara Otoyolu’nun 398.4 kilometresi tamam!

Yolun Habibler Kavşağı ile Hasdal Kavşağı arasında bulunan 9.1 kilometre uzunluğuna sahip kısmı ise geçtiğimiz günlerde hizmete açıldı. Kuzey Marmara Otoyolu’nun son bölümü ise Çatalca’nın Nakkaş Mahallesi ile Başakşehir arasında bulunan 45 kilometrelik yol. Proje ile Başakşehir, Bahçeşehir, Arnavutköy’deki trafik Kuzey Marmara Otoyolu’na alınıp bölgede bulunan yoğunluk giderilecek.  

Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi açıldı!


Geri Dön