28 / 03 / 2024

Lütfi Elvan: Faizlerde düşüş bekliyoruz!

Lütfi Elvan: Faizlerde düşüş bekliyoruz!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Bugün itibarıyla darbe girişimine rağmen çok iyi konumdayız, yavaş yavaş faizlerde de bir düşüş bekliyoruz." dedi.



Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.


Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Kalkınma Bakanlığında 97 kişinin açığa alındığını anımsatan Elvan, yaklaşık 300 personele ilişkin de çalışmaların sürdüğünü ifade etti.


Elvan, darbe girişiminin siyasi ayağının da önemli olduğunu belirterek, "Mutlaka siyasi ayağına da bakılacak. Burada gerçekten örgüte dahil olan, iş birliği içinde olan kişiler kimlerse temizlenecek." diye konuştu.


Elvan, ekonomi açısından herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını, ilk 6 aylık göstergelerin oldukça olumlu olduğunu belirterek, makroekonomik göstergelerde hedeflere yönelik değişiklik yapılmayacağına dikkati çekti. Elvan, "Yüzde 4,5’lik büyüme hedefimizi muhafaza ediyoruz, cari açıktaki yüzde 3,9’luk oranımızı muhafaza ediyoruz, bütçe açığımızdaki oranımızı muhafaza ediyoruz. Yapısal reformların devamı, öncelikli dönüşüm programlarının hayata geçirilmesi ve ihracata yönelik teşviklerin uygulamaya konulmasıyla büyüme performansımız daha da artacaktır." diye konuştu.


"Faizlerde düşüş bekliyoruz"

Merkez Bankasının faiz kararına ilişkin de değerlendirmelerde bulunan Elvan, şunları kaydetti:


"Faiz bandını yavaş yavaş daraltma yönünde bir eğilimi var Merkez Bankamızın ve biraz daha sadeleştirme politikası söz konusu. Özellikle faizle ilgili darbe girişimi öncesi gelişmelere baktığımızda oldukça olumlu bir seyir izlediğini görüyoruz. Gösterge faizlerinde bir miktar düşüş de 15 Temmuz öncesi gözlemlendi. Bugün itibarıyla darbe girişimine rağmen çok iyi konumdayız, yavaş yavaş faizlerde de bir düşüş bekliyoruz."


AA


Geri Dön