26 / 04 / 2024

Kuzey Marmara Otoyolu'nun tamamı 21 Aralık'ta açılacak!

Kuzey Marmara Otoyolu'nun tamamı 21 Aralık'ta açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimiyle birlikte tamamlanarak 400 kilometrelik yolla Asya ve Avrupa'nın birbirine bağlanacak projenin yıl sonunda tamamlanacağını açıkladı.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kuzey Marmara Otoyolu ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yıl sonunda projenin tamamlanacağını açıklayan Karaismailoğlu "Bu yılın sonunda, 21 Aralık şeklinde planladık Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi olan 6'ncı kesimi İzmit Kavşağı ve Akyazı kesimiyle birlikte tamamlayarak 400 kilometrelik yolla Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayacağız." diye konuştu. 

NTV'de yer alan habere göre; Kuzey Marmara Otoyolu'nun 6'ncı kesiminde yer alan Akyazı ilçesinde bulunan şantiye alanında incelemeler gerçekleştiren Karaismailoğlu, açıklamasında 6 kesimden meydana gelen otoyolun toplam uzunluğunun 400 kilometre olduğundan bahsetti.

73 kilometre uzunluğundaki kesim 6'da çalışmaların hızla devam ettiğini belirterek, "İnşallah yıl sonunda burayı açmayı, faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Asya'yı Avrupa'ya bağlayan 400 kilometrelik bir otoyolun son kesiminde bulunmaktayız. 6 kesimden 5'i açılmış vaziyette." diye konuştu.

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu, Osmangazi Köprüsü ve Çanakkale Köprüsü ile adeta Marmara Bölgesi ve Marmara Denizi'ni bir altın kolye gibi işlediklerini anlatan Karaismailoğlu, "Tabii bu yatırımlar, ülkemize vizyon kazandıran büyük yatırımlar. Bunlar sadece yol değil. Bunlar yapılan yatırımlarla bulundukları bölgeye ekonomide, istihdamda, üretimde, ticarette çok büyük artılar kazandırıyor." dedi.

Yıl sonunda çalışmaları tamamlayacaklarını anlatan Bakan Karaismailoğlu, şunları söyledi:

"Bu yılın sonunda, 21 Aralık şeklinde planladık. Kuzey Marmara Otoyolu'nun son kesimi olan 6'ncı kesimi İzmit Kavşağı ve Akyazı kesimiyle birlikte tamamlayarak 400 kilometrelik yolla Asya ve Avrupa'yı birbirine bağlayacağız. Yol bittikten sonra yük araçlarımız, tırlar, kamyonların şehir trafiğini ve buradaki insanları etkilemeden transit bir şekilde yüksek standartlara sahip güvenlikli otoyolumuzu inşallah yıl sonunda açmayı planlıyoruz."

Kuzey Marmara Otoyolu - Çatalca kesimi açıldı!


Geri Dön