19 / 04 / 2024

Malatya'ya iki yeni spor kompleksi inşa edilecek!

Malatya'ya iki yeni spor kompleksi inşa edilecek!

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı, 14 Şubat Salı günü yapılan ikinci birleşimle sona erdi.




Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısı,  14 Şubat Salı günü yapılan II. Birleşimle sona erdi.

 

Meclis Başkan Vekili Hasan Göğüs başkanlığında, saat 14.00’de Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda yapılan toplantıda, bazı maddeler görüşülerek karara bağlanırken, bazı maddeler de ilgili komisyonlara havale edildi.

 

Çevre ve Hukuk Komisyonlarına yeni üye secimi

 

Toplantıda, Çevre Komisyonu ile Hukuk Komisyonunda boşalan üyelikler için yeni üye seçimi gerçekleştirildi. Çevre Komisyonu’na Mehmet Baysar, Hukuk Komisyonu’na ise Mehmet Reşat Güzel seçildi.

 

M Plakadan H Plakaya geçenlerden ücret alınmayacak

 

Gündem maddeleri arasında yer alan; il sınırları içerisinde M plaka ile taşımacılık yapanların H Plakaya geçmeleri halinde, dönüşüm ruhsat bedelinin alınmamasına karar verildi.

 

Konak ve Yakınca Mahallelerine Park ve Spor Kompleksi

 

Yeşilyurt İlçesi Konak Mahallesine Spor Kompleksi ve Eğitim Tesisi; Yakınca Mahallesine ise Spor Alanı ile Park ve Yeşil Alan yapılmasına ilişkin gündem maddeleri de Büyükşehir Meclisi tarafından kabul edildi.

 

Hekimhan ve Akçadağ İlçelerine Yenilenebilir Enerji Üretimi Tesisi

 

Hekimhan ilçesi Yeşilkale Mahallesi ile Akçadağ İlçesi Çatyol Mahallesinde Yenilenebilir Enerji Kaynaklarına Dayalı Üretim Tesisi Alanı ile Enerji Depolama Alanı fonksiyonu verilmesine ilişkin gündem maddesi de İmar ve Bayındırlık Komisyonu raporu doğrultusunda kabul edildi.

 

Hekimhan İlçesi Yağca Mahallesinde plansız alan üzerinde bulunan yaklaşık 4,5 hektarlık alanın ‘Yaban Hayatı Koruma ve Geliştirme Alanı’ fonksiyonu verilmesine ilişkin gündem maddesi de görüşülerek kabul edildi.

 

Mart Ayı toplantısı 9 Kasım’da

 

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi, Mart Ayı toplantısını, 8 Mart 2017 Çarşamba günü saat 14.00’de yapmayı kararlaştırdı.



Malatya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön