27 / 04 / 2024

KYK burs konusuna dair detaylar! KYK geri ödemesiz burs kimlere verilir? Bir ailede 2 kişi KYK burs alabilir mi?

KYK burs konusuna dair detaylar! KYK geri ödemesiz burs kimlere verilir? Bir ailede 2 kişi KYK burs alabilir mi?

KYK bursuna başvuru yapan kişiler, bu konuda bilgi sahibi olmak için pek çok doru sormaktadır. İşte o sorular ve yanıtlarına dair detaylar!



KYK GERİ ÖDEMESİZ BURS KİMLERE VERİLİR?

Öncelikle Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olunması gerekiyor ve üniversitede eğitim alan ve ihtiyaç sahibi olan öğrencilere karşılıksız olarak verilen paradır. Burada önemli olan husus, öğrenim kredisi alan öğrenciye burs, burs alan öğrenciye ise öğrenim kredisi verilmiyor oluşudur.

KYK KARŞILIKSIZ BURS NASIL ÇIKAR?

Her sene milyonlarca öğrencinin başvurduğu KYK bursunu kimlerin alacağı devlet kayıtları üzerinde ciddi bir inceleme yapılır ve bu şartlar altında bir tespit elde edilir. Bunun için öncelikle her yıl belirlenen tarihlerde başvuru yapmak gerekmektedir. Daha sonra gerekli değerlendirmeler yapılır ve kişi burs almaya hak kazanıp kazanmadığı ortaya çıkar.

BİR AİLEDE 2 KİŞİ KYK BURSU ALABİLİR Mİ?

Aynı aileden birden fazla kişiye aynı anda burs verilmez. Ancak hukuk bölümünde öğrenim gören kardeşler hariç tutulmaktadır.

KYK BURS ALMAK İÇİN AİLE GELİRİ NE KADAR OLMALI?

KYK burs alabilmek için bir ailenin sahip olması gerektiği, KYK tarafından açıklanmış, ortaya konmuş belli bir gelir düzeyi bulunmamaktadır.

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KYK yurt başvurularının açıklanmasına dair gözler Gençlik ve Spor Bakanlığı'na çevrildi. Bakanlığın açıklama yapacağı tarihi hakkında henüz net bir açıklama gelmedi. Önceki yıllar göz önüne alınırsa, KYK yurt başvurularının sonuçlanması, Eylül ayının ilk haftasına denk gelmişti. GSB'nin 2022-2023 yılı eğitim sezonu başlamadan hemen önce beklenen açıklamanın çok kısa bir süre içinde yapması bekleniyor.

KYK SONUÇLARINI NEREDEN ÖĞRENEBİLİRİM?

KYK burs, kredi ve yurt başvuru sonuçlarını öğrenmek için e-devlet sistemine girerek gerekli bilgilere erişebilirsiniz.

98 engelli raporu olan biri araç alımında yüzde kaç indirim alır?

Ev alacaklar elini çabuk tutsun! Yeni yılda tapu harcına rekor zam! İşte detaylar!

 


Geri Dön