25 / 04 / 2024

Malatya'da kurulan baz istasyonları meclis gündeminde!

Malatya'da kurulan baz istasyonları meclis gündeminde!

Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, mahalle sakinlerinin izni olmadan, anlaşma yapılan evin veya apartmanın çatısına kurulan baz istasyonlarından rahatsız olan vatandaşların şikayetlerini dile getirdi..



Malatya da kurulan baz istasyonları meclis gündeminde!


Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Malatya'daki baz istasyonlarına ilişkin soru önergesi hazırladı. Tüm Türkiye’de olduğu gibi Malatya ilinde de mahallelerin ortasına, yerleşim yerlerine çok yakın bölgelere GSM şirketleri tarafından baz istasyonları kurulmakta olduğunu dile getiren Ağbaba, sorularını Ulaştırma, Denizcilik Ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a sordu.


Ağbaba, Malatya'da mahalle sakinlerinin izni olmadan, anlaşma yapılan evin veya apartmanın çatısına kurulan baz istasyonlarının haklı olarak vatandaşların tepkisine sebep olduğunu ifade etti. 


Malatya’nın hemen hemen tüm merkezi yerlerinde kurulan baz istasyonları halk sağlığına yönelik ciddi bir tehlike yaratmaktadır diyen Ağbaba, 6 soru sordu.


Ağbaba'nın soruları


1- Baz istasyonlarının çevresinde alıcı ve verici olduklarından dolayı çevresindeki canlılar üzerinde elektromanyetik alan oluşturduğu bilinmektedir. Bu alanın yoğun olması durumunda insan sağlığına yönelik ciddi bir tehlike arz ettiği açıkken Bölge Müdürlüğü insanlara yakın bölgelere baz istasyonu kurulmasına neden izin vermiştir? Bakanlığınızın bu konuda bir bilgisi var mıdır?


2- Elektromanyetik kirlilik yayan baz istasyonlarına yönelik bilimsel veriler ortadayken Malatya’daki çok sayıda baz istasyonu kurulmadan önce etki alanındaki yerleşim yerlerindeki halkın onayı alınmakta mıdır? Böyle bir onay alınmadan kurulan baz istasyonlarının halk sağlığı hiçe sayılarak kuruldukları eleştirileri doğru mudur?


3- Malatya ilinde toplam kaç baz istasyonu vardır?


4- Hangi ilçe ve mahallede kaçar baz istasyonu bulunmaktadır?


5- Baz istasyonu yapılacak yerin tespiti neye göre belirlenmektedir?


6- Malatya ilinde bugüne kadar yapılan itirazlardan sonra kaldırılan veya yer değişikliği yapılan baz istasyonu var mıdır? Varsa sayısı kaçtır?





Geri Dön