19 / 04 / 2024

Mall Of İstanbul 2. Etap'ın değeri belli oldu!

Mall Of İstanbul 2. Etap'ın değeri belli oldu!

Torunlar GYO, Mall Of İstanbul 2. Etap'ın değerleme raporunu yayınladı. Peki Mall Of İstanbul 2. Etap'ın değeri ne kadar oldu?



Torunlar Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Kamuyu Aydınltma Platformu'nda (KAP) Mall of İstanbul (2.Etap Otel ve Residence) değerleme raporu hakkında açıklama yaptı.

Değerlemeye konu taşınmazlar, İstanbul İli, Başakşehir İlçesi, Ziya Gökalp Mahallesi, Tem Otoyolu yan yolu ve Süleyman Demirel Bulvarı arasında yer alan 858 ada 1 nolu parsel üzerinde konumlu, Mall Of İstanbul 2. Etap Projesi bünyesinde yer alan, içerisinde otel, rezidans ve ticari alanların yer aldığı 179 adet bağımsız bölümden meydana geliyor. Üst gelir düzeyine sahip ailelerin mesken yeri olarak tercih ettiği ve ticari hareketliliğin yoğun olduğu bir projede konumlu olan taşınmazların yakın çevresinde, ticari nitelikli binalar, Ağaoğlu My World Sitesi, Halkalı Toplu Konutları, Masko ve İstoç gibi iş hacminin büyük olduğu merkezler ve organize sanayi siteleri bulunuyor. Taşınmazlar yaklaşık olarak, Atatürk Olimpiyat Stadyumuna 4 kilometre, TEM Otoyolu Mahmutbey Gişelerine 300 metre, E-5 Karayoluna 8 kilometre, 4,5 kilometre mesafede konumlanıyor.

Mall Of İstanbul 2. Etap ın değeri belli oldu!

Mall of İstanbul 2. Etap'ın nihai değer takdiri şu şekilde oldu:

Otel değeri KDV hariç: 723 milyon 750 bin TL 

Ofis-İş yeri pazar değeri KDV hariç 371 milyon 750 bin TL 

Konut pazar değeri KDV hariç 358 milyon 500 bin TL

Toplam pazar değeri KDV hariç: 1 milyar 454 milyon TL 

Toplam pazar değeri KDV dahil: 1 milyar 715 milyon 720 bin TL 

Torunlar GYO'nun KAP açıklaması:
Mall of İstanbul (2. Etap Otel ve Residence) 2021 Yıl Sonu değerleme raporu, Sermaye Piyasası Kurulu'nun III-48.1 Sayılı Gayrimenkul Yatırım Ortaklıklarına ilişkin Esaslar Tebliğinin 40. maddesi uyarınca ekte kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.

Değerleme raporu için tıklayın


Geri Dön