29 / 03 / 2024

Malatya stad

Malatya stad

TOKİ, spor yatırımları kapsamında Doğu illerine önemli tesisler yapıyor. Malatya’da inşa edilen 25 bin seyirci kapasiteli stadyumda bunlardan biri. Tribünleri yükselen stadyumun yüzde 40’ı tamamlandı.

Evkur Yeni Malatyaspor'a altyapı tesisi müjdesi!

Evkur Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek yaptığı açıklamada, "Yeni Malatya Stadı'nın yanında bulunan 200 dönüm arazi var, üniversiteden talep ettik. Kentimize ve bölgeye hizmet edecek bir altyapı tesisi kurmayı planlıyoruz"

İnönü Stadı’nın kapalı tribünü de yıkıldı!

Yerine Millet Bahçesi yapılacağı açıklanan Malatya İnönü Stadı’nın kapalı tribünü de yıkıldı. Kapalı tribünün yıkımı sırasında çalışmaları izleyen vatandaşlar duygusal anlar yaşadı.

Malatya İnönü Stadı'nın yıkımına tepki!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği Malatya İnönü Stadı'nın millet bahçesi olması kararının ardından çalışmalar başlatıldı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Malatya İnönü Stadı'nın yıkımına tepki gösterdi.

Malatya Millet Bahçesi için çalışmalar başladı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdelediği Malatya İnönü Stadı'nın millet bahçesi olması kararının ardından çalışmalar için tören düzenlendi.

Malatya Kale İlçe Stadyumu Ocak'ta açılacak!

Malatya’nın Kale ilçesinde yapımı devam eden ilçe stadyumunda sona gelindi. Stadın 2019 yılının Ocak ayında açılması planlanıyor. 

Malatya İnönü Stadı'nın yıkım ihalesi yapıldı!

Malatya İnönü Stadı, millet bahçesine dönüştürülmesi için yıkılacak. Stadın ihalesi gerçekleşti. ihaleyi 2 milyon 200 bin TL teklif veren Gülten Alagaş kazandı.

Malatya'nın yeni stadı için 10 milyon TL harcandı!

Doğu ve Güneydoğu bölgesinin süper ligdeki tek temsilcisi olan Evkur Yeni Malatya Spor, ligin ilk yarısını 22 puanla tamamladı. İnşaatında sorunların yaşandığı yeni stadyum, Malatya Büyükşehir Belediyesi’nin fedakâr çalışmalarıyla tamamlandı ve hizmete açıldı.

Malatya Stadı kiraya verilecek!

Malatya Büyükşehir Belediyesi Meclisi, Eylül ayı olağan toplantısını yarın gerçekleştirecek. Toplantıda Malatya Stadı'nın kiraya verilmesi de görüşülecek.

Malatya İnönü Stadı bu yıl yıkılacak!

1970 yılında kullanılmaya başlanan Malatya İnönü Stadı müsabakalara veda etti. Stadın bu yıl içinde yıkılması planlanıyor.

Malatya Stadyumu ne zaman açılacak?

Temeli 2012 yılında atılan Malatya Stadyumu henüz hizmete açılmadı. Yeni stadın Bursaspor ile oynanacak maça yetişmeme gibi bir ihtimalin söz konusu olmadığı ifade edildi.

Malatya'nın yeni stadı 1 yıllığına kiralandı!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi dün gerçekleştirilen toplantıda yeni stadın 1 yıllığına kiralanması kararlaştırıldı.

Malatya Stadyumu 11 Ağustos'a yetişecek!

Malatya Stadyumu'nda incelemelerde bulunuldu. Stadın 11 Ağustos'a yetiştirmesi için çalışmaların hızlandığı kaydedildi.

Malatya'nın yeni stadı hazır hale geldi!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk, TOKİ yetkilileriyle birlikte Malatya'da yeni yapılan 25 bin kişilik statyumda inceleme yapıldı.

Malatya stad Haberi

Malatya stad

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanlığı iş birliğinde yapımına başlanan ve kayısı rengini taşıyan Malatya Arena inşaatının 2015 yılında tamamlanması hedefleniyor. Çelik konstrüksiyon kısımları bitmek üzere olan stadyumun yüzde 40’ı tamamlanmış durumda.


Malatya’ya yapılacak spor kompleksinde 25 bin kapasiteli stadyumun yanı sıra bin seyirci kapasiteli olimpik yüzme havuzu, 4 bin seyirci kapasiteli kapalı spor salonu da yer alacak. Aynı proje kapsamında Malatya İl Spor Müdürlüğü hizmet binası da inşa edilecek.


25 bin kişilik stadın 5 bin araçlık kapalı ve açık otoparkı da olacak. Karayolları Bölge Müdürlüğü de stadın yakınlarına bir kavşak yapacak. Kendi şebeke suyunu üretecek artezyen ve sondaj sistemine sahip olacak proje kapsamında restoran ve kafeterya gibi sosyal donatılarda olacak.


Stadyumun 2015 yılının yaz aylarında tamamlanması planlanıyor....