23 / 04 / 2024

Lokman Çağırıcı: Mahmutbey’de 200 bin metrekareye bölge parkı yapacağız!

Lokman Çağırıcı: Mahmutbey’de 200 bin metrekareye bölge parkı yapacağız!

Bağcılar'da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri Belediye Başkanı Lokman Çağrıcı'nın desteğiyle düzenleniyor. Olimpik Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Muazzez Ersoy konseri Bağcılarlı kadınlara unutulmaz anlar yaşattı...




8 Mart Dünya Kadınlar Günü tüm yurtta olduğu gibi Bağcılar’da da düzenlenen çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Program kapsamında Bağcılar ve Güneşli meydanları ile Eski Pazar Caddesi ‘nde Bağcılarlılara toplam 20 bin sümbül dağıtıldı. Olimpik Spor Salonu’ndaki programda sahne alan ünlü sanatçı Muazzez Ersoy en güzel şarkılarını Bağcılarlı kadınlar için söyledi. Ersoy, “Beraber Yürüdük Biz Bu yollarda” şarkısını davetlilerle birlikte okudu. 


8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde Bağcılar ve Güneşli meydanları ile Eski Pazar Caddesi’nde İlçe Kaymakamı Erdal Çakır, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı ve AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk Bağcılar ilçe sakinlerine sümbül dağıttı. Kutlama programı etkinliğinde Bağcılarlılara mor, sarı ve kırmızı renkte toplam 20 bin sümbül dağıtıldı. 


Kutlama programı Bağcılar Olimpik Spor Salonu’nda devam etti. Bilgi Evleri ve Motif Halk Dansları topluluğunun sergiledikleri halk oyunları gösterisi salonu dolduran çoğunluğunu kadınların oluşturduğu davetlilerce alkışlandı. Başkan Çağırıcı, AK Parti İlçe Başkanı İsmet Öztürk ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Yılmaz davetlileri selamlayarak karanfil dağıttılar. 


BAĞCILAR İSTANBUL’UN PARLAYAN YILDIZI


Başkan Çağırıcı burada yaptığı konuşmada kadınların bir eş, bir anne olmanın ötesinde milli mücadele yıllarında gerektiğinde cephelerde savaştığını sonrasında da hayatın her alanında ülkemizin kalkınmasında büyük rol oynadığını belirtti. Ülkemizde kadınların yalnız bir gün değil her gün sevilip sayıldığını anlatan Çağırıcı, hizmete sundukları Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nin önemine vurgu yaptı. Çağırıcı şöyle konuştu:


“ Sağlanan kazanımlara rağmen dünyanın çeşitli ülkelerinde kadınlara yönelik baskı, şiddet ve haksızlıklar devam ediyor. Felaketler en çok yoksul kadınları etkiliyor. Onlar kendi hayatlarını devam ettirirken bir yandan da çocuklarının hayatını kurtarmak için mücadele veriyorlar. Hükümetimizin kadına verdiği değeri biliyoruz. Bağcılarlıların Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a verdiği değeri bugün şu salondaki tablo çok net olarak göstermektedir.” 


Kadınlarına sahip çıkamayan toplumların gelişim gösteremeyeceğini ifade eden Çağırıcı, Bağcılar Belediyesi olarak bir taraftan kadınların hayat standardını yükseltmeye çalıştıklarını bir yandan da onlara nitelikli ortamlar hazırladıklarını kaydetti. Çağırıcı, “3 Mayıs 2011’de Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan Hanımefendi’nin katılımıyla açmış olduğumuz Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’mizi kadınlarımızın hizmetine sunduk. 1700 civarında kadın kursiyerimiz meslek eğitimi alıyor. Kadınlarımız ürettikleri ürünleri merkezimizin bahçesinde satabiliyorlar. Kadın Meclisimiz de kadınlarımızın sorunlarını belirleyerek çözüm üretmede önemli rol oynamaktadır.” diye konuştu. 


Mahmutbey, Evren ve Güneşli’de 16 otelin inşaatının devam ettiğini kaydeden Çağırıcı Turizm Otelcilik Meslek Lisesi’ni açacakları müjdesini verdi. Bağcılar’ın İstanbul’un parlayan yıldızı olduğunu kaydeden Çağırıcı, Olimpik Spor Salonu’nun yanındaki 32 bin metrekarelik alana katlı otaparklı pazar yeri ve park yapacaklarını, Mahmutbey’de de 200 bin metrekareye bölge parkı, İSTOÇ’un yanına da 200 bin metrekarelik alana botanik park inşa edeceklerini kaydetti. “Niyeti halis olanın akıbeti hayrolur.” diyen Çağırıcı, sözlerini şöyle tamamladı: “Rabbim nasip ederse bir beş yıl daha ilçemize ve size hizmet etmek istiyorum. Destekleriniz ve duanız için çok teşekkür ediyorum”


KADINLAR “BERABER YÜRÜDÜK BİZ BU YOLLARDA” ŞARKISINA EŞLİK ETTİ


Programda sahne alan ünlü sanatçı Muazzez Ersoy konser öncesi Bağcılarlı kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı. Salonu dolduran binlerce davetlinin alkışını alan Ersoy sırasıyla birbirinden güzel şarkılarını seslendirdi. Muazzez Ersoy’un, “Beraber Yürüdük Biz Bu yollarda” şarkısına salonu dolduran binlerce davetli de eşlik etti. Ersoy, “Ben dünyaya geç gelmişim. Osmanlı döneminde dünyaya gelmiş olsaydım kim bilir nasıl bir sultan olurdum.” diye espri yapınca salondan alkış yükseldi.


Geri Dön