26 / 04 / 2024

Lüks konut projeleri, film yapımcılarının ilgisini çekti

Lüks konut projeleri, film yapımcılarının ilgisini çekti

Lüks örnek daireler yapımcıların ilgisini çekince projeler film setlerine döndü



Birçok diziye ev sahipliği yapan Sinpaş'a `Peyker'in evi ve Romantik Komedi'nin ofisinden istiyoruz' talepleri geliyor.

Televizyon dizileri ve sinema filmleri yarattıkları hayran kitlesiyle yaşam tarzları ve tüketim alışkanlıklarını etkiliyor. Son dönemde ise filmlerin geçtiği evlerden spor salonlarına ofislere kadar farklı alanlar inşaat şirketlerine talep olarak geri dönüyor. Birçok televizyon dizisi ve sinema filmine ev sahipliği yapan inşaat şirketlerinden Sinpaş ise bu talepten oldukça memnun. İstanbul Palace projesinde yıllar önce Aliye dizisine ev sahipliği ile başlayan süreçte Sinpaş, Dudaktan Kalbe dizisinin bazı bölümlerinde Mare Negro, Aşk-ı Memnu dizisinde ise Lagün ve Avangarden projeleri ile ev sahipliği yaptı. Son olarak ise Romantik Komedi filmi ile Flat Ofis projesinde filmin geçtiği reklam ajansını film yapımcılarına açtı.

Peyker'in küvetinden istiyorlar
Sinpaş GYO Satış ve Pazarlama Müdür Yardımcısı Seba Gacemer, "Başlangıçta örnek dairelerimize zarar gelmesin diye bu tarz projelere sıcak bakmıyorduk. Ancak bir-iki yapımdan sonra gelen güzel tepkiler bizi de etkiledi" diye konuşuyor. Gacamer, dizilerden sonra kendilerine gelen taleplerin de değiştiğini söyleyerek 'Peyker'in yatak odası ve filmdeki küvet ve evinin aynısını istiyoruz' gibi taleplerle karşılaşıyoruz" diyor. Özellikle modern yaşam tarzını yansıtan evlerin dizilerden sonra çok talep gördüğünü de dile getiren Gacemer, "Daha önce projelerimize talepte bulunan ancak ekonomik nedenlerden dolayı daire almayanlardan tekrar talepler alıyoruz diye konuştu. Dizilerin projedeki görülmeyen bazı ayrıntıları daha dikkat çekici hale getirdiğini de söyleyen Gacemer, "Bizim bile göremediğimiz bazı ayrıntılar dizilerde vurgulanınca insanların beğenisini kazanıyor. Bu da talebe yansıyor" diyor.

Kıvanç Tatlıtuğ da aldı
Gacemer, izleyicilerin dışında sanatçıların da kendilerin ev aldıklarını söyledi. Kıvanç Tatlıtuğ dizinin çekildiği Lagün projesinden, Arman Çağlayan ise Avangarden projesinde daire satın aldı. Daha önce ise Boğaziçi Malikaneleri projesinden Sertap Erener, Kenan Doğulu, Nükhet Duru gibi ünlülerin ev sahibi oldukları biliniyordu. Gacemer, "Sanatçılar da en trend yaşam tarzlarını tercih ediyorlar. Lüksün karşılığında doğru hizmeti almak istiyorlar. Bu da marka güvenilirliği sayesinde oluyor" diye konuştu. Yaptıkları her projenin farklı bir yaşam kültürünü benimseyeceğine dikkat çeken Gacemer, "Lagün projesi farklı Bosphorus City projesi farklı bir yaşam kültürünü anlatıyor" diyor.

Romantik Komedi'deki ofis hemen kiralandı
Peyker'in evi 'provence' denilen Fransız Country tarzı evlere örnek. Gacamer, en beğenilen evin Peyker'in evi olduğunu söylüyor. Dizide Hilmi Beyin evi Modern- Zen karışımı bir tarzı Behlül'in eski kız arkadaşı ile yaşadığı ev ise modern bir tarzda döşenmiş. Romantik Komedi'nin çekildiği Flat Ofisle ilgili de çok tepki aldıklarını söyleyen Gacemer, "Filmden hemen sonra filmin çekildiği ofis kiralandı" diyor.
Dilek TAŞ/Sabah Emlak


Geri Dön