25 / 04 / 2024

Lafayatte ikinci mağazasını Vadistanbul AVM’de açacak!

Lafayatte ikinci mağazasını Vadistanbul AVM’de açacak!

Fransa'nın en büyük perakende gruplarından biri olan Lafayatte, Emaar’da ilk mağaza DEMSA Grubu’nun temsilciliğiyle açmıştı. Lafayatte şimdi ikinci mağazayı Vadistanbul AVM’de açmaya hazırlanıyor. 



Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Jale Özgentürk'ün haberine göre; Fransa’nın en büyük perakende gruplarından biri Lafayatte ikinci mağazasını Vadistanbul AVM’de açacak.

Fransa’nın en büyük perakende gruplarından biri Lafayatte. Yıllardır Türkiye’ye girdi giriyor söylentileri çıkardı. Sonunda Anadolu Yakası'nda Emaar’da ilk mağaza DEMSA Grubu’nun temsilciliğiyle açıldı. Lafayatte şimdi ikinci mağazayı Vadistanbul AVM’de açacak. Vadistanbul, İstanbul’un yeni çekim alanlarından biri. İstanbul’da marka olan Avrupa Konutları’nın üreticisi Artaş İnşaat’ın ikinci kuşak üyesi Serhan Çetinsaya eski Evyap Fabrikası üzerinde kurulan Vadistanbul projesini anlattı.

 

Doğuş  İzmir  İstinye Park’taki hisselerini Orjin’e devretti1.5 MİLYON ZİYARETÇİ

İstanbul’un en büyük karma projelerinden biri Vadistanbul. Konut, ofis, otel, alışveriş merkezi, festival ve park alanları gibi yaşam alanlarından oluşuyor. 1.915 konut, AVM bünyesinde toplam 270’i aşkın marka var. AVM’nin içine kendi yaptıkları yatırımla Seyrantepe metrosundan ‘havarayla’ giriliyor. Çetinsaya, Vadistanbul’da yer alacak olan Galeries Lafayette’in, 10 bin metrekare alan içerisinde en büyük departman store olacağını söylüyor. AVM’yi ulaşılabilir lüks kavramına uygun olarak konumlandırdıklarını buna göre de marka karması yaptıklarını anlatıyor. Daha açılır açılmaz yoğun bir ilgi gördüklerini anlatan Çetinsaya, 2018 yılında aylık ziyaretçi hedefini aylık 1.5 milyon olarak belirlediklerini söylüyor. Çetinsaya “Cevahir, İstinye Park ve Zorlu ile birlikte öncü AVM’ler arasına girmek istiyoruz. İlk üçte yer almak hedefimiz” diyor. Vadistanbul bünyesindeki ofisleri satın alanlar arasında önemli yabancı bankalar ve ilaç şirketleri var. Ünlü sanatçı Tarkan’ın da ofisi bu projede yer alıyor. Yabancı yatırımcıya toplu satış ise söz konusu değil. “Bu projede yatırım değil oturmak için satış oldu. Bu oran yüzde 90’a 10 civarında” diyor. Çetinsaya, Avrupa Konutları, Tema, Ataşehir kuleleri gibi projelerinde bugüne kadar 18 bin konut inşaa ettiklerini söylüyor ve Vadistanbul’un son etabının ise 2018 Temmuz’da başlayacağını açıklıyor. Bir zamanların fabrikalar bölgesi olan Cendere Vadisi’nde birbiri ardına sıralanan yeni konut projeleri arasında doğaya uyumlu görünen tek proje Vadistanbul. Yeşil alanların arasındaki proje umarız yıllar içinde aynı özelliğini koruyabilir.

 
 


Geri Dön