25 / 04 / 2024

Makrom mağdurlarının eylemine belediyeden müdahale!

Makrom mağdurlarının eylemine belediyeden müdahale!

Parasını ödedikleri evlere kavuşamayan Makrom mağdurları bugün Esenyurt Belediye binası önünde yeni bir protesto gösterisi gerçekleştirdi. Eyleme yaklaşık olarak 150 kişi katıldı...




Parasını ödedikleri evlere kavuşamayan Makrom mağdurları bugün sessizliklerini bozdu ve Esenyurt Belediyesi önünde yeni bir protesto gösterisi gerçekleştirdi. Eyleme yaklaşık olarak 150 kişi katıldı. Makrom mağdurlarından Cengiz Yıldız yaptığı açıklamada gerekli izinleri almalarına rağmen Esenyurt Belediyesi çalışanlarının kendilerine saldırdığını iddia etti. Susmayacaklarını ve parasını ödedikleri evlere kavuşana kadar protesto gösterilerine devam edeceklerini söyleyen mağdurlar her ayın 17'sinde eylem yapma kararı aldı. 



İşte mağdurlar tarafından yapılan açıklama:


Makrom mağdurlarının eylemine belediyeden müdahale!



Makrom mağdurlarının eylemine belediyeden müdahale!


Neler oldu?

7 Mart 2015 tarihinde Taksim'de gerçekleştirilen toplu eyleme katılan Makrom mağdurları 27 Mart Cuma günü Makromtek projesinin arsa sahibi Ahmet Kayıkçı ve Mustafa Kayıkçı, Makrom Yapı İcra Kurulu Başkanı Lütfü Bakırcı, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu ve Petek Dinçöz hakkında Büyükçekmece Adliyesi'nde suç duyurusunda bulunmuştu. 19 Nisan 2015 tarihinde Levent-Hisarüstü metro hattı açılışında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdıkları ilk mektubu ileten makrom mağdurları 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oy kullandığı okulda bekleyerek Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüştü.



Yapımına 2012 yılında başlanmıştı

Toplam 404 konuttan meydana gelen Makromcity projesi iki blok halinde tasarlandı. Blokların 14 katlı olarak yükselmesi planlanan projede 1 oda 1 salon, 2 oda 1 salon ve 4 oda 1 salon konutlar yer alıyor. Yapımına 2012 Aralık'ta başlanan ve  1.850 metrekare alan üzerinde yükselen Esenyurt Makromcity'nin inşaatı yüzde 30 oranında tamamlanmıştı.



Makrom Yapı projeleri:

-Makrom City

-Makromtek Esenyurt

-Myesgarden

-Tuğba Residence

-Makromtek Tuzla

-Paralel 264

-Kula Termal Devremülk

-Esmia İstanbul



Ceren YÖRÜK/Emlakkulisi.com




Geri Dön