27 / 04 / 2024

Malatya Yağmur Apartmanı’ndaki bilinçsiz yıkım 2 binaya hasar verdi!

Malatya Yağmur Apartmanı’ndaki bilinçsiz yıkım 2 binaya hasar verdi!

Malatya depreminde ağır hasar gören Yağmur Apartmanı’nın yıkım çalışmaları sırasında 2 bina hasar gördü. 2 binada tahliye gerçekleşti.



Elazığ ve Malatya depreminde Malatya Sivas Caddesi’ndeki ağır hasar gören Yağmur Apartmanı’nın, iş makinesiyle yıkım çalışmalarına başlanmasının ardından, emniyetli yıkım usulüne aykırı olarak çöktürüldü. Yıkım çalışmaları iki yanında bulunan binalara depremden daha çok hasar verdi. Tahliye edilen iki binanın son durumu merak ediliyor.

Malatya Haber'de yer alan habere göre; 24 Ocak Cuma gecesi 20.55’de Elazığ ve Malatya’da meydana gelen depremde Sivas Caddesi’ndeki Yağmur Apartmanı ağır hasar gördü. Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri aracılığıyla ağır hasarlı raporu verilmesinin ardından tahliye edilen binanın Büyükşehir Belediyesi tarafından yıkımına, geçtiğimiz Cumartesi günü Vali Aydın Baruş, Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mücahit Demirtaş, Büyükşehir Belediye Başkanı Selahattin Gürkan’ın da katılım sağlamasıyla başlandı. Yetkililer, yıkım bölgesindeyken getirilen bir iş makinesiyle, binanın çeşitli katlarına müdahale etti. Yetkililerin buradan ayrılmasından sonra, binanın en üstünden itibaren kontrollü ve çevresine zarar veremeyecek şekilde yıkılması gerekiyorken, alt katlarından darbelenerek çöktürüldü. Bu sırada, binanın yanındaki iki apartmana da büyük zarar verildi.

Bitişik olan apartmanların oda duvarları, kolonları ve balkonlarında büyük hasar meydana gelmiş, binalar ‘sağlam’ vasıflarını yitirerek ‘ağır hasarlı’ duruma dönüştü. Bu iki bina da tahliye gerçekleşti.

Acil yıkılacak olan 217 bina  ve ağır hasarlı 2 bin 698  bina yıkımı tekniğine uygun ve ehliyetli, uzman kişiler tarafından yapılmaması halinde büyük bir tehlike yaratacağını gösteriyor.

Malatya’daki Yağmur Apartmanı yıkılırken çöktü!


Geri Dön