20 / 04 / 2024

Malatya'da 150 kilometre yeni yol açıldı!

Malatya'da 150 kilometre yeni yol açıldı!

473 kilometre yol genişletme, 150 kilometre de yeni yol açma çalışması yapan Malatya Büyükşehir Belediyesi, yol yatırımlarına rekor kırdı





Büyükşehir statüsüyle birlikte şehir genelinde yoğun çalışmalar sergileyen Malatya Büyükşehir Belediyesi, 2016 yılında yol açma ve genişletme çalışmalarında önemli mesafeler katetti.

 

2016 yılı içerisinde 473 kilometr eyol genişletme,150 kilometrede yeni yol açma çalışması yapan Büyükşehir Belediyesi, ayrıca 402 kilometrestabilize,387 kilometrede asfalt bakım-onarım çalışması olmak üzere toplamda 1.400 kilometre civarında yol yapım ve bakım çalışması gerçekleştirdi.

 

Kırsalda, standartlara uygun yollar yapılıyor

 

Hava alanını, Malatya Kayseri karayoluna bağlayan Örüşkü yolunu genişleten, Dilek yolunu30 metregenişliğine çıkaran Büyükşehir Belediyesi ilçelerde sorumluluk alanında bulunan ve tehlike arz eden birçok yerde de yeni yol açma çalışmalarının yanı sıra yol genişletme çalışmaları yaparak yolları standartlara uygun hale getiriyor.

 

Güvenli, kaliteli ve konforlu ulaşım için ilçe belediyeleriyle koordineli bir şekilde yol çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi’nin bu çalışmalarını 2017 yılında artarak devam ettireceği belirtildi.



Malatya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön