20 / 04 / 2024

Limak'ın Kıbrıs'taki 200 milyon dolarlık oteli açıldı!

Limak'ın Kıbrıs'taki 200 milyon dolarlık oteli açıldı!

Limak Holding, yurtdışındaki ilk otelini açtı. KKTC'de inşa edilen Limak Cyprus Deluxe Hotel, 200 milyon dolar yatırım bedeline sahip.



Enerji, inşaat, çimento, gıda gibi çeşitli sektörlerde hizmet veren Limak Holding, turizm yatırımları için gaza bastı. Her 3 yılda bir otel açan şirket, sekinci otelini açtı.

Limak Cyprus Deluxe Hotel’le yatak kapasitesini 7 bine yükseltmek isteyen Limak, Limak Cyprus Deluxe Hotel ile yavru vatana 200 milyon dolarlık yatırım yaptı.

Akşam Gazetesi'nde Özgül Öztürk'ün haberine göre, Tarsus ve Makedonya'da yatırım hedeflerini söyleyen Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, “Turizm yatırımları Türkiye’ye döviz getiren, gizli ihracat sayılan, istihdama önemli katkı sağlayan bir sektör. Turizm yatırımlarımızı bu vizyonla şekillendiriyoruz” dedi.

ÜSKÜP'E KARMA PROJE GELİYOR
Firma, otelin hizmete girmesiyle İstanbul'da basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan Özdemir, gelecek planları ile ilgili konuştu. Amaçlarının 5 yıl içinde 10 bin yatak kapasitesine ulaşmak olduğunu belirten Özdemir, Üsküp'ün en değerli arazisini 250 milyon euroya satın aldıklarını ve arazi üzerine avmnin yanı sıra iş merkezi ve rezidans yapacaklarını ifade etti. 

FRANSA'DAN OTEL ALACAK
Limak Holding'in turizm sektöründe yüzde 15-20'lik bir paya sahip olduğunu söyleyen Özdemir, “Limak olarak hedefimiz her sektörde olduğu gibi turizmde de ülkenin ilk 10 yatırımcısından biri olmak. 5 yıl sonra da 10 bin yatak kapasitesiyle ilk 5’e girmek” diye konuştu. Turizmde satın alma yoluyla da büyüyeceklerini ifade eden Kaan K. Kavaloğlu da “Fransa’nın Nice kentinde bir otel grubuyla satın alma görüşmelerimiz sürüyor”  şeklinde konuştu. 

TARSUS'TA YATIRIMLARA DEVAM
Tarsus'ta 2 otel ve golf sahası yatırımlarının devam ettiğini ifade eden Özdemir, “300 milyon dolarlık bu iki yatırım Türk golf turizmine ciddi katkı sağlayacak. Tarsus’un Kazanlı ilçesi yapılan bu yatırımlarla 2. Belek olacak” dedi.


Geri Dön