24 / 04 / 2024

Malatya Büyükşehir'den kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Malatya Büyükşehir'den kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Malatya Battalgazi'de kat karşılığı inşaat yapım işi ihale ediyor. Söz konusu ihale 26 Mayıs 2022 tarihinde saat 15:00'de gerçekleştirilecek...



KAT KARŞILIĞI BİNA YAPIM İŞİ İHALE EDİLECEKTİR
Malatya Büyükşehir Belediye Başkanlığından:

Mülkiyeti Belediyemize ait, Malatya ili, Battalgazi İlçesi, Dernek Mahallesinde bulunan, 6114 ada 3 parsel numaralı, 3.192,00 m² yüzölçümlü taşınmazın Malatya Büyükşehir Belediyesi (Fen İşleri Dairesi Başkanlığı) tarafından hazırlanan Proje kapsamında 6.183,00 m2 kapalı alanda kat karşığı bina yapımı işi, 26/05/2022 tarihinde saat 15:00’de Malatya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası Encümen Toplantı Salonunda, binanın yapım maliyeti ile kat karşılığı Büyükşehir Belediyemize bırakılacak bağımsız bölümler üzerine verilecek nakit 80.000,00 TL Türk Lirası arttırma bedeli üzerinden 2886 Sayılı Kanunun 36. Maddesi gereği kapalı teklif usulü ile ihale edilecektir.
1 – İDARENİN;
A) Adresi : İnönü Caddesi İnönü Mah. Malatya Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası No:182 Yeşilyurt / MALATYA
B) Telefon ve Faks No : 0422 377 15 50
2- Taşınmaza Ait Tapu Bilgileri : Malatya İli, Battalgazi İlçesi, Dernek Mahallesi, 6114 Ada 3 Parsel Numaralı, 3.192,00 m² yüzölçümlü taşınmaz
3- İHALENİN;
A) Niteliği, Nevi ve Miktarı : Malatya Büyükşehir Belediyesi (Fen İşleri Dairesi Başkanlığı) tarafından hazırlanan Proje kapsamında 6.183,00 m2 kapalı alanda oluşan bina yapımı kat irtifakının yapılarak imar durumuna göre Bodrum Kat (DEPO) 383 m2, Zemin Kat (7Adet Dükkan) toplam 869 m2, 1. kat Dükkan-İşyeri 920 m2, 2.3.4.5.6.7. katlar her katta 4 daire 679 m2 ve olmak üzere toplam inşaat alanı olarak 6.813,00 m2 bağımsız bölüm net alanların toplamı temel alınarak toplam inşaat alanının yaklaşık %21'ine denk gelen yapının 1. katta
bulunan 920,00 m2 (Dükkan, İşyeri) ile 3. katta bulunan dairelerden güneydoğu, kuzey doğu ve kuzey batı cephelerinden 3 adet dairenin (konut) mülkiyetlerinin Belediyemize bırakılması ve ihalenin bunun üzerine verilecek nakit 80.000,00 TL Türk Lirası arttırma bedeli üzerinden en çok teklif eden istekli üzerine ihale edilmesi şeklinde kat karşılığı inşaat işi; 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 36. Maddesine istinaden kapalı teklif usulü ile ihale edilecektir.
B) Yapılacağı Yer : Malatya ili, Battalgazi İlçesi, Dernek Mahallesinde bulunan, 6114 ada 3 parsel numaralı, 3.192,00 m² yüzölçümlü taşınmaz
C ) İşin Süresi : 12 Ay
D ) Şartnamelerin Nereden Alınacağı ve Evrakların Nereye Teslim Edileceği : Şartname ve ekleri mesai saatleri içerisinde Malatya Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığında ücretsiz görülebilir. İhaleye katılmak isteyen istekliler 500,00 TL doküman bedeli karşılığı aynı yerden doküman satın alabilirler. İsteklilerin ihaleye katılabilmeleri için ihale günü olan 26.05.2022 Perşembe günü saat 15:00 ’a kadar şartnamede belirtilen maddelere uygun olarak hazırlayacakları belgelerini Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına (İhale İşleri Şube Müdürlüğü) teslim etmeleri zorunludur.
3 – İHALENİN :
A ) Yapılacağı Yer : Malatya Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı Salonu
B ) Tarih ve Saati : 26/05/2022 – 15:00
C ) İhale Usulü: İhale; 2886 Sayılı Devlet İhale Kanunun 36. Maddesine istinaden Kapalı Teklif Usulü ile Belediyeye bırakılacak bağımsız bölümlere ilave olarak belirlenen bedelin arttırımı suretiyle yapılacaktır.
D) Muhammen Bedel : 28.185.600,00 TL (Binanın yapım maliyeti + arsa bedeli), 80.000,00 TL (Artış bedeli)
E) Geçici teminat miktarı: 845.568,00 TL (muhammen bedel üzerinden %3 geçici teminat bedeli alınacaktır.)
F) Belgelerin Teslim Edileceği Yer : Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına (İhale İşleri Şube Müdürlüğü)
4 - İhaleye Katılabilme Şartları ve İstenilen Belgeler:
1-) Kanuni ikamet sahibi olmak ve tebligat için Türkiye’de adres göstermek. (Beyanda telefon, faks var ise elektronik posta adresi bilgilerinin belirtilmesi)
2-) 21.09.2019 tarih ve 30895 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan Yapı Müteahhitlerinin Sınıflandırılması ve Kayıtlarının Tutulması Hakkındaki Yönetmeliğe göre Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünden onaylı en az F sınıfı yapı müteahhitliği yetki belgesine sahip olduğuna beyan ve yetki numarası

