19 / 04 / 2024

Los Angeles, Kaliforniya'da Grohe ile mimari bir rüyayı yaşamak!

Los Angeles, Kaliforniya'da Grohe ile mimari bir rüyayı yaşamak!

Los Angeles, Kaliforniya'da yenilenen bir malikane, şık Grohe bataryalarının da katkısıyla modern zarafetin nasıl yaratılabileceğini gösteriyor.



Sabah evden çıkarken, kıyı boyunca Malibu'dan Long Beach'e ve denizin ötesindeki Catalina Adası'na kadar uzanan bir manzarayı seyretmek, Pasifik Okyanusu'ndan esen hafif meltemin keyfine varmak ve Steven Spielberg, Tom Hanks ve Goldie Hawn gibi ünlülere komşu olmak; çoğumuzun yalnızca hayal edebileceği bir yaşam tarzı. Batı Los Angeles'taki Pacific Palisades tepelerinde konumlanmış ve 2008 yılında baştan aşağı yenilenmiş olan bir malikanenin sahipleri, bu rüyayı her gün yaşıyorlar. Bir kaç yıl önce uygun bir gayrimenkul ararken muhteşem konumdaki bu malikaneye rastlamışlar, binaya hakim olan geleneksel İspanyol mimari tarzının yenilenmeye ihtiyacı olduğunu düşünmüşler. Mimarlarına 2.300 m2 alana inşa edilmiş bu malikaneyi fonksiyonellik ve estetiğin harmanlandığı bir rezidansa dönüştürmeleri talimatını vermişler. Sıra banyo ve mutfak bataryalarını seçmeye geldiğinde ise, malikanenin sahipleri doğal olarak GROHE'yi tercih etmişler.


Sade tasarım ve kesin çizgilerin hakim olduğu bir mimari tarz 


Orijinal binanın ana yapısını koruyan Kaa Design Group, her odayı, dışarısıyla bağlantısını koparmayacak şekilde yeni bir konsepte göre tasarlamış. Sonuçta, ön cephede büyük camlar kullanılarak her odadan yüzme havuzunun veya bahçenin görülebilmesini sağlayan açık, havadar odalar yaratılmış. Dahası, bina, güneybatıya bakan tüm odalardan okyanusun görülebileceği şekilde tasarlanmış. Binaya üçüncü bir katın eklenmesi, mevcut yapının kendine özgü karakterini değiştirmiş ve yenilenme sürecinde dokunulmayan neredeyse hiçbir duvar kalmamış. Minimalist iç tasarımda farklı ahşap tonlarından ilham alınmış. Binanın ön cephesi, Los Angeles'ın bu bölgesine hakim olan tipik Akdeniz atmosferini yansıtıyor ve çevreyle kusursuz uyum sağlıyor. Seçkin Riviera Country Golf Klübü'ne yakın bir konumda bulunan malikane, aynı zamanda dağ bisikleti ve uzun yürüyüş tutkunları için bir cennet olan Santa Monica tepelerine de kolay ulaşım olanağı sunuyor.


En ince detayda bile kendini gösteren cesur formlar ve yüksek kalite


Rezidansın her yerinde "cosmopolitan" tasarım anlayışının hakim kılınması ve yüksek kalite malzemelerin kullanılması yönündeki beklentilerin karşılanabilmesi için banyolardaki lavabolarda ödüllü Grohe Allure armatür serisinde yer alan ürünler kullanıldı. iF tasarım ödülüne iki kez layık görülen bu seçkin armatür, kesin formlar ve modern teknolojileri uyumlu şekilde bir arada sunuyor. Ürünün silindirik gövdesi, serinin geneline hakim olan lineer fakat hayat dolu karakteri yansıtıyor. Aynı özellikler, suyun hafifçe köpürmesini sağlayan dikdörtgen perlatörde de gözleniyor. Allure serisi ayrıca en yüksek konfor standartlarını karşılayacak bir performans sergiliyor. Grohe SilkMove®  teknolojisiyle donatılmış zarif kumanda kolu son derece kolay kullanılıyor ve armatürün narin silüetine vurgu yapıyor. Grohe Spa Koleksiyonu'nda yer alan Allure, banyoyu özel bir spaya ve duyusal bir vücut bakımı mekanına dönüştürüyor. Eviye için, tam bir Grohe klasiği olan Minta armatür seçilmiş. Uzun ve U-şekilli zarif çıkış ucu ile ProGrip™ dokulu kumanda kolu, Minta'yı çağdaş mutfaklar için mükemmel bir seçim haline getiriyor. Minta'nın ayırıcı özelliklerinden biri de, Grohe SilkMove® teknolojisi sayesinde son derece rahat kullanılabilen uzun ve ergonomik kumanda kolu. Grohe StarLight® teknolojisi ise krom yüzeye uzun ömürlü parlaklık veriyor.


Hazineleri keşfetmek ve eski ışıltılarına kavuşturmak... Grohe ürünleriyle donatılmış bu Kaliforniya malikanesi, yalnızca geçmişin mimari hazinelerinin nasıl korunabileceğini değil, aynı zamanda bu hazinelerin bugünü ve geleceği kucaklayacak şekilde nasıl yeniden tasarlanabileceklerini de gösteriyor.


 (0212) 339 83 84


Geri Dön