24 / 04 / 2024

Malatya’nın yeni stadında tribünler yükseliyor!

Malatya’nın yeni stadında tribünler yükseliyor!

TOKİ, spor yatırımları kapsamında Doğu illerine önemli tesisler yapıyor. Malatya’da inşa edilen 25 bin seyirci kapasiteli stadyumda bunlardan biri. Tribünleri yükselen stadyumun yüzde 40’ı tamamlandı.



Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı iş birliğinde yapımına başlanan ve kayısı rengini taşıyan Malatya Arena inşaatının 2015 yılında tamamlanması hedefleniyor. Çelik konstrüksiyon kısımları bitmek üzere olan stadyumun yüzde 40’ı tamamlanmış durumda.


Malatya’ya yapılacak spor kompleksinde 25 bin kapasiteli stadyumun yanı sıra bin seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzu, 4 bin seyirci kapasiteli kapalı spor salonu da yer alacak. Aynı proje kapsamında Malatya İl Spor Müdürlüğü hizmet binası da inşa edilecek.


25 bin kişilik stadın 5 bin araçlık kapalı ve açık otoparkı da olacak. Karayolları Bölge Müdürlüğü de stadın yakınlarına bir kavşak yapacak. Kendi şebeke suyunu üretecek artezyen ve sondaj sistemine sahip olacak proje kapsamında restoran ve kafeterya gibi sosyal donatılarda olacak.


Stadyumun 2015 yılının yaz aylarında tamamlanması planlanıyor. Yeni Malatyaspor'un da 2015-2016 futbol sezonunda maçlarını burada oynaması bekleniyor.


Malatya'nın en meşhur objesi kayısı olduğundan stadın rengi kayısı renginde olacak.


TOKİ


Geri Dön