20 / 04 / 2024

Malatya Doğanyol'a dev kültür merkezi!

Malatya Doğanyol'a dev kültür merkezi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, Doğanyol'da hayata geçirdiği kültür merkezinin yüzde 50'sini tamamladı.



 

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından Doğanyol’a inşa edilen Kültür Merkezi, yüzde 50 oranında tamamlandı.

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, 2017'de ihalesi yapılan merkezin kaba inşaatı bitirilirken, çatı ve duvar imalatları da yapılıyor. 2018 tarihi sonunda bitirilmesi planlanan Doğanyol Kültür Merkezi’nin hizmete girmesiyle birlikte ilçedeki önemli bir eksiklik de giderilmiş olacak.

 

3 kattan meydana geliyor

1.600 metrekarelik parsel üzerine yapılan ve 550 metrekare oturum alanı bulunan kültür merkezi bodrum, zemin ve 1. kat olmak üzere 3 kattan meydana geliyor. Toplam 1.600 metrekare kapalı alanı bulunan kültür merkezi projesinin bodrum katında; jeneratör odası, su deposu, sığınak, kömürlük, ısıtma merkezi ve 2 adet depo, zemin katında; kütüphane, 3 adet atölye, MASKİ irtibat bürosu, Büyükşehir ofisi ile wc-lavabo grubu, 1. katında ise; toplantı odası, bekleme salonu, sanatçı hazırlık odası, gelin hazırlık odası, mutfak servis odası, çok amaçlı salon, fuaye ile wc-lavabo grupları bulunuyor.

 


Geri Dön