20 / 04 / 2024

Lüleburgaz modern bisiklet yollarına kavuşuyor!

Lüleburgaz modern bisiklet yollarına kavuşuyor!

Çalışmalarına devam eden Lüleburgaz Belediyesi uzun vadede kentin dört bir yanını saracak bisiklet yolları için düğmeye bastı.



Bisikleti temel ulaşım aracı haline getirmek ve motorlu taşıt kullanımını en aza indirerek karbon emisyonunu azaltmayı planlayan Lüleburgaz Belediyesi, bisiklet yolları için düğmeye bastı. Bu kapsamda Lüleburgaz Belediyesi geçtiğimiz aylarda alt ve üstyapısı tamamen yenilenen Özgürlük Caddesi’ne standartlara uygun ilk bisiklet yolunun çizgi çekimi çalışmalarını tamamladı.

“Güvenli sürüş alanı”

Geçtiğimiz hafta sonundaki sokağa çıkma kısıtlamalarında çalışmalarına yoğunluk veren Lüleburgaz Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla yapımına başlanan uluslararası standartlara uygun ilk bisiklet yolunun yapım çalışmalarını tamamladı. Yolla bütünleşik bir durumda gidiş-geliş şeklinde yapım çalışmaları tamamlanan bisiklet yolu, bisiklet sürücülerinin güvenli sürüş alanına sahip olması amacıyla delinatörlerle kapatıldı. Herhangi bir araç parkı veya girişine izin verilmeyecek bisiklet yolu, son uyarı çizgi ve levhalarının da tamamlamasıyla beraber hizmete açılacak. 

Lüleburgaz modern bisiklet yollarına kavuşuyor!

 

“Sırada diğerleri var”

 

Her 3 kişiden birine otomobil denk geldiği Lüleburgaz’da kent içinde bisiklet kullanımını artırmak amacıyla önemli bir adım olarak görülen bisiklet yolları Lüleburgaz’ın dört birtarafının saracak. Özgürlük Caddesi’nden uzanarak sırasıyla İstasyon Caddesi’ne bağlanıp oradan Durak Mahallesi’ne kadar uzatılması hedeflenen bisiklet yollarıyla beraber Lüleburgaz’da bisiklet kullanımının teşvik edilmesi hedefleniyor. Bu sayede motorlu taşıtların çevreye saldığı karbon emisyonunun en aza indirilmesi planlanıyor.

 

Ankara'ya 39.27 kilometre bisiklet yolu yapılacak!

 


Geri Dön