19 / 04 / 2024

Mahmut Asmalı: Yabancıya mülk satışı konusunda çok geriyiz!

Mahmut Asmalı: Yabancıya mülk satışı konusunda çok geriyiz!

Akyapı İnşaat Yönetim Kurulu Eşbaşkanı ve MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Asmalı, "MÜSİAD fuarı ve 18. Uluslararası İş Forumu, tüm MÜSİAD üyelerinde olduğu gibi bizde de bir bayram havası estiriyor.




Mahmut Asmalı, "Özellikle İnşaat sektöründe yabancıya mülk satışı konusunda çok geriyiz.Ülkemizde gayrimenkul alma konusunda çok ciddi talep olmasma rağmen bazı kanuni prosedürler henüz tamamlanamadı.Ülkemizde hala askeri riskli alanlar tesbit edilip tapu müdürlüklerine bildirilmiş değil. Bu çalışma hala devam ediyor ve bitmediği için de tapu işlmeleri için askeri birimlerden görüş istenmektedir" dedi. 



AR-GE'YE AYRİLAN KAYNAK ÖNEMLİ 

Asmalı şöyle devam etti: "2023 vizyonu ileriyi görmemiz sağlayan ciddi bir hedeftir. Özellikle ar-ge yatırımlarına daha çok kaynak ayırmalı ve firmalarımızı uluslararası rekabet yapacak seviyeye getirmeliyiz. Katma değeri fazla olan ürünleri üretmek için daha çok çaba sarf etmeli ve daha çok çalışmalıyız" 



Mahmut Asmalı, "MÜSİAD, bir çok ülkeden gönüldaşlarımızın olacağı, çok sayıda işadamı ile bir araya geleceğimiz önemli buluşma noktamız olacakKısaca 1 hafta sürecek MÜSİAD BAYRAMI'na hazırlanmış bulunuyoruz" dedi. 



SİYASİ İSTİKRAR VE KARARLI EKONOMİ

 "Fuarda çok sayıda yerli ve sadece kimliklerinde farklı ülke yazan ancak bizim kardeş olarak kabul ettiğimiz yabancılar katılımcılar olacak. Bu sayede katılımcılarla, çok çeşitli işbirliği imkanlarını karşılıklı konuşma ve değerlendirme imkanı bulacağız" diyen Asmalı şöyle devam etti: " İslam ülkeleri arasında tek güvenli liman olan ülkemize her geçen gün ilgi artıyor.Son 12 yıldır yakalanmış olan siyasi istikrar,kararlı bir ekonomi yönetimi ve ileri demokrasisi ile Türkiye ;sadece İslam ülkelerindeki yatırımcılara değil tüm dünyadaki yatırımcılara güven veriyor .Bu nedenle bu fuar; bu tarz işbirliğini geliştirmek isteyen bir çok işadamı için iyi bir fırsat diye düşünüyorum.



" PARK MAVERA 2 GÜNDE SATILDI 

Mahmut Asmalı, "Akyapı İnşaat olarak, güven ve istirarlı bir ülkede iş yapmaktan dolayı bir çok şirket gibi biz de cirolarımızı arttırarak geçirdik geçiriyoruz. Firmamız hayata geçirdiği nitelikli konut projeleri ile hem alıcısına kazandırmışjıem de kendisi tercih edilen bir firma olmuştur.Bu sene 1 yıl erken teslim ettiğimiz Bahçetepe İstanbul projesinde daire alan müşterilerimiz, 2 yıl içerisinde %100 pirim yapan dairelere sahip olmuşlarıdır.Bu sayede yaptığı projeleri takip eden ciddi bir yatırımcı müşteri portföyü bulunmaktadır.Bu nedenledir ki ,672 konutluk Park Mavera projemizin tamamı 2 gün içinde satılmıştır." değerlendirmesinde bulundu. 




KÖRFEZİN İLGİSİ ARTIYOR 

"Bu sene 2 seçim geçirmemize rağmen siyasi ve ekonomik istikrar aynen korunmuştur. Önümüzdeki yıl yapılacak seçimlerde de aynı istikrarın korunmasını ve bu sayede ülke ekonomisi için seneye daha pozitif bir ekonomik büyüme bekliyoruz" diyen Asmalı, "İnşaat sektörümüzde özellikle körfez sermayesi ilgisi artarak devam edecektir. Bizlerde önümüzdeki yıl çıkacak 4 farklı projemizle birlikte sektörde adından daha çok söz ettiren bir firma olacağız İnşaallah" değerlendirmesinde bulundu. 



KENTSEL DÖNÜŞÜMDE TAM GAZ

 "Park Mavera 2 projemizi Mart ayı içerisinde satışa sunmayı hedefliyoruz. 

Ayrıca kendi arsalarımız üzerine iki projemize daha başlayacağız. Biri Basın express yolu üzerinde Express 34,diğeri Hadımköy gişeleri yanında Tem 34 projesi. Express 34'te nitelikli ofis, dükkan; Tem 34'te depolama ve imalat sanayine yönelik sanayii kompleksi olacak. Şu anda her iki projenin proje ve ruhsat çalışmaları devam ediyor" diyen Asmalı şunlara vurgu yaptı: "Ruhsatını aldığımız Metro 34 projemizin inşaatına başladık yakında satışa çıkacağız. 



Bu projemiz İkitelli sanayinin tam merkezinde ve nitelikli ofis,dükkanlardan oluşan karma proje olacak. Orta vadede arazi geliştirme çalışmalarımız devam edecek ve daha çok kendi projelerimizi yapacağız. Üsküdar,Ataşehir ve G.O.Paşa bölgelerinde Kentsel dönüşüm çalışmalarımız devam ediyor. 


Yeni Akit Ek


Geri Dön