Malatya Büyükşehir den kat karşılığı inşaat yapım işi ihalesi!

3-) Mevzuatı gereği kayıtlı olduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odası ya da Esnaf ve Sanatkar Odası veya ilgili Meslek Odası belgesi; (aslı, noter tasdikli sureti veya aslı İdarece görülmüş sureti)
3.1) Gerçek kişi olması halinde, kayıtlı olduğu ticaret ve/veya sanayi odasından ya da esnaf ve sanatkâr odasından veya ilgili meslek odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
3.2) Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge.
4-) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren imza beyannamesi veya imza sirküleri; (noter tasdikli sureti veya aslı İdarece görülmüş sureti)
4.1) Gerçek kişi olması halinde, noter tasdikli imza beyannamesini,
4.2) Tüzel kişi olması halinde, ilgilisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlerini belirtilen son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirkülerini,
5-) İstekliler adına vekâleten ihaleye katılma halinde, istekli adına teklifte bulunacak kimselerin Noter tasdikli vekâletnameleri ile vekâleten iştirak edenin Noter tasdikli imza beyannamesi (noter tasdikli sureti veya aslı İdarece görülmüş sureti)
6-) Bu Şartname ekinde yer alan standart forma uygun teklif mektubu.
7-) 2886 Sayılı yasa kapsamında Malatya Büyükşehir Belediyesi adına alınmış muhammen (tahmin edilen) bedelin %3’ü kadar (845.568,00 TL) geçici teminat alındı makbuzu veya limit dâhili süresiz teyitli Banka Geçici Teminat mektubu. (Geçici teminatlar nakit para ise; Malatya Büyükşehir Belediyesi Veznesine yatırılıp alınacak vezne alındısı makbuzu veya Vakıfbank Malatya Merkez Şubesi IBAN no TR4400 0150 0158 0073 0814 6960 no.lu geçici teminat hesabına yatırıldığına dair dekont)
8-) Ortak girişim beyannamesi: İsteklilerin ortak girişim olması halinde noter tasdikli ortak girişim beyannamesi ile ortaklarca imzalı ortaklık sözleşmesi, (ihale üzerinde kaldığı takdirde noter tasdikli ortaklık sözleşmesi verilir.) Ayrıca Ortaklığın bütün ortakları idare ile yapacakları ihale sözleşmesini şahsen veya vekilleri vasıtasıyla imzalayacaklardır.
9-) Teknik personel taahhütnamesi: İdari şartnamede belirtilen teknik personelin işin başından sonuna kadar işin başında bulundurulacağı taahhüt edilecektir. (Ortak girişim halinde ortaklığı oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her biri tarafından imzalanmış olacaktır.)
10-) Kesinleşmiş Vergi Borcunun olmadığına dair ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış belge.
11-) Kesinleşmiş Sosyal Güvenlik Prim borcu olmadığına dair ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış belge.
12-) İhale konusu taşınmazın yerinde görüldüğüne dair isteklinin yazılı beyan vermesi.
