25 / 04 / 2024

Malatya'daki Eskişehir Vadisi turizme kazandırılıyor!

Malatya'daki Eskişehir Vadisi turizme kazandırılıyor!

Malatya’nın önemli turizm alanları arasında yer alan Arapgir İlçesindeki Eskişehir Vadisi ile ilgili olarak yapılan planlama çalışmalarında son aşamaya gelindi.



 

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, kentte yer alan Eskişehir Vadisi turizme kazandırılıyor. Konuyla ilgili olarak Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre, İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından sürdürülen planlama çalışmaları kapsamında Arapgir İlçesi Eskişehir Vadisi’nin ilk etapta 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planının hazırlanarak onaylandığı, daha sonra da bu plana uygun olarak 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planının tamamlandığı belirtildi.

 
Yaklaşık 7 kilometre uzunluğunda olan Eskişehir Vadisi’nin, bölge sakinlerinin de görüş, öneri ve beklentileri doğrultusunda Malatya turizmine kazandırılması için Arapgir Belediyesi ile birlikte önemli bir takım çalışmalar yapıldığı ve Arapgir Belediyesi tarafından DAP Projesi kapsamında sürdürülen Kentsel Tasarım Projesinin de yine bu plana uygun bir şekilde yürütüldüğü açıklandı.

 

7 kilometre uzunluğunda el değmemiş doğa

Malatya Büyükşehir Belediyesi İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı; Yaklaşık 7 kilometre uzunluğundaki vadinin iki tarafındaki yamaçları belli bir kot hattı ile saran 470 hektarlık bir bölgeyi kapsıyor. 

 

Malatya Büyükşehir Belediyesi'nin hazırladığı 1/5.000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1.000 ölçekli Uygulama İmar Planı doğrultusunda; mevcut konut alanları, ağaçlandırılacak alanlar, sulama alanları, su kanalları ve tarım alanları gibi fonksiyonların Eskişehir Vadisinin kültürel, ekonomik ve doğal değerlerinin sürdürülebilirlik ilkesinden hareketle korunarak geliştirilmesinin hedeflendiği belirtildi.

 

 


Geri Dön