16 / 04 / 2024

Lüleburgaz'da 1.5 milyon TL'ye satılık tarla!

Lüleburgaz'da 1.5 milyon TL'ye satılık tarla!

T.C. Lüleburgaz Sulh Hukuk Mahkemesi İzale-i Şüyu Memurluğu, Lüleburgaz ilçesi Evrensekiz köyü, Köklük mevkiinde 10.532 metrekare tarlayı 1 milyon 550 bin 963 TL'den satışa çıkardı. Satış, 18 Kasım 2011 Cuma günü 15:00-15:10 saatleri arasında yapılacak



Verilen ilan şöyle;

T.C. LÜLEBURGAZ SULH HUKUK MAHKEMESİ İZALE î ŞÜYU SATIŞ MEMURLUĞU TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Dosya No:2011/37 İz.Şuyu

Ortaklığına satılarak paraya çevrilmesi kararı uyarınca satılarak paraya çevrilmesine karar verilen;

Lüleburgaz ilçesi, Evrensekiz köyü, Köklük mevkiinde Parsel:5673 te kayıtlı 10.532.00.M2. miktarında Tarla nitelikli taşınmaz

1.550.963.00.lira bedelle satılıktır.

TAŞINMAZIN HALİ HAZIR DURUMU : Satışa konu taşınmaz Tem oto yoluna cepheli olup üzerinde hali hazırda Tekstil Fabrikası

mevcuttur. Bu fabrikaya ait olarak Kapı kontrol binası (Bekçi kulübesi), Kantar, işletme binaları (İş ocakları), Makine ve operatör

binaları, işletme bölüm binası, depo, atık deposu, arıtma tesisi binaları mevcuttur. Ayrıca taşınmaz üzerinde muhtelif cins Çam ağaçları

ile meyve ağaçları mevcuttur.

Satış Şartları:

1- Satış 18.11.2011 günü saat 15.00 ila 15.10'a kadar Sulh Hukuk Mahkemesi duruşma salonunda açık artırma suretiyle yapılacaktır. Bu artırmada tahmin edilen değerin % 60'ını ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak şartiyle 28.11.2011 günü aynı yer ve saatte ikinci artırmaya çıkarılacaktır. Bu artırmada bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok arttıranın taahhüdü saklı kalmak kaydı ile arttırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok attırana ihale edilir, şu kadar ki artırma bedelini malın tahmin edilen kıymetini %40 mı bulması ve satış isteyenin rüçhanlı alacaklıların alacağını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı, çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın kati tem¬inat mektubu vermeleri lâzımdır. Satış peşin para iledir, alıcı istediğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Tellaliye resmi, damga vergisi, tapu harç ve masrafları alıcıya aittir. Birikmiş vergiler satış bedelinden ödenir. (%18 Katma Değer Vergisi Alıcılara aittir.

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İki ihale arasındaki farktan ve %10 faizden alıcı ve kefilleri mesul tutulacak ve hiçbir hükme hacet kalmadan kendilerinden tahsil edilecektir.

5- Şartname, ilân tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışı iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2011/37. -Iz.Ş. sayılı dosya numarasıyla Müdürlüğümüze başvurmaları ilân olunur.

7- Dosyamızdan tebligat yapılamayanlara da   taşınmazın açık arttırma ilanı ilanen tebliğ olunur.

(İİK m.126) (*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

*: Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan örnek 64'e karşılık gelmektedir.

B.63465 (www.bik.gov.tr)

İlanı incelemek için tıklayın!


Geri Dön