13-) 28.000.000,00 TL’ den az olmamak üzere inşaat işlerine ait kamu kurumlardan alınmış benzer iş bitirme/iş denetleme belgesi (2886 sayılı Devlet İhale Kanunu veya 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu kapsamında alınmış) veya istekli adına verilen benzer işe ait Yapı kullanma izin belgesinin (Belediyeden alınmış) noter tasdikli sureti veya aslının İdareye ibraz edilerek sunulması zorunludur. Mühendis veya mimarların iş deneyimi olarak mezuniyet belgelerini sunmaları durumunda Yapım İşleri Uygulama Yönetmeliğinin 6. Bölümünde yer alan hususlara göre değerlendirme yapılacaktır. Benzer işe denk sayılacak mühendislik veya mimarlık bölümleri;
İnşaat Mühendisliği ve Mimarlık´tır. İsteklinin ortak girişim olması halinde iş bitirme belgeleri müştereken değerlendirilir. Ortak girişimdeki ortaklardan birinin iş bitirmelerindeki güncel tutarları istenilen iş deneyimim tutarını sağlıyor ise; diğer ortaklarda iş bitirme belgesi aranmaz. İş bitirme tutarları iş bu ihale yılı fiyatlarına tahvil edilerek değerlendirilecektir.
BENZER İŞ; 29.12.2005 tarih ve 26038 sayılı Resmi Gazetede yayınlanan Kamu İhale Tebliğinin (Benzer işlere dair tebliğ) Benzer İş Grupları Listesi (B) Üst Yapı (Bina) Grubu İşler II/III Grup İşler.
14-) Ortak girişim olması halinde her bir ortak ayrı ayrı (1.,2.,3.,4.5., 6., 7.,,8.,9., 10., 11., ve 12.) bentlerinde belirtilen belgeleri vermek zorundadır.
15-) Her sayfasının okunup kabul edildiğine dair imzalanmış ihale şartnamesi ve teknik şartname.
16-) İhale dokümanının satın alındığına dair 500,00 TL'lik alındı makbuzunu ibraz etmek suretiyle 26/05/2022 Perşembe günü günü saat 15:00 da Malatya Büyükşehir Belediyesi Encümen Toplantı salonunda hazır bulunmaları gerekmektedir. Posta ile yapılan müracaatlarda gecikmelerden dolayı Belediyemiz sorumlu olmayacaktır. Zaman tespitinde, TRT’nin verdiği saat ayarı esas alınır.
Bu işin ihalesine katılmak üzere kendi adına asaleten, başkaları adına vekâleten sadece tek bir başvuruda bulunabilecektir. Aksi halde yapılacak başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır. İhale ile ilgili belgeler elden İhale Komisyonuna teslim edilecek olup, Posta, faks ve internet üzerinden gönderilecek belgeler kabul edilmeyecektir.
17-) Her türlü vergi, resim, harç ve sözleşme giderleri ihale üzerinde kalan yükleniciye aittir.
18-) 2886 ve 4734 sayılı Kanuna göre yapılan ihalelere katılmaktan yasaklı olmadığına dair beyanname.
19-) Konsorsiyumlar ihaleye teklif veremeyecektir.
20-) İdare ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. 

O AVM 150 milyon TL'ye satılıyor! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Meram Belediyesi 18 ay taksitle arsa satıyor! Arsa almak isteyenlere büyük müjde!

Arsa yatırımı yapmak isteyenlere Çekmeköy Belediyesi'nden büyük fırsat! Resmi Gazete'de yayımlandı!


Geri Dön