28 / 03 / 2024

Malatya Turizm Planı yenileniyor!

Malatya Turizm Planı yenileniyor!

Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında yapılan Malatya Turizm Master Planının yenilenmesi için harekete geçti. Turizm yenilenmesi çerçevesinde; bilgilendirme toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı salonunda yapıldı.



Büyükşehir Belediyesi çalışma başlattı. Büyükşehir Belediyesi, 2011 yılında yapılan Malatya Turizm Master Planının yenilenmesi için harekete geçti. 


Turizm Master Planının yenilenmesi çerçevesinde; Gazi Üniversitesi Öğretim Görevlisi Yüksek Şehir Plancısı Saffet Atik'in konuşmacı olarak katıldığı bilgilendirme toplantısı, Büyükşehir Belediyesi Fırat Toplantı Salonunda yapıldı. 


Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Zeki Sarılar, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Erol Yiğit, şube müdürleri ve teknik personeller katıldılar. 


Gazi Üniversitesi öğretim görevlisi Yüksek Şehir Plancısı Saffet Atik, Planlamaların klasik ve geleneksel çalışmalar olduğunu belirterek, Antalya, Adapazarı, Bolu, Zonguldak gibi şehirlerde yapılan planlamalardan örnekler verdi. 


Dünya Turizm Örgütünün bir unsur üzerinde durduğunun altını çizen Atik, "Dünya Turizm Örgütü yerel kültürün ön plana çıkarılmasını istiyor. Kentler bu planları yaparken atılımın hangi alanda olacağına karar vermeli. Tarım mı? Turizm mi? Sanayi mi? Buna karar vermeli. Stratejik planının değerleri ortaya çıkarılmalı. Turizm sektörü ekonomik bir yapıdır. Doğru planlanmaz ise ilerleyen dönemlerde yapılan yatırımlara zarar verir. Kentler bu konuda yollarını doğru çizmeliler. Malatya için biz 2011 yılında bir çalışma yaptık. Kısa vadeli bu çalışmayı şimdi uzun vade de yapmaya çalışacağız" dedi. 


Malatya Sonsöz 


Geri Dön